Диван твоєї мрії: яким він повинен бути на вигляд та на дотик

М’який або твердий, світлий, темний, а може яскравий, шкіряний, гобеленовий чи синтетичний… Різноманітність на ринку диванів приголомшує, проте існує купа деталей, на які слід звернути при виборі цього предмету інтер’єру.

Диван твоєї мрії: яким він повинен бути на вигляд та на дотик

Перед купівлею треба визначитися із сумою, яку ви готові викласти, адже на сьогоднішній день це один з найдорожчих та необхідних видів меблів. Для цього необхідно ознайомитися із запропонованими в магазинах цінами і дослідити, які моделі можуть підійти для вашої квартири, будинку чи офісу. Підібрати необхідний диван зручно на одній із прайс-майданчиків, які діють за принципом порівняння цін в різних магазинах. Наприклад, на price.ua ви швидко знайдете дивани, які вас зацікавлять.

Як же обрати той самий?

1. Призначення

Ви повинні відповісти на питання: навіщо вам потрібен диван та де він буде стояти. Якщо диван потрібен в залу квартири чи будинку – краще обирати моделі м’якіші, зі зручною спинкою. Якщо це предмет меблів для офісу, який скоріше слугуватиме як аксесуар, можна обирати модель простіше, акцентуючи увагу на гармонійність з дизайном кабінету і зручним для клієнтів, аби ті затримувалися у вас довше і верталися частіше. Якщо це диван-ліжко в спальню, необхідно підібрати модель з якісним та зручним матрацем.

2. Зазирніть в середину

З чого зроблений каркас? Якщо повністю з ДСП – то цей варіант для дивану, який буде мало навантажуватися. Для сну або ж відпочинку перед телевізором краще обирати каркас з фанери або з металу. Що під обшивкою? Від якості наповнювача буде залежати тривалість служіння дивану. Уникайте поролону – це матеріал, хоча і привабливо дешевий, швидко пресується і стає тонким. Краще за все обрати в якості наповнювача пінополіуретан. Проте, зараз на ринку можна знайти оптимальний варіант – поєднання одразу декількох шарів синтетичних наповнювачів.

3. Матеріал обшивки

Шкіряний – попри не зовсім затишний вигляд, залишається практичним та невибагливим. На рівні зі шкірою, елітною обшивкою вважають «шеніл» - жакардова тканина зі складним малюнком плетіння. Цей матеріал виглядає затишніше, проте не втішає своєю ціною тих, хто обирає більш бюджетну модель дивану. Оптимальним варіантом у цьому випадку стане обшивка з гобелену. В склад входять як природні так і штучні волокна, приємний бонус – водовідштовхувальне просочення. Для зручного догляду за диваном – обирайте обшивку на застібці, що дозволить вам прати її навіть в пральній машинці.

4. Надійні механізми збережуть вам час і нерви

Актуальним це питання є для тих, хто шукає диван для сну. Найпопулярнішим є механізм «книжка». В цій моделі важливо звернути увагу на деталі, які забезпечують розкладання. Більш вдосконаленою моделлю є «єврокнижка» або ж «клік-клак» - спинка може фіксуватися в декількох положеннях. «Французька книжка» - витягується сидіння з ніжками. Існує ще варіант механізму викочування – з таким предметом меблів буде більше місця для сну, але він займе великий простір в кімнаті. Оптимальним рішенням стане покупка моделі з механізмом «акордеон».

Дотримуючись усіх порад ви обов’язково придбаєте ідеальну для вас модель дивану. Не забувайте при виборі посидіти та полежати в магазині на майбутній покупці. А для затишку та комфорту вашого дому, доповнюйте диван зручними подушками.

17 лютого 2017р.

Теги: диван

НОВИНИ: Різне

10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
» Всі новини