Закарпатське КРУ виявило порушення фінансової дисципліни в управлінні праці та соціального захисту населення Тячівської РДА

Згідно з планом роботи, працівники контрольно-ревізійного відділу в Тячівському районі провели ревізію в Управлінні праці та соціального захисту населення Тячівської РДА з питань використання бюджетних коштів на утримання апарату управління. Також здійснена перевірка використання виділеної з державного бюджету місцевим бюджетам субвенції на надання населенню пільг та житлових субсидій на оплату електроенергії, природного газу, послуг теплопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот, на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива, виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, виплату одноразової допомоги та використання коштів Фонду соціального захисту інвалідів. (УПСЗН Тячівської РДА).

Закарпатське КРУ виявило порушення фінансової дисципліни в управлінні праці та соціального захисту населення Тячівської РДА

Обревізували працівники КРУ ці питання за ІІ півріччя 2005 року, 2006 рік та І півріччя 2007 року.

Працівниками КРУ виявлено фінансових порушень на загальну суму 609 тисяч гривень. З них недоотримання фінансових ресурсів становить 6,1 тис. грн., операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат на суму 292 тис. грн., операції проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат на суму 178 тис. грн.. та інших порушень фінансової дисципліни на  суму 132 тис. грн.

Серед порушень, зокрема, такі. Як з’ясували контролери-ревізори, працівники управління не здійснили перерахунок субсидій для відшкодування їх оплати, виходячи із фактичного споживання природного газу, внаслідок чого зайво виплачено субсидій по природному газу на загальну суму 46,6 тис. грн. Або ж не в установленому чинним законодавством порядку оформили відшкодування пільг за перевезення пільгової категорії громадян залізничним транспортом, у результаті чого  УПСЗН Тячівської РДА без підтверджуючих документів провело видатки „Ужгородській дирекції залізничних перевезень” на загальну суму 194,3 тис. грн.

Ще однією ревізією використання коштів державного бюджету встановлено, що в порушення вимог „Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям”, управлінням по 350 особових справах проведено незаконну виплату державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми  на загальну суму 19,2 тис. грн.

У порушення «Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення», управлінням проведено оплату за рахунок коштів субвенції вартість санаторно-курортного оздоровлення 13-тьом громадянам, які не відносяться до пільгової категорії населення. Загальна сума цього порушення — 21,4 тис. грн. Окрім того, шістнадцятьом особам не пільгової категорії населення, УПСЗН Тячівської РДА протягом березня-грудня 2006р. та січня-червня 2007року видано санаторно-курортні путівки на загальну суму 25,9 тис. грн., вартість яких, за даними бухгалтерського обліку, управлінням не оплачена. Ще дев’ятьом громадянам, які не мали на це права, проведено оплату пільг на суму 9,75 тис. грн. У сфері оздоровлення пільгових категорій громадян допущено ще й таке порушення фінансової дисципліни, як укладення договорів на надання послуг на санаторно-курортне оздоровлення громадян без проведення тендерних процедур (сума порушення —  152,5 тис. грн.) та ще й крім цього всього ревізорами встановлено, що управлінням незаконно видано в 2006 році 5-ом громадянам санаторно-курортних путівок на загальну суму 28,4 тис. грн., які теж не було оплачено.

Серед інших порушень фінансової дисципліни, виявлених в УПСЗН Тячівської РДА, завищення та заниження в обліку вартості основних засобів, нецільове використання коштів.

Вжитими під час ревізії заходами усунуто порушень фінансової дисципліни на загальну суму 172,53тис.грн.

За допущені порушення, 4 посадові особи притягнуті до  адміністративної відповідальності. Начальнику УПСЗН Тячівської РДА направлено вимогу про усунення порушень, а також направлено Вимогу про повернення до відповідного бюджету суми субвенції, використаної не за цільовим призначенням.

За допущені порушення бюджетного законодавства КРВ в Тячівському районі  ініційовано застосування фінансових санкцій   на зупинення операцій з бюджетними коштами  терміном на 30 днів.

Матеріали ревізії направлено в прокуратуру Тячівського району для розгляду, вжиття заходів та притягнення винних до відповідальності.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області
28 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини