Українка Ліка Роман з Ужгорода відлічує останні дні перед фіналом чергового, 57-го конкурсу Міс Світу, який пройде 1 грудня в китайському місті Санья

Красуні світу, серед них українка Ліка Роман з Ужгорода, відлічують останні дні перед фіналом чергового, 57-го конкурсу Міс Світу, який пройде 1 грудня в китайському місті Санья.

Ужгородка Ліка Роман на конкурсі Міс Світу" в Китаї
Ужгородка Ліка Роман на конкурсі Міс Світу" в Китаї

Це вже четвертий фінал гламурного конкурсу, для проведення якого його організатори обирають найпівденніший китайський острів Хайнань. Три роки поспіль - з 2003 по 2005 рік - найгарніших жінок планети збирали в Санья, в 2006 вирішили провести конкурс у Польщі, однак у цьому році знову повернулися на береги Південно-Китайського моря.

Для конкурсанток зі 106 країн минулий місяць став не тільки часом релаксації на тропічному курорті, а й надто напруженим, заповненим різноманітними заходами. Незадовго до фіналу дівчата побували в столиці Пекіні, де "підкорили" Велику китайську стіну, прикрасили собою інші знамениті історичні і культурні визначні пам'ятки, записали пісню до Олімпіади-2008 і відвідали олімпійські об'єкти, що будуються.

Красуні також взяли участь у Добродійному вечорі, проведеному Оргкомітетом конкурсу спільно з китайською організацією Червоного Хреста, в ході якого було зібрано понад 3,5 млн дол пожертвувань. Беззмінний президент конкурсу "Міс світу" Джулія Морелі повідомила про намір відкрити за допомогою зібраних коштів 106 (щодо кількості учасниць) центрів меддопомоги для знедолених по всьому Китаю. Вона також оповістила імена 5 переможниць конкурсу "Краса з метою", який проводиться з 1973 року і допоміг зібрати "сотні мільйонів доларів" для допомоги тим, хто їх потребує. Представниці від Гонконга, Еквадору, Ямайки, Індонезії і Швеції, які найпереконливіше показали свою добродійну діяльність, автоматично виходять до півфіналу конкурсу.

У ході вечора власному кореспондентові УКРІНФОРМу в Китаї вдалося поспілкуватися з українською конкурсанткою, переможницею XVII фіналу національного конкурсу "Міс Україна - 2007" 22-річною Лікою Роман. Логічним було питання про відношення дівчини до добродійності, яка стала невід'ємною частиною конкурсів краси, її плани у зв'язку з цим і, звичайно, про надії на перемогу.

Ліка зізналася, що участь і перемога в конкурсі "Міс світу" - це для неї не самоціль, адже "справжня краса - вона всередині". "У кожної людини своє призначення", - говорить вона. "Успіх дається кожній людині не просто так, а з певною метою, щоб, отримавши більш широкі можливості, ми могли змінити чиїсь долі на краще", - вважає українська красуня. Для Ліки Роман, яка регулярно відвідує протестантську церкву і разом з іншими парафіянами бере участь у добродійних акціях, "це дуже важливо". Надалі вона планує займатися адаптацією дітей-сиріт після того, як вони попрощаються зі стінами шкіл-інтернатів і залишаються сам на сам з не завжди доброзичливим світом. Ще однією темою, яка дуже турбує красуню, є проблема вимушеної проституції, коли молоденькі дівчата змушені торгувати тілом. Своїм прикладом, цілком гідним, вона хоче переконати дівчат у тому, що існують вищі цінності.

У цьому році Ліка закінчила Ужгородську філію Київського університету славістики, факультет міжнародних відносин. У вільний час любить грати на фортепіано, кататися на лижах і танцювати. До речі, на вечорі з 106 конкурсанток 24 не просто вийшли на сцену у вечірніх сукнях, а виконали національні або інші танці. Ліка, що не має, за її словами, єврейського коріння, танцювала єврейський танець.

Хочеться ще додати, що Ліка в спілкуванні дуже щира, відкрита, скромна, зовсім позбавлена "нальоту зірковості" і по-спражньому гарна. А хто стане володарем корони - це в цілому не так уже й важливо.

Ольга Танасійчук, УКРІНФОРМ
29 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини