Володимир Лях, голова Асоціації пасічників Закарпаття, яка є ініціатором та головним організатором свята, привітав усіх учасників фестивалю. Запросив гостей свята не лише дегустувати мед, медовуху та інші смачні продукти з меду, а й послухати пізнавальні лекції, які проведуть досвідчені пасічники, зокрема, щоб знати, як правильно обирати мед, взяти участь у майстер-класах.
Розказати людям про те, як виглядає якісний мед, як його виготовляють – головна ідея фестивалю, - кажуть організатори. А ще – показати продукцію бджільництва та сільгоспвиробників.
Крім меду та медовухи можна придбати ще багато смачних та корисних продуктів бджільництва – пилок, прополіс, різноманітні солодощі на основі меду, вироби з воску. На фестивалі також - розмаїття сувенірів від народних майстрів, виробів з дерева, вовни, дитячі іграшки тощо. Варто поласувати і смачними закарпатськими стравами: бограчем, печеною картоплею, овочами на грилі. «Медовуха Фест» працюватиме сьогодні до 18 години вечора, у неділю, 19 лютого, з 12 до 18.00, інформує прес-служба Ужгородської міськради.
Утім, користувачі соцмереж і журналісти вказують, що на фестивалі традиційно не бракує шашликів, сиру і вина, але, натомість, бракує меду.