3 млн грн передбачили на Закарпатті на демонстрацію рекламних роликів для популяризації туризму (ФОТО)

Про стан та перспективи ведення лісового господарства на території Закарпаття, розвиток туристично-рекреаційної галузі в Міжгірському районі, особливості організації та функціонування системи місцевого самоврядування дискували під час виїзного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, яке відбулося 26 січня у Міжгір’ї.

3 млн грн передбачили на Закарпатті на демонстрацію рекламних роликів для популяризації туризму (ФОТО)

Про стан та перспективи ведення лісового господарства на території області інформував начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат облради Валерій Мурга. Він окреслив завдання, які сьогодні стоять перед  фахівцями та плани на майбутнє. Серед іншого йшлося про боротьбу з незаконними рубками та лісопорушниками, вдосконалення системи лісовідновлення тощо. В. Мурга також наголосив на роботі з впорядкування та заліснення площ, що наразі держлісгоспи Закарпаття прийняли від  колишніх агролісів, а це майже 90 тисяч га. Тож, роботи  ведуться щодня в рамках нових Санітарних правил. Як позитив, було названо ведення  маркування лісопродукції спеціальними електронними чіпами за новітніми технологіями та розвиток галузевої логістики шляхом будівництва лісових доріг, туристичних шляхів  і т.д.

Про стан і перспективи розвитку туристично-рекреаційної галузі в Міжгірському районі  розповів голова Міжгірської РДА Василь Худинець, продемонструвавши прсутнім рекламний відеоролик. Він зазначив, що влада району та депутати свідомі того, що гірська Міжгірщина має унікальну можливість розбудувати гідне життя для верховинців шляхом розвитку туризму і рекреації. Василь Худинець також наголосив на важливості проведення різних фестивалів, які покращують імідж району та дають додаткові фінансові ресурси у вигляді і туристів, і інвесторів. 

- На сьогодні пріоритетом є вирішення питання транспортного сполучення Закарпаття з іншими регіонами України та сусідніх країн, яке б  пожвавило крайовий туризм,  - мовив Михайло Рівіс. Та  повідомив, що з цього приводу приймалися неодноразові звернення депутатів облради до керівництва держави. Як результат, одним із досягнень є рішення профільного міністерства щодо запуску залізничного сполучення у напрямку «Мукачево – Будапешт». Спільно з обласною держадміністрацією та центральними органами влади вирішується питання подальшої діяльності аеропорту «Ужгород».

Він також повідомив, що облрада передбачила на цей рік 3 млн.грн. на демонстрацію рекламних роликів для популяризації туризму, рекреаційних можливостей Закарпаття через телебачення, навіть за кордоном. Та закликав готувати пропозиції для створення рекламних роликів про принади кожного району та надавати їх в управління туризму та курортів ОДА.

Також учасники засідання обговорили питання особливостей організації та функціонування системи місцевого самоврядування. Наголошувалось, що сьогодні багато дискусій ведеться навколо питань про реформування органів місцевого самоврядування з метою передачі більшості владних повноважень на місця. І це закономірно. Бо не можуть ради діяти ефективно лише за вказівкою чи дозволом  з центру, особливо в питаннях бюджетних та земельних відносин, управління комунальним майном тощо. Тобто, вкрай назріла децентралізація влади з посиленням ролі  і місця органів місцевого самоврядування, як це є у сусідніх з нами європейських країнах.

У ході дискусій голови райрад та депутати облради ділилися своїм баченням розбудови самоврядування, підтримували думку голови про  необхідність напрацювання внесення відповідних змін до Конституції України, ухвалення низки необхідних законів, сприяння децентралізації бюджетної системи, врегулювання питань міжбюджетних відносин, а також вивчення досвіду функціонування місцевого самоврядування у сусідніх європейських країнах.

На завершення обгорнено орієнтовний план засідань Координаційної ради на 2017 рік, з якого інформував керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець. Після жвавих дискусій, рекомендовано продовжити роботу Координаційної ради та проводити виїзні засідання в різних районах не менш як один раз на квартал, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

27 січня 2017р.

Теги: туризм, ролики

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини