За фактом блокування "пересічниками" доріг на кордоні зі Словаччиною та Румунією розпочато кримінальне провадження

За фактом блокування транспортних комунікацій учасниками акції «пересічка» на кордоні з Словаччиною та Румунією розпочато кримінальне провадження

За фактом блокування "пересічниками" доріг на кордоні зі Словаччиною та Румунією розпочато кримінальне провадження

Ужгородською місцевою та Тячівською місцевою прокуратурами здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом блокування транспортних комунікацій (ч. 1 ст. 279 КК України). 

Йдеться про блокування власниками автомобілів з іноземною реєстрацією транспортних комунікацій поблизу українсько-словацького та україсько-румунського кордонів шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту - карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. 

Наголошуємо, що прокуратурою Закарпатської області, а також місцевими прокуратурами було направлено відповідні листи органам місцевої влади та самоврядування із застереженням та роз'ясненнням щодо необхідності вжиття у межах компетенції відповідних заходів щодо недопущення порушення Закону та прав інших громадян, в тому числі іноземців у такий спосіб. 

Наразі правоохоронцями встановлено, що учасниками акції протесту організованої громадською організацією «Пересічка», шляхом зупинки своїх легкових автомобілів, заблоковано рух по вул. Собранецькій, яка веде до КПП «Ужгород» в обох напрямках. Такі самі дії, тільки вже з блокування КПП «Солотвино», влаштували учасники акції «пересічка» в Тячівському районі, вимагаючи при цьому прийняття закону щодо продовження терміну перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією. 

В результаті вказаних дій  на ділянці блокованої під'їзної дороги до державного кордону з Румунією в пункті пропуску «Солотвино» утворилося значне скупчення транспортних засобів.

На даний час вже завершено огляд місця подій, який проводився із застосуванням фото-відеозйомки. Зафіксовано автомобілі, якими заблоковано дороги, наразі встановлюються їхні власники. Також, встановлюються і потерпілі внаслідок блокування держкордону на КПП «Ужгород» та КПП «Солотвино» і спричинена їм шкода.

Для здійснення процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні визначено групу прокурорів у складі працівників місцевих прокуратур.

Працівниками місцевих підрозділів поліції забезпечено охорону публічного порядку на місці події. 

Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури Закарпатської області.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

12 листопада 2016р.

Теги: пересічка, блокування

Коментарі

Степан Крук 2016-11-14 / 10:52:58
Яка убогість душі й помислів!!! Які цинічні і дебільні притензії до Воропая та інших простих укранських бійців,котрі боронять Україну на Сході!!! Бидло незадоволене тим, що від того часу, як хлопці воюють в Донбасі, йому, бидлу стало жити гірше! А він, Воропай, тобі бидлу щось винен?
Ніхто не сперечається, що в Україні політична та економічна криза. Політичної еліти нема, є банда ублюдків, котрі обкрадають українців, накопичують мільярдні статки на нестабільності.В той час, коли волонтери по копійках збирають кошти на підтримку обороздатності держави, ублюдки-політики не спромоглися віддати бодай десяту частину награбованого на зміцнення сувернитету. А така практика в світовій історії була, коли оліархи перераховували "десятину" в держбюджети. Так, народ зубожів і дуже злий, навіть неадекватний. Питання в іншому: що робити? Здатися на милість кремльовським "гегемонам", чи продовжувати відстоювати інтереси нації? Прислужувати москальським гауляйтерам за кусень ковбаси та москальські щі,чи зібратися із силами в один кулак і наводити порядок у своїй хаті? Якщо закарпатські русини вважають, що з допомогою Кремля створять бутафорну Пудкарпатську Русь - то це утопія! По-перше, така "республіка" фінансово неспроможна.По-друге: "гегемону" не потрібна республіка,а потрібний федеративний округ. В Україні зараз існує десятки обгрунтованих причин для третього Майдану. Біда в тому, що цей Майдан не буде проукраїнським, бо незадоволенням громадян, безумовно,скористається Кремль. Дострокові парламентські вибори також небезпечні, бо сама ВР може стати філіалом Кремля. Вихід один_ захищатися від зовнішнього ворога, обєднуватися навколо національної ідеї. А тим, хто чекає-не дочекається білокаменної чуми, сподіваючись на москальський "добробут" та путінські посади ( таких прихвостнів в Ужгороді знаю особисто) хочу сказати: НЕ ДОЧЕКАЄТЕСЯ!!! Продажне бидло, як лайно, на поверхні, його і видно, і по-запаху його вирахувати легко. Буде вам лихо, суки! А Ви,хлопчики на Сході, і ти друже Воропай - тримайтеся! Ваш подвиг оцінить народ і історія, а не продажне бидло. Все буде добре!

ВОРОПАЙ МАРІІНСЬКИЙ 2016-11-13 / 19:13:18
а што ти май тяжкожити стало у УЖГОРОДІ спиш си гурі анцинов пичов дежишся за цицьку істи ти принесе АНЦЯ на хвлів боспрятавися обитя незабрали у армію тай ще штось там чапкаш ти ВОЛЕ ЕДЕН ими писок та мовчи

Володимир 2016-11-13 / 18:56:51
Существует две даты.
1. Дата выпуска автомобиля. Именно ее узнают по ВИНу.
2. Дата первой регистрации автомобиля. Это дата постановки нового авто на учет. От нее начинается отсчет гарантии, страховок и остального. В европе в документах на авто фигурирует именно эта дата, а не год выпуска.
Если автомобиль сделан в 2000 году, но два года стоял в салоне - в документах будет 2002 год.Наші неперсточники в законопроекті 10708(ініціатори-Азаров Хомутинник і іньші члени банди Януковича) просто
до слів перша реєстрація добавила одне слово -в Україні.В Европі вимоги до єкорівня при реєстрації вживаних авто не існують.Нас продовжують дурити.І ще-коли одні захищають свої права то варто їх підтримати бо невдовзі можливо ми будемо просити в них підтримки при зхахисті своїх прав.Так захищається демократія від диктатури.

Пішта Крук 2016-11-13 / 18:53:10
Наш сі прокурор з оцими закарпутськими блокувальниками розбере

Воропаю 2016-11-13 / 18:08:41
Так то воно так, ти пішов Східні кордони захищати, Бог ти суддя. Але з того часу як ви там мародерити, тобто щось від когось захищаєте, ми тут у Ужгороді у сто раз хуже жити стали. Може уже час домів сі вертати, дивись після завершення вашого "захисту" і народ краще заживе. удалить коментар, але паралельно таким видаленням народ все більше і більше мою думку поділяє. Войну кінчати пора, дивись які морди наїли і які суми задекларували депутати-комбати, але ж два роки тому убивати на Донбас з голим задницями йшли. Крук почав угрожати - свиснеш ми у хрен, я аналізую зміст твоїх думок і вже догадуюсь хто ти - за перевал, у маттерину собі! Ви там вдома ще й тоалєтів не маєте - у срайлики ходите. А тут ви херої, угрожаєте й права качаєте.

Дід Микола 2016-11-13 / 12:30:30
мацкалі піймали перших попавшихся, назвали диверсантами і готово, у кого є капля мозгів, той в Крим не поїде, а наші дегенерати здатні лиш члени друг другу сосати, всім штрафи вліпити і порядок буде.

Роберт 2016-11-13 / 12:05:37
В жопу собі то провадження прокурор най засуне, хай наведе порядок або звиздує собі звідки прийшов. Нічорта не робить лише з курвами гуляє і взятки бере.

волох 2016-11-13 / 12:00:22
крукові.яка крманда фас ун лох і кіть не може то най йде гет з посади.машини на дорозі прибрати а власників на допит і за дві години нич не буде.моя думка кіть очкіст то вали нах а не звання достроково отримуй і слцжи жопоблобу

Степан Крук 2016-11-13 / 11:47:52
Рішення суду про незаконність блокування КПП необхідне, як повітря! Справа в тому, що в цій ситуаці ніхто не хоче брати на себе відповідальності за розгон блокувальників. Поліція( та й Національна гвардія) чекають команди:"Фас!", а її нема. Рішення суду, котре приймається за дві години, ставить дії силовиків в законне русло, адже в цьому випадку силовики виконуватимуть рішення суду, а не телефонні вказівки. Порушена карна справа може вирішити питання тільки покарання окремих "активістів", але не вирішує питання розгону пікету.

Дуже добре 2016-11-13 / 11:43:37
Начальник поліції очкіст, прокурор - пяниця і гульвіса, за що зарплату беруть з наших податків?

волох 2016-11-13 / 11:35:29
Крукові
яке звернення в суд?е провадження та закрити органішвторів та й кінець акціі але головний піліцішта по життю очкіст і робить те шо влада скаже ун іхній раб

степаку крук від воропая 2016-11-13 / 11:29:31
дякую ВАМ файно за пуддержку, а таким оліням треба писок гуном мастити тай клепачом обо бунковом персти набити оби негодні писати козли вонячі

копчови от воропая 2016-11-13 / 11:24:06
чуеш ти осле я ни писарь такий як ви там яким годен так пишу одним перстом на телефоні поня ти коню в пальто а ото што ми делеко з дому нич страшного куписи смартфон тай ти будеш дзьовдати одним перстом богдай з амирики бись писав учиниси закладку закарпаття онлайн та будеш знати штося робит у рудному крайови

Степан Крук - пенсіонеру 2016-11-13 / 11:18:54
Алгоритм дій влади дуже простий! Влада звертається до суду про правомірність дій "пересічників", отримує відповідне рішення і на виконання рішення суду розганяє бидло по стайням!

Степан Крук -Воронаю 2016-11-13 / 11:15:21
Тримайся, дорогий! Не зважай на бидло! Повертайся з перемогою живий і неушкоджений. А з бидлом ми тут розберемося!

Пенсіонер 2016-11-13 / 11:13:51
Шановні читачі, відвідувачі сайту, можливо ветерани правоохоронних органів! Будь ласка підкажіть начальнику міліції з алкоголиком прокурором, який повинен бути алгоритм дій у таких ситуаціях, бо купили собі менти з прокурорами посади, а що робити незнають. Позор.

Копча 2016-11-13 / 11:11:21
Тішить те що фейковий "АТОшник" завтра йде до школи і тому перестане писати неграмотні дурниці.

ВОРОНАЙ 2016-11-13 / 11:00:46


Я ОТ ТАКИХ *****У ЯК ОХОРОНЯЮ ...... КОРДОН ДЕРЖАВИ ОБИ НЕПРИЙШЛИ ТА УГНАЛИТЯ З ХИЖІ З ТВОЙОВ ФАЙТОВ А ДІТИ ОБИ В РАБСТВО НЕЗАБРАЛИ ТИ ОЛЕНЮ ТАЛАЛАЙСЬКИй ПРАВЕДНИК ХРЕНОВИЙ а ко мене туди погнав обись козле знав што е така професія охороняди краііну у***** ти ***аний мавбим дяку ти ****** гівном намазати обись немуг говорити ко нас послав на схід УКРАІНИ ти *** ***ний


пішта 2016-11-13 / 10:44:20
главний міліцішта за місяць роботи на купленуй посаді достав полковника досрочно незнати зашто коли в области незнати шо робиться бардак

ВОРОПАЮ 2016-11-13 / 10:19:20


Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини