Закарпаття: Протягом десяти місяців цього року зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди, з місць яких водії втікали

Сьогодні, 21 листопада, в малому залі засідань облдержадміністрації відбулася нарада при голові облдержадміністрації за участі в.о. голови облдержадміністрації Івана Балоги, начальника УМВС України в області Віктора Чепака, представників УДАІ області, правоохоронних органів, начальників відповідних управлінь облдержадміністрації, керівників дорожніх служб, голів райдержадміністрацій та міських голів, інших.

Закарпаття: Протягом десяти місяців цього року зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди, з місць яких водії втікали

Розглядали питання стану безпеки дорожнього руху на автошляхах області та заходи щодо її покращення. Заступник начальника УДАІ УМВС України в області Василь Петрецький зауважив, що в цілому по області намітився позитив у питанні забезпечення безпеки дорожнього руху. Хоча ріст аварійності та її наслідків в краї ще спостерігається. Особливо неприпустимо, коли гинуть люди. З початку року внаслідок ДТП загинуло 170 осіб. До речі, найбільш складана ситуація — на Іршавщині, де кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилася на 53,5%, Тячівщині — на 67,5%, Воловеччині — на 33,3%. Невтішна ситуація і на Великоберезнянщині (на 50%), Виноградівщині (на33,8%) та у Мукачеві (на 47,5%). Відтак зросло число травмованих — на Великоберезнянщині, Тячівщині, Перечинщині, Іршавщині, Хустщині тощо.

Чимало дорожньо-транспортних пригод трапляється через нетверезих водіїв. За вказаний період таких випадків 58 — загинуло десятеро, травмовано 81 людину. Найбільш поширеними видами дорожньо-транспортних пригод в області залишаються наїзди на пішоходів і велосипедистів — 378. Недостатня кількість пішохідних та велосипедних доріжок, відсутність їхнього освітлення змушує велосипедистів пересуватися по проїжджій частині. До слова, з вини пішоходів і велосипедистів теж скоєно 141 дорожньо-транспортну пригоду.

Протягом десяти місяців цього року зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди, з місць яких водії втікали. Таких видів ДТП в області розкрито 65, у цьому році цей показник становить 90,3%.

Для зниження рівня аварійності було значно активізовано роботу особового складу з нагляду за дорожнім рухом. Так, працівники ДАІ виявили 144565 порушень правил дорожнього руху, у тому числі затримано 6735 нетверезих водіїв. З метою профілактики аварійності працівники Державтоінспекції поширили матеріали щодо безпеки дорожнього руху, провели зустрічі з трудовими колективами, виступали у навчальних закладах тощо.

До речі, за безпеку дорожнього руху відповідає не лише Державтоінспекція. Це питання необхідно вирішувати комплексно. Іван Балога, зокрема, звернув увагу начальника служби автодоріг в області Василя Марковича, що він несе персональну відповідальність за стан доріг, особливо взимку. — Треба вдало застосовувати важелі влади і все буде добре, — наголосив Іван Іванович. Також в.о. голови облдержадміністрації підкреслив, що робота служб області, які відповідають за стан доріг, безпеку дорожнього руху має бути направлена на попередження та профілактику дорожньо-транспортних пригод. Необхідна тісна співпраця тих, хто безпосередньо відповідає за життя людей на дорогах, з органами влади на місцях, — підкреслив Іван Іванович. Утім, вчити правил безпечної поведінки на дорозі необхідно змалку. Так, присутній на нараді начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Юрій Герцог відзначив, що у школах запроваджена відповідна програма. Проте це було б ефективніше, якби подібні уроки проводив працівник Державтоінспекції.

Начальник УМВС України в області Віктор Чепак нагадав присутнім, що питання безпеки дорожнього руху особисто контролює Президент України Віктор Ющенко. Такі наради необхідно проводити раз на квартал, а протягом цього часу треба працювати, аби звітувати уже про виконану роботу.

На нараді також ішлося про те, що необхідно ініціювати зміни до законодавства, щодо сфери, яка, за словами Івана Балоги, торкається кожного і пов’язана із безпекою нашої життєдіяльності. Неприпустимо, коли справи на порушників суди розглядають місяцями, а занадто м’які їх рішення губляться у бюрократичних лабіринтах. Особливу увагу слід звернути на пасажирські перевезення — який перевізник і на чому заробляє гроші. Окрема тема —стан наших доріг, аварійно-небезпечні ділянки, робота шляховиків узимку, координація дій різних служб. Адже ціна байдужості у цій справі — людські життя, — наголосив Іван Балога.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
21 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини