На Ужгородщині відбулися Всеукраїнські змагання з пішохідного туризму "Єврокарпати – 2016"

1-7 липня на Ужгородщині пройшли змагання – Кубок України з пішохідного туризму – відкритий чемпіонат Закарпатської області «ЄвроКарпати – 2016», Міжнародні змагання зі спортивного туризму серед юнаків «ЄвроКарпати – 2016».

На Ужгородщині відбулися Всеукраїнські змагання з пішохідного туризму "Єврокарпати – 2016"

Більше 200 учасників змагань проживали у наметовому містечку, що було розташоване   біля Оріховського озера. На масштабний турнір приїхали 18 команд з Волинської, Чернігівської, Херсонської, Хмельницької, Донецької, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Закарпатської областей та м.Києва. Вперше участь у змаганнях такого рівня взяли спортсмени з Литовської Республіки.  В урочистому відкритті змагань взяли участь заступник директора департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації Аттіла Штерр, директор Закарпатського центру туризму Володимир Чепа.

У перший день змагань юнаки і дівчата випробовували себе на дистанції «Особисто-командна смуга перешкод», під час якої переможці визначилися в такій послідовності:

Перше місце серед юнаків посів Костянтин Самойленко з Чернігівської області, на другому місці Олег Кучерявий з Тернопільщини, на третій позиції Юрій Грушицький з Херсонської області. Серед дівчат найкращі результати показали представниці команди «Арабіка» з міста Києва Олександра Єременок та Аліна Лапіна, котрі посіли перше та друге місця відповідно, на третьому місці опинилася Валерія Хохленко з Чернігівської області.

На другий день команди долали дистанцію «Крос-похід» ІІ класу складності. Першу сходинку посіла команда «Арабіка» з м. Києва, друге місце у команди «Вертикаль» з Донецької області, третій результат показала команда з Херсонщини.

На третій день спортсмени долали дистанції «Смуга перешкод». Перше місце посіла команда Полтавської області, друге – Хмельницької області, третє – команда «Азимут» з Донецька.  

За підсумками всіх результатів визначилися переможці у командному заліку. Отже, перше місце Кубку України дісталось спортсменам з київської команди «Арабіка», на другій позиції опинилася команда з Чернігівщини, а замкнула трійку переможців команда з Херсонської області.

Окрім  Кубка України, відбулися Міжнародні змагання зі спортивного туризму серед юнаків «ЄвроКарпати – 2016». Участь у цьому турнірі взяли дев’ять команд з Хмельницької, Волинської, Закарпатської областей,  м. Києва (КЦДЮТ) та Литовської Республіки. Учасники змагалися на таких дистанціях, як «Гонка героїв», «Крос-похід» і «Смуга перешкод».

У змаганнях на прикладній спортивно-туристській дистанції «Гонка героїв» взяли участь спортсмени різної вікової категорії. Серед учасників молодшої вікової категорії (2002-2004 р.н.) найкращий результат серед хлопчиків показали Олександр Пристай з Львівської області, друге місце – Антон Цимбалюк з м.Києва (КЦДЮТ), третє – у Антона Ткаченка («Арабіка», м.Київ). Серед дівчат цієї вікової категорії трійка призерів така: перше та друге місця – Наталія Варинюк та Катерина Каченюк з Волинської області, третє  місце – Катерина Овчарик з команди «Арабіка», м.Київ.

Серед учасників середньої вікової категорії (1999-2001 р.н.) перше місце здобув Андрій Поєнко з КЦДЮТ, м.Київ. Друге місце у Деонисія Семенюка з Волинської області, третє – у Євгена Захарова із Закарпаття. Серед дівчат перше місце посіла Софія Варинюк з Волині, друге місце – Крістіна Бобер із Закарпаття, третє – Каріна Погребняк з КЦДЮТ, м. Київ.

Учасники дорослої вікової категорії (1998 р.н. і старші) показали наступні результати. Серед чоловіків найкраще подолав цю дистанцію Олександр Оришко з Волині, друге і третє місця посіли представники команди Закарпатської області Владислав Курта та Георгій Фечо. Серед жінок перше місце здобула Ліана Копилова з Києва, другою стала представниця Закарпатської області Наталія Дешко, третьою – Наталія Ященко з Донецька.

Дистанцію «Крос-похід» кожна команда долала окремими зв’язками, котрі складалися з двох учасників. Спортсмени мали подолати мульти-дистанцію, котра складалася з декількох блоків – технічного (пішохідний туризм), водного, велосипедного та спортивного орієнтування. Серед учасників 2002-2004 р.н. перше місце посіла пара з Волинської області, друге та третє місця поділили спортсмени з команди «Арабіка», м. Київ. Серед учасників 1999-2001 р.н. найкращою стала зв’язка із Закарпаття, а друге та третє місця у представників команди Литви. У командному заліку перемогу святкувала команда Закарпатської області, друге місце у литовської команди, а третє – у команди з Волині.

На третій день міжнародного турніру учасники змагалися на дистанції «Смуга перешкод». Найкращий результат показала команда Закарпаття та посіла перше місце, другими стали спортсмени з КЦДЮТ, м. Київ, а учасники литовської команди замкнули трійку призерів.

У загальнокомандному заліку міжнародних змагань місця розташувалися також в аналогічному порядку.

Насичена програма змагань «ЄвроКарпати – 2016» включала звитяги спортсменів не лише вдень, але й вночі. Зокрема, відбулися змагання з нічного спортивного орієнтування, в яких взяли участь більше 30 спортсменів.

За результатами змагань «ЄвроКарпати – 2016» переможцям в особистому заліку і командам вручили медалі, грамоти та кубки.

09 липня 2016р.

Теги: пішохідний туризм, ЄвроКарпати

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини