Викладачі УжНУ письмово спростували інформацію про підтримку звинуваченої у хабарництві декана О.Дуло (ДОКУМЕНТ)

Понад 15 викладачів Ужгородського національного університету, серед яких визнані доценти і професори в сфері фізичного виховання, направили на адресу ректора УжНУ Володимира Смоланки звернення, яким спростовують інформацію, викладену раніше у зверненні до нього від 13.07.2016 р. начебто колективу факультету здоров'я людини.

Викладачі УжНУ письмово спростували інформацію про підтримку звинуваченої у хабарництві декана О.Дуло (ДОКУМЕНТ)

Про це йдеться в матеріалі, що його оприлюднив громадський правозахисник, координатор Закарпатської волонтерської сотні ГО "Айдар Волонтерська Допомога" Віталій Грегор.

Мова йде про звернення, яке було опубліковано на свою підтримку деканом факультету здоров'я людини УжНУ Оленою Дуло на своїй особистій сторінці в Фейсбук.

Тобто, як видно із тексту звернення викладачі кафедри фізичного виховання категорично не погоджуються із інформацією, викладеному у зверненні начебто їх колег. Оскільки, як зазначається, О. Дуло було призначено в 2012 році в.о. декана факультету фізичного виховання без будь-якого погодження з колективом (як практикувалось в часи злочинця-президента Януковича). В подальшому, після відповідної реорганізації факультету, її було призначено вже на постійній основі. Дана реорганізація була більш ніж не зрозумілою та сумнівною з точки логіки та закону, оскільки в УжНУ вже давно функціонує медичний факультет, та водночас підтверджує припущення викладачів, що її було здійснено спеціально під О.Дуло, оскільки з наявним в неї дипломом медика вона ніяк не могла зайняти посаду декана факультету фізичного виховання на постійній основі. Тоді ж, в 2013 році, викладачі факультету звернулися до ректора про неприйнятність призначення деканом Олени Дуло, як такої, що "не відповідала займаній посаді ні професійними, ані моральними якостями".

Як зазначається у даному зверненні, фактично після її призначення почалися і тривають по сьогоднішній день утиски та переслідування колективу викладачів, що відповідно перешкоджає їх професійній роботі. Також зазначається про значні здобутки факультету саме за часів її попередника доцента В.Товта, який і наразі, виконуючи обов'язки зав. кафедри, проявляє активну професійну діяльність. Та, водночас, спростовується інформація щодо саботажу ним роботи факультету, про що зазначалось у вищезазначеному недостовірному зверненні.

Окрім того, як зазначають викладачі, підписи, що були поставлені на опротестованому ними зверненні, є сумнівними. Оскільки, серед них є підписи осіб, що не мають відношення до колективу факультету, а серед інших не всі були ознайомлені з повним текстом звернення.

Слід зазначити, що згідно з матеріалами кримінальної справи, фактично доведено вину декана-хабарниці, про що вже зазначено в ухвалі судді Ужгородського міськрайонного суду Н.Дергачової від 18.07.2016 р., а саме, "достатність доказів, які вказують на вчинення підозрюваною кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 - ч. 1 ст. 368 КК України. Зазначений злочин є злочином середньої тяжкості".

У той же час, і сама декан О.Дуло практично визнала свою вину, оскільки на своїй сторінці в Фейсбук в описі до опублікованого нею ж звернення на свою підтримку, зазначила: "Спроба перетворити факт надання добровільної допомоги факультетові ( 5 тис. грн. на встановлення 2-х вакуумних вікон в аудиторію № 17, яка знаходиться в жахливому стані і підлягає ремонту) на спробу хабарництва є недолугою і нікчемною."

Тобто виходячи із "залізної" логіки поки що декана, дозволяється, згідно з законодавствома, мораллю та совістю брати/просити/вимагати кошти під "соусом" благодійництва у батьків своїх студентів. І це буде не хабар та здирництво, а "добровільна допомога факультетові". 

Тільки пані декан забула зазначити, що ця так звана "допомога" була явно не добровільна, оскільки вона матері хронічно хворого студента чітко означила суму хабара за "сприяння" у наданні "академічної відпустки", зазначає В.Грегор. Слід зазначити, що О.Дуло цинічно та умисно скористалась складним матеріальним становищем, безпорадністю сім'ї студента та тим, що вони не знали, що їх дитина за законом має право на таку відпустку у разі його звернення до ректорату. Однак, декан-хабарник замість того щоб підказати матері про те, як написати таке звернення, попросила неправомірну вигоду, яку зараз намагається перекрутити як "допомога факультету", адже межа між наче доброчинним внеском і кишенею чиновника досить тонка.

Не менш цинічно пані Дуло зазначила в своєму проханні до ужгородського суду 1-ї інстанції не відстороняти її від виконання службових обов'язків, оскільки таке призведе до погіршення її матеріального становища, від якого залежить напряму утримання інших 4 осіб, серед яких батьки-пенсіонери. Та чи думала пані Олена про своїх батьків, коли вимагала хабар? Адже, сівши за грати, багато не допоможеш. Я в же не кажу про аморальність цього вчинку, - наголошує В.Грегор.

Також суддя Наталія Дергачова зазначила неправдиву інформацію в своєму абсурдному рішенні, а саме те, що в матеріалах справи відсутні відомості про свідків, на яких може чинитися тиск підозрюваною О.Дуло, адже всі перебувають у відпустці. Адже чітко встановлено, що як мінімум одна особа, яка працює і нині, перебуває під її безпосереднім керівництвом та впливом - це її заступниця Наталія Бондарчук, яку затримали на "гарячому" під час одержання хабаря.

Окрім того, суд, згідно з законом, при прийнятті рішення враховує те, чи вплине відсторонення підозрюваного на інших. І тому завчасно до суду були надіслані фактично "замовні" звернення начебто трудового колективу  факультету та студентів на підтримку О.Дуло. 

Однак, як виявляється, подане до суду 1-ї інстанції звернення так званого колективу містить інформацію, яка фактично не відповідає дійсності. Тому даний факт також ляже в основу доказової бази вже в апеляційній інстанції.

Разом з тим, згідно з доданими до апеляційного суду документами, ставиться під сумнів також вже і достовірність звернення студентів до Ужгородського міськрайонного суду на "підтримку" декана, адже вже є заява від декількох студентів, що вони даного звернення не підписували і згоду на використання своїх персональних даних не давали.

Нажаль, не зважаючи на кричущий факт хабарництва, суддя Н.Дергачова вирішила не відстороняти підозрювану О.Дуло, що в практиці суду є практично нонсенсом. В зв'язку з чим прокуратурою області  була подана апеляційна скарга, яку суд мав розглянути 2 серпня 2016 року. Однак у зв'язку із "раптовою" хворобою підозрюваної О.Дуло, яка, зі слів захисників, "напередодні лягла на стаціонарне лікування", довідку про що вони зобов'язуються надати на наступне засідання, розгляд було перенесено на 16 серпня о 10:00.

 

02.08.2016, Апеляційний суд Закарпатської області, група підтримки О.Дуло із числа її підлеглих-колег

 

"Сподіваюсь наша закарпатська Феміда повернеться в правове русло і суддівська колегія Стан І.В., Феєр І.С., Марчук О.П. вживе всіх вичерпних заходів для відсторонення О.Дуло від посади із подальшим притягненням її до кримінальної відповідальності. Адже суддя Дергачова прийняла досить безпрецедентне рішення в судовій практиці не відстороняти хабарника, яке сподіваюсь виправлять судді апеляційного суду.

Водночас, звертаю увагу прокуратури про необхідність внесення клопотання про взяття під варту цієї одіозної особи, адже боротьба з корупцією - одне із основних засад правової держави України, обіцянок її уряду та Президента, вимоги світової спільноти.

А ректора вищого державного навчального закладу обласного центру Закарпаття В.Смоланку закликаю невідкладно призначити службову перевірку по одіозній хабарниці-декану Олени Дуло та відсторонити її від роботи на час проведення, з метою уникненню вимагання нею нових хабарів на "розвиток" факультету.

Якщо ж цього не відбудеться, громадськість буде змушена застосовувати свої громадські норми прямого народовладдя, гарантовані їй ст. 5 Конституції України в мирний спосіб визначений ст. 39 Основного закону України, що прошу вважати компетентні органи одночасно повідомленням про проведення мирного заходу", - пише В.Грегор.

 

07 серпня 2016р.

Теги: О.Дуло, хабар, факультет, УжНУ

Коментарі

Павло Роглан 2016-09-20 / 23:04:48
Покайтеся, люди,бо горе нам буде як Бог нас судити прийде.

студент 2016-09-17 / 11:14:35
"Не зли других и сам не злись,
мы гости в этом бренном мире,
и если что не так - смирись,
будь поумнее, улыбнись,
холодной думай головой,
ведь в мире всё закономерно :
зло , излученное тобой,
к тебе вернётся непременно!"

Лікар 2016-08-12 / 15:46:13
Ну на рахунок не гарна і не успішнка можна посперечатись, але тут у кожного свої критерії. А на рахунок обливання брудом - жодного разу при розмові не було навіть якогось некоректного висловлювання на чиюсь адресу, хоча сілкувались виключно у професійному форматі. Просто цікаво всі ті що пишуть купу брудних речей про жінку самі без недоліків і світяться від внутрішньої гармонії???? Бо загалом виходить щось забагато ідеальних людей....чи не людей...????

ХРИСТИЯНИН 2016-08-11 / 19:06:36
Християнин звертається до людини. Вивчи,будь ласка,заповіді Божі: 3)не взивай надармо імени Господа Бога твоєго; 9)не свідчи ложно на свого ближнього. Запам"ятай головну заповідь: 2)возлюбиши ближняго твоєго, як сам себе. Дальше Господь Бог усіх нас розсудить!!!

Марія Степанівна 2016-08-09 / 22:00:53
Пане Лікарю, і негарна, і неуспішна! Таких пройдисвіт "успішних" он скільки у нашому суспільстві, по самісінькі вуха у багнюці сидимо. Хитра і нагла, більше нічого особливого! Майстер вигадок і обливання всіх брудом, а от щось толкового сказати не вміє, плутає слова. А щодо студентів, Ви праві - вчитися мало хто хоче!

Павло Роглан 2016-08-09 / 14:07:43
Аудиторія розділилася на чорних і білих. Чорні самі себе видали!!!!!

Лікар 2016-08-09 / 13:20:22
Відчуття таке що живемо в середні віки, і якщо гарна і успішна жінка - обов'язково має бути чиясь коханка. Це генетично заложино чи що? Брудом облити людину - відчуття таке що багатьом в задоволення, ну класична тобі гендерна політика!!!!! - покопатись в чужій "спідній білизні"і понапридумувати ще "ужастіків". На мою думку ситуація це чистої води підстава - ну як так і розумна, і в прекрасній формі, і при посаді, і завжди інтелегентна у спілкуванні навіть у дужееее складних ситуаціях - треба не просто прибрати, а облити брудом тотально - ну щоб не дуже виділялась чи то щоб на фоні самим краще позіровати???!!!! А студенти завжди були різні - є ті що хочуть знати і вміти, і є ті що не хочуть ні вчитися ні знати, але хочуть диплом мати - і саме ці є дуже добрим матеріалом для використання у брудних справах!!!

Людина 2016-08-08 / 22:55:09
Група підтримки Дули активно пише коменти. Всі погані, а Дуло свята :)
Вона хоче змінити світ, а їй всі мішають! Висуньте її на Нобелівську премію від кафедри! А на раді факультету через місяць вручіть!
І тоді всі заздрісники усохнуть, а вона пройде вся в білому, а група підтримки буде співати їй "Осанну в вишніх".

Павло Роглан 2016-08-08 / 19:14:06
Директор і завгосп спортивно-оздоровчого комплексу УжНУ забороняли підлеглим працівникам спілкуватися з Дуло О.А,погрожуючи їм звільненням або переведенням на інші об"єкти під будь-яким приводом.Таким чином вони хочуть позбутися порядної людини(декана факультету),не даючи її нормально працювати.

Вже не студентка 2016-08-08 / 18:18:05
Я не місцева - тому мені байдуже, що про мою думку балакатимуть. Просто ділюся думкою, і шкода викладачів -хто чесно намагається дати знання студентам.Не всі викладачі УжНУ такими є як тут пишуть. Один з предметів (якась фігня воєнна) хлопці з потоку намагалися "вирішити" - не сталося... довелося вчити і складати залік. Знаєте - Навіть цікавим предметом виявився...:))

Студент факультету 2016-08-08 / 13:09:18
Таких ващуковських кадрів як Дуло всіх за грати, взяточники паршиві

Наталія Штефанюк 2016-08-08 / 12:54:22
Ганьба викладачам УжНУ, які беруть хабарі, а місце шльондри Дуло уже давно у буцегарні.

викладач ужну 2016-08-08 / 12:22:54


Видалено два коментарі, написані під різними нікнеймами з однієй IP. Автору - попередженя. Адмін


Марія Степанівна 2016-08-08 / 12:14:31
Та вона з усіма любила любитися _) про це знають всі. Рідкісно непорядна людина,шантажистка страшенна, а викладачі факультету - збірка рабів на підтанцьовці Дуло, серед яких професійних науковців нема, а пенсіонери нездатні прочитати лекцію!!! Соромно за ректора Університету, котрий прийшов до влади під час революції ( не будучи її учасником) просто сидіти у кріслі. Колись найкращий вуз регіону перетворився на корупційне кубло, де кожен робить що хоче, де масова зриваються пари, де суденти не отримують ніяких знань. Ви тільки уявіть ганебний фактор - взяла хабар і очолює приймальну комісію факультету!

Ветеран 2016-08-08 / 12:08:38


Визначіться, хто ви - Ветеран, Артур чи Сірко. Коментарі одного автора, написані під різними нікнеймами для створення видимості дискусії, видалятимуться автоматично, без попередження. Адмін


Артур 2016-08-08 / 11:42:34
Коло коханців Дуло О. росте з кожним, хто висловлюється на її підтримку.Це занадто примітивно.

Сірко 2016-08-08 / 11:38:01
Попередні декани вкладали "зароблені" кошти в розвиток сімейного бізнесу, а Дуло О. порушує традиції і розвиває матеріальну базу для навчання. Їм такі не потрібні.

Василь Вікторович 2016-08-08 / 11:30:08
Студент напиши своє прізвище тоді повіримо шо ви не другий аккаунт хабарки Дуло. Або її коханець-колега чи прокурор ;)

Віталій Грегор 2016-08-08 / 11:27:42
Грегор В., а не Г., напевне проблеми з правописом у окремих викладачів УжНУ, напевне тих хто полюбляє хабарі. Як же ви навчаєте своїх студентів?! За що Вам платять зарплату?!

Хай трудовий колектив факультету разом із кафедрою фіз.виховання прийде всім своїм складом на суд 16 серпня, там і поговоримо. Оскільки ваші колеги 2 серпня в апеляційному суді вже не витримали моєї критики.
Я від'їжджаю завтра в чергову поїздку в зону АТО, сподіваюсь якщо без форс-мажорів там повернусь до суду і залюбки поспілкуємось, або в інший зручний публічно назначений час.

Студент 2016-08-08 / 11:23:01
Таким порядним і професійним керівникам як Дуло О. не місце в УжНУ поруч з Товтами, Маріондами, Михайловичами, ось її і виживають не нехтуючи самими брудними методами та провокаціями.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини