Сьогодні в Ужгороді запрацювала "Фабрика Святого Миколая", на якій пакуватимуть подарунки для дітей

10 грудня в рамках акції "Миколай про тебе не забуде" у Львові, Золочеві, Тернополі, Луцьку, Дніпропетровську, Кузнєцовску, Харкові та УЖГОРОДІ розпочала свою роботу Фабрика Святого Миколая, на якій пакуватимуть подарунки для потребуючих. Особливістю цьогорічної акції є те, що помічники Святого Миколая завітають не лише до домівок дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, дітей з особливими потребами, відвідають дитячі будинки та інтернати, але також прийдуть до ВІЛ інфікованих дітей, дітей, які перебувають у лікарні, а також подбають про людей похилого віку.

Сьогодні в Ужгороді запрацювала "Фабрика Святого Миколая", на якій пакуватимуть подарунки для дітей

Волонтерами акції "Миколай про тебе не забуде" є перш за все молодь - старшокласники та студенти, які допомагають під час роботи Фабрики Миколая, а також організовують святкові заходи до дня Миколая у своїх містах.

З 16 по 19 грудня на головні площі та вулиці Львова, Луцька, Луганська, Харкова, Ужгорода, Ізмаїла, Івано-Франківська, Золочева, Вінниці, Києва, Кузнєцовська зійдуться сотні старшокласників та студентів аби порадувати себе і всіх перехожих зі святом Святого Миколая, створити особливу атмосферу свята на вулицях міст України. Волонтери акції матимуть спеціальні ідентифікатори "помічник Святого Миколая", будуть переодягненні у святкові шапочки, з різдв’яно-новорічними дзвониками даруватимуть цукерки та вітальні листівки усім перехожим – вітаючи з Днем Святого Миколая, бажаючи веселих свят, даруючи радість, віру в чудо усім тим, кого зустрічатимуть на своїй дорозі з Заходу до Сходу нашої країни. Таким чином, хочемо показати, що спільними зусиллями можемо здійснити те, що здавалося неможливим.

Організаторами акції "Миколай про тебе не забуде" є МГО "Академія Української Молоді" (Львів), ГО "Панонія" (Ужгород), Центр ефективної комунікації (Луцьк), Центр "Тамариск" при співпраці з ініціативною групою Всеукраїнської мережі людей, які живуть з СНІД (Дніпропетровськ), СУМ (Харків), ВО SMART (Луганськ), осередок Всеукраїнської екологічної ліги (Вінниця), НДО "Добра Воля" (Ізмаїл), Агенція "Твій Світ" (Кузнєцовськ), Центр європейської інформації (Луцьк), Золота Молодь Винник (Львів), МГО "МНК" (Львів), Центр волонтаріату при МБФ "Карітас" (Львів), РО "Молода Просвіта" при співпраці з місцевими організаціями (Золочів) та низка інших громадських організацій, ініціативних груп молоді, студентських об’єднань та парафіяльних спільнот.

Коротка інформація про акцію в Україні:

Дніпропетровськ: У Дніпропетровську акцію організовують: ініціативна група людей, які живуть з ВІЛ в Дніпропетровськім регіоні спільно з “Дніпропетровським міським центром денного перебування для ВІЛ – інфікованих дітей та молоді”, Центром підтримки громадських та культурних ініціатив „Тамариск”, ГО “Дніпровські гуманітарні ініціативи”, „Центром волонтаріату” Дніпропетровського монтажного технікуму, Обласним комітететом Червоного Хреста та міським рухом “Школа проти СНІДу. В рамках акції з 17 по 19 грудня помічники Святого Миколая розвозитимуть та роздаватимуть подарунки для ВІЛ - інфікованих дітей. А 18 грудні школярі від руху "Школа проти СНІДу" привезуть подарунки та концерт у дитячий будиночок, де є ВІЛ позитивні дітки.

Одеська область: Завдяки активістам організації "Добра воля" Миколай не забуде і про потребуючих м. Ізмаїл, Одеської області. В рамках акції відбудеться молодіжний концерт, святкова лотерея. Безпосередньо в день Святого Миколая волонтери організують святковий банкет для маленьких вихованців інтернату.

Волинь: Акція у Луцьку відбувається за підтримки ГО "Центр ефективної комунікації", Пласту та Студентської ради при голові Волинської ОДА. Основною рушійною силою акції має виступити студентство, – наголосив Павло Данилюк, студентський мер Луцька. 16 грудня на Театральному майдані роздаватимуть листівки й цукерки, а із 16 по 18 добровольці розвезуть подарунки приблизно до 500 дітей.

Кузнєцовск: В Кузнєцовску така акція відбудеться вперше з ініціативи агенції "Твій Світ".

Харків: При сприянні Харківського національного університету радіо-електроніки буде зібрано подарунки дл я потребуючих дітей і 19 грудня буде завезено в дитячий будинок в Харкові. Також відбудеться акція в місті, під час якої помічники Святого Миколая роздаватимуть вітальні листівки та цукерки перехожим на вулицях.

Ужгород: 19 грудня на вулицях стародавнього Ужгорода з’являться

маленькі "миколайчики", які роздаватимуть усім перехожим цукерки, дзвонитимуть

дзвониками та співатимуть новорічно-різдв’яні пісні, а потім усі вони

з’єднуються у один великий потік, який збиреться на площі

Театральній, де знаходиться головна ялинка міста. Акція організується і проводиться міським відділом освіти та громадською організацією "Панонія", і в ній беруть участь всі загальноосвітні школи міста.

Львів – традиційне серце "Фабрики Святого Миколая", звідки власне й поширюється акція по всій Україні. Організаторами акції "Миколай про тебе не забуде" вже сьомий рік поспіль є МГО "Академія Української Молоді"спільно з навчальними закладами, організаціями та спільнотами. 17-18гурдня близько 600 волонтерів – помічників святого Миколая принесуть подарунки для 3000 потребуюючих дітей Львова. В акції бере участь 42 школи та студенти практично всіх внз міста. Акція відбувається за сприяння Українського Католицького університету, а також при співпраці з Львівською міською радою (Управління освіти, Управління соціального захисту, Відділ молоді, Відділ у справах дітей). Завдяки підтримці "Львівелектротранс" та Асоціації авто перевізників Львівщини волонтери акції 17 та 18 грудня. матимуть безкоштовний проїзд у громадському транспорті та маршрутках міста.

Закарпат.info
10 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини