Як у закарпатських Ясінях "ширку" варили...

Схоже, маленьке Закарпаття невдовзі перестане бути серед благополучних регіонів у державі за рівнем «наркотизації» населення. Бо вже навіть у традиційно «ненаркотичній» гірській глибинці народ потрохи «сідає на голку»!

Як у закарпатських Ясінях "ширку" варили...

Спершу Рахів, тепер — Ясіня

Не так давно значного резонансу наробило в районі знешкодження наркотичної лабораторії у Рахові. Здавалося б, після цього в краї мав би настати спокій. І от нова історія...

Ще наприкінці серпня до працівників міліції надійшла оперативна інформація про те, що в одному з населених пунктів району невідомі молодики облаштували помешкання для виготовлення наркотиків. Для виявлення і затримання наркоділків начальник Рахівського райвідділу міліції Андрій Кравчук створив пошукову групу з числа досвідчених оперативників.

Під невидимий контроль були взяті всі особи, котрі могли бути причетні до цього злочину. Відпрацьовувалася й перевірялася кожна висунута версія. Варто зазначити, що міліціонерам потрібно було діяти вельми обережно. Одна невміла дія могла звести нанівець усі напрацювання правоохоронців. Зловмисники, відчувши щось неладне, могли залягти на дно. А тоді - шукай вітру в полі.

Сліди злочинного клубка повели у селище Ясіня. Як з'ясувалося, виготовленням «ширки» займалися місцеві жителі: 26-річний Федір та 25-річний ГенНадій. Однак хлопці поводили себе досить обережно. Наче щось відчуваючи, в останню мить не з'являлися на призначені зустрічі...

Для затримання наркоділків на гарячому було задіяно кілька оперативних служб з УМВС. У правоохоронців з'явилася інформація про те, що обидва наркоділки мають придбати у селі Кваси макову соломку. До цієї зустрічі приготувалися й оперативники. В обумовлений час на місце оборудки виїхали перший заступник начальника райвідділу Ерік Дудаш, начальник карного розшуку Іван Гураль, заступник начальника дільничних інспекторів Володимир Савчук, слідчий Микола Попович, експерт-криміналіст Михайло Костан, інші оперативники.

Оборудка не відбулася

Наркоділки, час від часу зиркаючи на годинник, нетерпляче очікували на продавців. Коли побачили знайомі постаті, полегшено зітхнули - нарешті! У поліетиленовому пакеті була подрібнена макова соломка. Передавши гроші за товар, покупці вже хотіли йти, як раптом їх оточили кілька дужих людей, які представилися працівниками міліції. Вилучили і наркосировину, і гроші.

Наступний етап проведення спецоперації проходив вже в одному з дворогосподарств селища Ясіня, куди виїхали стражі порядку. Там, під час огляду помешкання одного із затриманих, оперативники виявили та вилучили майже 3 кілограми готового напівфабрикату для виготовлення «ширки». Крім цього, було вилучено й весь реманент для варіння опію: електроплитку, млинець, металеве сито із залишками маковиння, посуду для варіння, одноразові шприци та інше знаряддя.

Обидва затримані зізналися у скоєному. Та й куди їм було подітися, коли їх затримали на гарячому. Жоден із хлопців до цього випадку ніде у криміналі не фігурував, що, звісно, утруднювало міліціонерам їхній пошук.

Як розповіли Федір з Геннадієм, екстракційний опій вони тихцем виготовляли у ванні. Під час розмови з правоохоронцями молодики запевнили, що наркотики виготовляли для власного споживання. Однак оперативники не виключають, що ті займалися й реалізацією наркоти.

Як повідомляє майор міліції Іван Ладжун із ВЗГ УМВС, за цим фактом порушено кримінальну справу. Наразі працівники районної міліції з'ясовують канали надходження наркосировини та інші обставини справи.

Володимир Тис
12 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 2
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
» Всі новини