На Закарпатті на кордоні з Румунією зупинили авто монгольських дипломатів, запаковане контрабандними сигаретами (ФОТО)

Сьогодні, у суботу, 18 червня, представники СБУ спільно з прикордонниками Мукачівського загону та митниками в пункті пропуску «Дякове» запобігли спробі незаконного переміщення через кордон великої партії тютюнових виробів.

На Закарпатті на кордоні з Румунією зупинили авто монгольських дипломатів, запаковане контрабандними сигаретами (ФОТО)

Увагу привернув автомобіль «Mercedes Vito» з дипломатичними номерами російської реєстрації. В салоні авто перебуало двоє осіб, які мали при собі дипломатичні паспорти громадян Монголії. Оперативну інформацію щодо можливого перевезення в даному транспортному засобі матеріалів, заборонених до переміщення через державний кордон,  прикордонники отримали зазделегідь.  Під час проходження контролю відносно даного авто відбулось спрацювання службового собаки, спеціально натренованого на виявлення тютюнових виробів. А від так,  прикордонниками було прийнято рішення про проведення поглибленого огляду транспортного засобу, яким  рухались дипломати. В ході проведення огляду підозри прикордонників підтвердились, мікроавтобус  дипломатів був повністю запакований тютюновими виробами.

Наразі встановлюється кількість тютюнових виробів та обставини правопорушення, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Мукачівського прикордонного загону.

Як повідомили пізніше Закарпаття онлайн в прес-службі ДФС у Закарпатській області, для проходження митного контролю водій надав паспорт громадянина Монголії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, пасажир – дипломатичний паспорт та лист клопотання посольства Монголії в Російській Федерації про сприяння в безперешкодному проходженні дипломатичного вантажу. Йшла мова про 8 валіз (матеріали та технічні засоби для проведення парламентських виборів 29 червня 2016 року).

При вивченні поданих документів, у працівників митниці виникли сумніви щодо справжності листів (було надано не оригінали листів та вони не відповідали встановленому взірцю, який затверджений  Віденською Конвенцією). В результаті транспортний засіб було направлено на поглиблений огляд. При огляді автомобіля виявлено, що в валізах, які по документах значились дипломатичним вантажем, знаходяться 29145 пачок сигарет, а саме: «Rothmans» українського виробництва з акцизними марками України, «Комплімент вінс», «NZ», «Lifa» - без акцизних марок.

 

18 червня 2016р.

Теги: контрабанда, Монголія

Коментарі

Василь 2016-06-20 / 14:45:23
Так я до того і веду, - "експортери" в лапках.

Степан Крук 2016-06-20 / 14:39:26
Ви праві частково! Дійсно, до контрабандних товарів відносяться наркотичні засоби, радіоактивні матеріали, твори мистецтва... Однак, контрабандою вважаються також товари, які (ввозяться, вивозяться) поза зоною митного контролю, або приховуються від митного контролю. Про це сказано в ст.201. ст.1 КК України. Чи дозволено перевозити сигарети? Та скільки завгодно, хоч вагонами! Однак, це підакцизний товар,тому повинен бути виробником сплачений акцизний збір, сплачено вивізне мито. Возіть скільки завгодно,якщо це економічно буде Вам вигідно.

сигареты не относятся 2016-06-20 / 14:26:48
"запрещенные предметы (оружие, наркотики, иконы и прочее) к которым сигареты не относятся." От бомбить - це ж експорт. А на хрена тоді ховати у валізи? До потолка більше стане.

форестер 2016-06-20 / 14:05:32
100% Панов. Сам так тягав контрабандні сигарети, тому і захищає.

Защітніку "дипломатів" 2016-06-20 / 13:51:27
Ви там пишите про якийсь "интеллектуальный уровень чиновников". Та скажу Вам, досить треба мати великий IQ щоб зробити "бізнес" на цігаретликах, то лиш дипломатам зараз доступно на жаль. Айбо щось слабі "дипломати", - фуру слабо запаковати? Ще про якісь суди пишете? Та в нормальній країні, думаю є кримінальна відповідальність за такий "експорт".

Степан Крук 2016-06-20 / 10:39:49
Судячи по запаху в ефірі, обмеженності суджень та трафаретності мислення цей "русскоязычный коментатор" ніхто інший, як Ален Панов. Спутати його з кимось іншим неможливо - запах!!!

RL. 2016-06-20 / 09:38:06
там було не проплачено
та й статистику треба підправити ) кагби

??? 2016-06-20 / 02:13:52
Цей русскоязичний коментатор розумніший від СБУ, митників і прикордонників разом взтих?

Це не він ніс подібну пургу, коли затримали з контрабандою чоловіка секретаря консульства України в Словаччині?

Степан Крук 2016-06-19 / 23:56:56
Ось дожився! Я вже агент спецслужб! Стосовно самої події: пропоную не спішити, а слідкувати за перебігом подій та юридичних висновків правників.

Для особо одаренных 2016-06-19 / 19:18:30
Также предлагаю обратить внимание на фотографии коробок с надписью diplomatic pouch, то бишь дипломатическая почта, и вспомнить положение статьи 27 Венской конвенции, упомянутой немного ниже. Лепить из себя знатока дела, в котором ничего не знаешь - демонстрация интеллектуальной недоразвитости. Кстати, сам факт того, что фотоматериалы фискального производства печатаются на частном новостном сайте - демонстрирует правовой бардак.

Степану Круку 2016-06-19 / 19:08:18
Вы, уважаемый, так и напишите, что Ваше настоящее имя - агент спецслужб. Иначе странно, откуда у вас так много оперативной информации, которой у посторонних людей не должно быть по определению.
Теперь по-сути. То, что Вы написали, только лишний раз свидетельствует о низком интеллектуальном уровне чиновников, разрабатывающих эту операцию. Если в автомобиле не было дипломатической почты, то там находились вещи дипломата. Они одинаковым образом пользуются иммунитетом от досмотра, если нет основания считать, что там содержаться запрещенные предметы (оружие, наркотики, иконы и прочее) к которым сигареты не относятся. Более того, если есть такое МОТИВИРОВАННОЕ подозрение, то осмотр проводится в присутствии и с согласия дипломата, либо главы дипломатического представительства. Сам факт обнюхивания собакой, что есть видом таможенного досмотра, уже является нарушением, так как на него вряд ли давал разрешение сам дипломат.
Не стоит отклоняться от главной мысли, что с нас смеется вся Европа, как мы ловим свой же товар на выезде из страны, пропуская в нее все что угодно и в любом количестве.
Откровенно говоря вызывает сомнение квалификация комментатора в таком тонком вопросе как институт дипломатических привилегий и иммунитетов, поскольку, если честно, Вы вряд ли читали Венскую конвенцию и уж сто процентов ее не понимали даже если предположить, что узнавали в ней знакомые буквы. Тем более удивляет Ваша универсальная философская осведомленность, так как комментируете на этом сайте любые новости, от фестивалей, парадов и памятников до принятия законов.
С другой стороны в этом вся наша страна - главное говорить громче, а что говорить - значения не имеет. Факт, что спецслужбы обламались благодаря своей низкой профессиональной подготовке подтверждается Вашим слабеньким оправдательным комментарием.
На месте монгольского дипломата, я бы подал в суд, и, ожидаемо, проиграв его Украине, довел до ЕСПЧ, где естественно бы выиграл, отсудив солидную компенсацию. Ну а после этого, показал бы нашу страну как дикое племя виниту, которая плюет на международное право. Что, в прочем, и делают в последнее время все ведущие мировые политики.

Степан Крук 2016-06-19 / 13:08:22
По-перше: зрозуміло, що без втручання спецслужб та вирішення питання на найвищому рівні огляд авто дипломатів було б не можливим.
По- друге: Не всі особи з дипломатичними паспортами є дипломатами, адже диппаспорти мають такожі члени їх сімей. Тому, дипломат, окрім дипломатичного паспорту повинен надати картку акредитації. В даному випадки акредитаці в "дипломатів" не було, що і стало приводом до огляду автомобіля. Тому в даній конкретній ситуації ніякого порушення Венської Конвенції не було.
По-третє: дійсно ці дипломати неодноразово пересікали кордони в Закарпатті, кожного разу заявляючи, що в автомобілі дипломатичний вантаж. Але поняття "дипломатичного вантажу" не існує в міжнародному праві, є поняття "дипломатичної пошти". Тобіш, дипломатичну пошту митники не оглядали , бо її там не було, про неї не було заявлено.
По-четверте: інспектори митної служби в любому випадку були б притягнуті до відповідальності: відкрили опломбовану "диппошту" - винуваті! Пропустили контрабанду - винуваті! Повторююсь: в даному випадку рішення приймалося комплексно і на високому рівні. І слава Богу!

Патріот 2016-06-19 / 12:29:23


Тролінг. Коментар видалено. Адмін


Венская конвенция о Дипломатических сношениях 2016-06-19 / 12:06:38
Статья 27 "3. Дипломатическая почта не подлежит ни вскрытию, ни
задержанию."
Статья 29 "Личность дипломатического агента неприкосновенна. Он не подлежит аресту или задержанию в какой бы то ни было форме.
Государство пребывания обязано относиться к нему с должным
уважением и принимать все надлежащие меры для предупреждения
каких-либо посягательств на его личность, свободу или достоинство."
Статья 31 " 1. Дипломатический агент пользуется иммунитетом от уголовной
юрисдикции государства пребывания. Он пользуется также иммунитетом
от гражданской и административной юрисдикции..."
Статья 22 " 3. Помещения представительства, предметы их обстановки и
другое находящееся в них имущество, а также средства передвижения
представительства пользуются иммунитетом от обыска, реквизиции,
ареста и исполнительных действий."
Статья 30 "1. Частная резиденция дипломатического агента пользуется той же неприкосновенностью и защитой, что и помещения представительства.
2. Его бумаги, корреспонденция...его имущество равным
образом пользуются неприкосновенностью."
Статья 36 "1. Государство пребывания в соответствии с принятыми им
законами и правилами, разрешает ввозить и освобождает от всех
таможенных пошлин, налогов и связанных с этим сборов, за
исключением складских сборов, сборов за перевозку и подобного рода
услуги:
а) предметы, предназначенные для официального пользования
представительства;
b) предметы, предназначенные для личного пользования
дипломатического агента или членов его семьи, живущих вместе с
ним, включая предметы, предназначенные для его обзаведения."

Кажется на этот раз кто-то перестарался. Плохо, когда люди не учатся, а потом работают на ответственных должностях. Повезло, что это были монголы, а то нарвались бы на какую-то страну посерьезнее, был бы крепкий скандал. Самое смешное это то, что наши доблестные стражи порядка борются с экспортом товара, который произведен в нашей стране, чем смешат всю Европу, называя это борьбой с контрабандой, вместо того, что б бороться с ввозом товаров на нашу территорию. В общем в нашей стране все как обычно, то есть не так, как у нормальных людей.

Йонко 2016-06-18 / 23:00:42
Сього мерса віділи на чопі і на лужанці і на ужгороді сто раз уже просто лем типирка сбушники молодці затримали правда нич не буде никому на сись раз

Йожеф 2016-06-18 / 22:38:58
Таке враження, що лише СБУ працює.. всіх контрабандистів на нари..

Правдолюб 2016-06-18 / 22:34:17
Прикордонники, як не соромно?!!!? Знову підписуєтесь під чужим результатом... Всі ж знають, то СБУшники реалізувались!!! Одні працюють, але скромні, інші без діють, але брехливо піаряться. Ганьба

Роман 2016-06-18 / 21:51:46
Цей мерс стояв тиждень назад на кордоні зі словаками митники десь три години його тримали

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини