Закарпатські депутати говорили про блок-пости від африканської чуми, слухали про стан злочинності та затвердили бренд області

Четверта сесія Закарпатської облради завершила роботу.

Закарпатські депутати говорили про блок-пости від африканської чуми, слухали про стан злочинності та затвердили бренд області

У четвер, 22 вересня, відбулося друге пленарне засідання четвертої сесії обласної ради VII скликання. 

На початку засідання головуючий представив новопризначеного начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області підполковника Романа Стефанишина. Потім поінформував депутатський корпус про основні події у міжпленарний період четвертої сесії та  про хід розгляду депутатських запитів і стан реагування центральних органів державної влади на звернення Закарпатської обласної ради. Також розповів про початок роботи Міжнародного туристичного тижня у краї, наголосивши, що Денис Ман представить у сесійній залі концепцію туристичного бренду Закарпаття. Він також повідомив, що цієї суботи відбудеться безпрецедентний візит 40 послів дипломатичних представництв  іноземних держав для ознайомлення із Закарпатським регіоном.

Потім Михайло Рівіс запросив до слова в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Зіновія Романовича, який поінформував депутатів та громадськість краю про необхідні заходи щодо недопущення спалаху «африканської чуми». У свою чергу голова профільної комісії облради Петро Голубка запропонував задля попередження епідемії встановити три блокпости на території області та необхідну організаційну допомогу від фермерів краю. За словами головного ветеринара краю, ситуація поки-що контрольована, та все ж не можна виключати небезпеки захворювання.

Заслухали депутати доповідь прокурора області Володимира Гаврилюка щодо протидії злочинності цьогоріч.  За його словами, порівняно з Україною на території області рівень злочинності в розрахунку на 10 тисяч мешканців – менший.  Однак спостерігається ріст умисних вбивств. Також головний прокурор краю зазначив, що з початку року зафіксовано вже 4 випадки перешкоджання законній діяльності журналістів. Також фіксують правоохоронці спад рівня злочинності щодо посягання на власність – на 4,1%, але водночас є ріст кількості крадіжок – на 1,4 % (по Україні – на 35%).  Зросла і кількість випадків незаконних заволодінь автомобілями – на 32 %.

У ході засідання крайові обранці затвердили туристичний бренд Закарпатської області, створили робочу групу з підготовки внесення змін до Закону України «Про спеціальну економічну зону «Закарпаття» та оголосили список обласних парламентарів, які опрацьовуватимуть необхідні документи. Також прийняли програму надання шефської допомоги військовим частинам, які розташовані на території області на 2016–2020 роки, програму діяльності державної установи Закарпатський обласний контактний центр на 2017–2019 роки, програму створення страхового фонду документації Закарпатської області на період до 2020 року та ін. Приділили серйозну увагу та прийняли важливі рішення у галузі підприємництва, енергозбереження, соціального захисту населення, освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, культури, молоді і спорту, а також  про звіти з виконання регіональних програм за минулі роки .

Підтримали депутати виконану роботу з реалізації критичних зауважень і пропозицій, висловлених під час обговорення проекту рішення  про внесення змін і доповнень до обласного бюджету на 2016 рік у постійних комісіях та на президії. Зокрема, перерозподіл призначення між міськими та райбюджетами по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Для закупівлі витратних матеріалів на проведення процедур перитонеального діалізу, депутати внесли зміни і збільшили бюджетні призначення (програма розвитку та вдосконалення нефрологічної служби в області на 2016-2020 роки) поточні видатки (медикаменти) та зменшили призначення на оплату комунальних послуг та енергоносіїв  Закарпатській обласній клінічній лікарні ім.А.Новака) у сумі 700,0 тис.грн.

Департаменту охорони здоров’я збільшили видатки по спеціальному фонду, капітальні видатки, на об’єкт: „Реконструкція системи опалення поліклінічного відділення обласної дитячої лікарні по вул. І.Франка, 41” у сумі 1100,0 тис.грн.

Також депутати підтримали внесення змін до спеціального фонду обласного бюджету, а саме: зменшили призначення управлінню капітального будівництва по спеціальному фонду, капітальні видатки із об’єкту: „Акушерсько-гінекологічний корпус, м.Хуст - будівництво” у сумі 800,0 тис.грн. та збільшили призначення департаменту фінансів, спеціальний фонд, капітальні видатки, інша субвенція Хустському району на об’єкт:  „Капітальний ремонт інфекційного відділення Хустської районної лікарні (облаштування шатрової покрівлі, ремонт сантехнічного та електрообладнання, заміна вікон)” у сумі 800,0 тис.гривень.

Наостанок направили ряд  звернень до вищих державних органів влади з болючих питань, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

Відео - УжІнформ

22 вересня 2016р.

Теги: африканська чума, блок-пости, бренд

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини