"Ужгородська громадська рада" закликає містян спинити тарифний геноцид українського народу

ГО «Ужгородська громадська рада» вважає, що пора спинити тарифний геноцид українського народу. А тому закликає ужгородців взяти участь у акції і приєднатися до вимог тарифного протесту.

"Ужгородська громадська рада" закликає містян спинити тарифний геноцид українського народу

Акція відбудеться 31 травня 2016 року о 10 годині 00 хвилин на площі Поштовій у місті Ужгород, навпроти будівлі Ужгородської міської ради.

"Якщо ви не зможете взяти участь у акції, колективні звернення Ви можете підтримати своїм підписом у приміщенні Ужгородської громадської ради за адресою м.Ужгород, наб. Київська, 3 з 10 год. 00 по 17 год. 00 хв. у будні дні., тел. 06 489 84 87", - повідомляють в ГО «Ужгородська громадська рада».

Як інформують у громадській організації, протягом 2016 року місцева влада збільшила вартість проїзду у громадському транспорті: комунальне підприємство «Водоканал» вчергове планує підняття тарифу без проведення громадських слухань всупереч резолюції громадськості; ТОВ «АВЕ Ужгород» штучно завищує оплату за вивезення сміття, укладаючи договори не на обсяг, а на кількість прописаних осіб; уряд непропорційно прожитковому мінімуму, зарплаті та пенсії збільшує у рази вартість газу та електроенергії.

Населення доведене до відчаю та зубожіння. Підвищуючи вартість комунальних послуг і послуг з перевезення пасажирів, постачальники послуг і влада не дбають про пропорційне підвищення якості таких послуг.

На сьогоднішній день, згідно з ГОСТ 5542-87 від 16 квітня 1987 року середньозважена нижня теплота згоряння природного газу, що подається споживачам, повинна бути не нижче 7600 ккал/куб. м. Натомість в країнах Європейського Союзу, до рівня та стандартів життя яких прагне Україна, якісні показники горіння природного газу для потреб населення є значно вищими, ніж в Україні". Загалом європейці отримують газ із середньою калорійністю 9600 ккал/м3, що на 30% вище, ніж українські норми. Населення України платить за ринковими європейськими цінами за низькоякісний продукт з домішками, який абсолютно не відповідає стандартам якості в Європі.

Згідно із Конституцією України (ст. 13), земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону. Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству. Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом.

Однак, на даний час уряд і постачальники газу, води, електроенергії продають нам ресурси за цінами, що можуть призвести до знищення більшої частини населення України, що має ознаки геноциду. Геноцид (ч.1 ст.442 Кримінального кодексу України), тобто діяння, умисно вчинене з метою повного або часткового знищення будь-якої національної, етнічної, расової чи релігійної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи чи заподіяння їм тяжких тілесних ушкоджень, створення для групи життєвих умов, розрахованих на повне чи часткове її фізичне знищення, скорочення дітонародження чи запобігання йому в такій групі або шляхом насильницької передачі дітей з однієї групи в іншу, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Обласна рада Івано-Франківської області уже звернулася з вимогою до уряду - провести перевірки підприємств ПАТ «Укргазвидобування» та НАК «Нафтогаз України».

Для порівняння:

- Заробітна плата керівника Пат «Укргазвидобування» - 955 320 грн. на місяць - Мінімальна пенсія 1209 гривень - Мінімальна зарплата 1450 гривень. - Гранична роздрібна ціна 1000 метрів кубічних газу - 6 879 грн.

Пора спинити тарифний геноцид українського народу. Візьміть участь у акції і приєднайтесь до вимог тарифного протесту:

1. Вимагати від Верховної Ради України
1.1. встановити мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги до приведення мінімальних заробітних плат, пенсій, соціальних виплат до рівня реального споживання;
1.2. Передати права на затвердження тарифу на водопостачання і водовідведення органу місцевого самоврядування;

2. Вимагати від міської ради:
2.1. не надавати бюджетне фінансування комунальному підприємству «Водоканал», поки керівник комунального підприємства не прозвітує на сесії міської ради за освоєні бюджетні кошти , виділені у 2015 роках і громада дасть оцінку ефективності їх освоєння
2.2. Не проводити чергове підвищення тарифу на перевезення пасажирів, вивезення твердих побутових відходів, без проведення громадських слухань.

3. Вимагати від керівництва КП «Водоканал м.Ужгород», не ініціювати чергове підвищення тарифу водовідведення і водопостачання без проведення громадських слухань у територіальній громаді міста Ужгород;

4. Вимагати від обласної ради та обласної державної адміністрації звернутися до уряду, Президента України, Антимонопольного комітету України провести глибокий аналіз діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також ПАТ «Укргазвидобування» та НАК «Нафтогаз України».

30 травня 2016р.

Теги: тарифи, геноцид, протест

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини