Більше половини своїх доходів (50,9%) витрачало у ІІІ кварталі 2016р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4055,73 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (874,35 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 653,27 грн., молоко, сир та яйця – 491,93 грн., овочі – 330,02 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 319,90 грн., безалкогольні напої – 316,83 грн., цукор (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), мед – 304,00 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 19,2 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,6 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 17 яєць, 0,6 кг – риби і рибопродуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,1 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 2,4 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 5,8 кг – картоплі, 12,0 кг овочів і баштанних та 9,1 кг хліба і хлібних продуктів.
Порівняно з липнем–вереснем 2015р. домогосподарствами області більше спожито: яєць, хліба і хлібопродуктів – на 3,1–3,4%, олії та інших рослинних жирів – на 12,5%, м'яса, м'ясопродуктів та сала – на 21,1%, риби і рибопродуктів – у 1,5 раза. Разом з тим скоротилося споживання молока, молокопродуктів та масла – на 1,0%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, овочів і баштанних – на 6,1–8,4%, картоплі, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 18,3–20,0%, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ статистики в Закарпатській області.