На сайті Ужгородської міськради зареєстровано петицію про повернення залишків зруйнованої "Корони" місту

Всього 250 підписів дають шанс дати по руках злодіям і корупціонерам, що вкрали і зруйнували історичну пам'ятку, на місці якої споруджують бізнесовий "новодєл".

На сайті Ужгородської міськради зареєстровано петицію про повернення залишків зруйнованої "Корони" місту

На офіційному сайті Ужгородської міської ради зареєстровано петицію про повернення залишків зруйнованої "Корони" громаді обласного центру Закарпаття.

Автором петиції є правник Наталія Майстренко.

"Оскільки, не дивлячись на суспільні запити, звернення, заяви членів громади щодо руйнування забудовником об’єкта культурної спадщини та на заклики для захисту невинноубієнної памятки, повідомлення про кримінальні правопорушення щодо її знищення і наявність навіть вироку у справі приватизації памятки архітектури місцевого значення “Готельно-ресторанний комплекс “Корона” (охоронний №090013), органи державної влади, а саме центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини (Міністерство культури України), обласна місцева адміністрація, управління культури Закарпатської ОДА та правоохоронні органи бездіють на ниві захисту цієї пам’ятки архітектури, прошу Ужгородську міську раду в особі виконавчого комітету звернутися до суду з позовом про викуп пам’ятки в порядку статті 21 Закону України “Про охорону культурної спадщини", - йдеться в обгрунтуванні петиції.

Збір підписів триватиме до 31 серпня. Для того, аби петицію розглянула міська влада, треба всього 250 підписів тих, хто не змирився з нахабною корупційною аферою по привласненню одного з найкращих об'єктів обласного центру Закарпаття, наслідком якої став інший злочин - руйнування без жодних на те дозвільних документів пам'ятки архітектури місцевого значення, котра, відповідно до чинного законодавства. перебуває під охороною держави.

На привласненні "Корони" організатори крадіжки на чолі з депутатом міськради Іваном Волошиним обкрали місто щонайменше тричі - занизивши щонайменше на десяток мільйонів вартість об'єкту, занизивши його площу при викупі на 1000 квадратних метрів і не вклавши до вересня минулого року 8 млн грн в реконструкцію площі Театральної, як це було передбачено договором купівлі-продажу.

Після руйнування "Корони" вона вже не може бути внесена до реєстру пам'яток, а тому реальні втрати Ужгорода від цього акту вандалізму оцінити важко.

"Друзі, нагадую про можливість вимагати дій від Ужгородської міської ради у передбачений законом спосіб. Приєднуйтесь. Кому важко зареєструватись в особистому кабінеті на сайті Ужгородської міської ради, допомогу можна отримати безпосередньо у приміщенні міської ради, на першому поверсі, праве крило, у представників комунального підприємства, що здійснює підтримку і супровід цієї сторінки в інтернеті. На жаль, поки так. Але ці молоді люди безвідмовно надають допомогу", - пише на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук автор петиції Н.Майстренко.

При цьому в коментарях до цього повідомлення у Фейсбуку ужгоодці справді скаржаться на неможливість зареєструватися на сайті міськради і зареєструвати у передбачений спосіб свій підпис на підтримку петиції.

"Сьогодні завдяки працівникам міської ради, відповідальним за електронні петиції, змогла підписати одну з петицій. Однак, довелось витратити на це більше двох днів і йти у міську раду, тоді як сервіс передбачає, що ми це можемо робити вдома, чи на роботі з особистого компа. Тому, усім, хто ще не зробив собі особистий кабінет на сайті Ужгородської міської ради, або не зміг авторизуватися для підписання чи реєстрації електронної петиції, міська рада проведе навчання у пятницю (19 серпня) у великій залі виконкому (другий поверх, м.Ужгород, пл.Поштова, 3) о 12 годині 00 хвилин", - повідомила з цього приводу у Фейсбуку адвокат Анастасія Бачинська.

Крім вказаної петиції по "Короні" Н.Майстренко зареєструвала ще одну - "Заходи щодо захисту історичної частини міста Ужгород".

Вона передбачає:

1. Скасувати рішення Ужгородської міської ради щодо передачі у власність земельних ділянок історичного ареалу пам’ятки культурної спадщини “Совине гніздо” по вул. Ракоці 2, Ракоці 4, для використання під тераси.
2. Переглянути Порядок отримання паспортів відкритих літніх майданчиків у м. Ужгороді, що затверджений рішенням Ужгородської міської ради від 07 листопада 2014 року за №1505;
3. Привести у відповідність до порядку отримання паспортів відкритих літніх майданчиків тераси в історичній частині міста;

19 серпня 2016р.

Теги: Корона, петиція, Наталія Майстренко

Коментарі

неволошину 2016-08-24 / 04:10:01
Броді, ти? Далі обслуговуєш годувальника?

неволошин 2016-08-23 / 15:44:26
А може тоді складати петицію,коли відбудує Щоб місто компенсувало свої втрати А то дуже класно получається,взяв за безцінь,наобіцяв,розвалив, а тепер нате розвалюху

закарпатка 2016-08-21 / 19:32:08
Ужгород лише за географією європейський. А по факту - одне з найкорумпованіших міст України.

Ужгородці не дозріли бути європейцями. І наразі не готові навіть дотягтися до рівня сусідів - львів'ян, івано-франківців і т.д.

На жаль :(

Гендальф 2016-08-20 / 13:24:55
Да, стройка на месте разрушенной "Короны" явно будет все дороже и дороже и дороже… А лицо у Бармалея (финансирующего ЭТО;) все добрее и добрее ...

Правникови 2016-08-19 / 18:52:34
"Невинноубиенну пам'ятку" можна видновити! Чого Натка ставить на ний хрест? Чому не виддати назад у державну власнисть?

патріот 2016-08-19 / 17:53:15
Нато, не переживайте, бажаючі вкласти гроші в це місце знайдуться. Потрібен лише відкритий конкурс, а не та прихватизація. яку організував злодій Волошин

ужгородка 2016-08-19 / 17:23:24
Вор должен сидеть в тюрьме (Глеб Жиглов)

До нати 2016-08-19 / 14:26:55
Який популізм Натко! Приходить інвестор, купує за реальні гроші вже місце під корону і вперед!!! Бажаючих вкласти гроші багато, але біда в тому що сама міська влада не зацікавлена тому що треба повертати волошина гроші які роздавав при голосуванні! А сьогодні в отарі (читай міській раді) теж барани рідким виключенням та інший пастух (читай мер)!!!

ната 2016-08-19 / 09:03:14
А чиїм коштом Наталія збираєтьсмя відновити Корону? Чистий популізм

гость 2016-08-19 / 07:55:30


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини