Дискусійний "Пошук" завітав у закарпатське Чинадієво

Школа - це колектив однодумців: учителів, учнів, батьків. Таким колективом і є Чинадіївська ЗОШ 1-М ст., в якій працює ЗО учителів і навчається 306 учнів. Пошуки нових форм і методів навчання і виховання учнів стали уже традиційними для вчителів школи. Тому не було нічого надзвичайного в тому, що саме в нашій школі відбулося чергове засідання районного дискусійного педагогічного клубу «Пошук» вчителів прирордничо-математичних дисциплін на тему: «Здійснення диференційованого підходу до навчання».

Чинадієво
Чинадієво

Уроки, на яких здійснюється диференційоване навчання, вимагають ґрунтовної підготовки вчителів, певних умінь. Адже необхідно не тільки вивчити індивідуальні особливості учнів, об'єднати їх за групами, підібрати консультатив, але й чітко сформувати основні і додаткові запитання, визначити час на їх виконання, поєднувати індивідуальну, групову і фронтальну роботу, підготувати не-обхідні дидактичні матеріали.

Вчителі Чинадіївської ЗОШ І-ІІ ст. з цими завданнями справились, що було відзначено вчителями району та працівниками районного методичного кабінету - Г І. Диганич, завметодкабінетом, Є. 3. Торнай, які безпосередньо керували роботою клубу «Пошук».

Своїми знахідками і здобутками з колегами району ділилися досвідчені педагоги: директор школи О І. Чабак, який провів урокгеометріїу 8-му класі, М. М. Кучінка, вчитель вищої категорії, провела урок математики у 6-му класі, урок - дослідження з географії «Економічні проблеми світового океану» у 7-му класі провів старший учитель вищої категорії, відмінник освіти України О. Г. Карабелиш.

Кожен урок був особливим, вчителі Застосовували різні форми і методи навчання, включаючи такі інтерактивні вправи як «Мікрофон», робота в парах, робота в групах, „Мозкова атака». Об'єднувало ці уроки одне - диференційовані підходи до навчання, врахування реальних навчальних можливостей дитини. Кожен учитель по-своєму досяг поставленої мети, але головним при цьому було одне - не травмувати тих учнів, у яких відсутній високий рівень навчальних можливостей.

Важливе місце в реалізації диференційованого підходу до навчання займає по-закласна робота, яку представляла на семінарі разом'зі своїми вихованцями старший вчитель, вчитель вищої категорії Т. С. Васько у формі захисту учнівських проектів, створених За програмою «Inter - навчання для майбутнього».

Метод проектів - це вид навчальної діяльності, спрямований на особистість учня, його індивідуальні особливості та інтереси.

Працюючи над проектом, учні вчаться спілкуватися, допомагати один одному, реалізувати свої творчі пошуки, удосконалювати навички роботи з комп'ютером.

Учні презентували 3 проекти з різних напрямків навчальної діяльності.

Проект «Організм людини» - саморегулююча система, яка є результатом вивчення теми з курсу біології у 8-му класі, «Регуляція функцій» презентували учениці 8 класу - Мар'яна Верб'яна і Андріана Мартиняк.

У проекті «Природа - наш дім» учениця 9-Б класу розкрила основні екологічні проблеми, актуальні як для всього світу, так і для селища Чинадіево; і разом з членами гуртка «Юні друзі природи» під керівництвом Т. С Васько спробувала знайти шляхи їх вирішення. Черничко Марина, учениця 9-А класу, працюючи над проектом «Минуле і майбутнє поряд», займалася вивченням історії селища та нашої школи.

Результати своєї дослідницької роботи учні оформили у вигляді презентації з використанням комп'ютерної програми Pover Point. Використовуючи програму Pyblishen, вони випустили чергові номери газет «Шкільний вісник» та «Прометей», створили буклети, в яких розповіли про свої проекти. Щоб поділитися результатами роботи і закликати до співпраці, учні створили власні veb-сайти, які вони в майбутньому зможуть помістити в internet.

Марія Лашкай, заступник директора з навчально-виховної роботи
29 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини