Попри два кримінальні провадження по руйнуванню "Корони", на майже зруйнованій пам'ятці відновили роботи (ФОТО, ВІДЕО)

Попри те, що "коронно" корумповані міліція і прокуратура Закарпаття досі не доповіли громадськості про результат двох кримінальних проваджень, розпочатих за фактом руйнування пам’ятки архітектури «Корона», а також проведення будівельних робіт на вказаному об’єкті без відповідних дозвільних документів, у понеділок, 16 травня, там знову розпочалися роботи.

Попри два кримінальні провадження по руйнуванню "Корони", на майже зруйнованій пам'ятці  відновили роботи (ФОТО, ВІДЕО)

Працівники на об'єкті так і не спромоглися пояснити представникам громадськості Віталієві Грегору та Наталії Майстренко, на підставі яких документів розпочато роботи і хто персонально здійснює контроль за їх проведенням.

Тим часом, попри те, що рух вантажного транспорту історичним центром вдень заборонений, з місця руйнування пам'ятки виїжджали дощенту завантажені будівельним сміттям самоскиди, судячи з усього - також без необхідних документів.

Після того, як водії не змогли чітко пояснити активістам, на якій підставі вони здійснюють роботи, ті заявили про можливе правопорушення в міліцію.

Не обійшлося без погроз і курйозів: особа з оточення депутатат міськради Івана Волошина погрожувала Віталію Грегору, що йому може випадково впасти цегла на голову, а в той час, поки інший "активіст" І.Волошина Олександр Броді поспішав рятувати справу свого шефа від "посягань" громадськості, поліція завантажила на евакуатор його авто, поспіхом припарковане з порушенням ПДР біля ЗОШ№1.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, станом на осінь минулого року слідчим відділом Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області проводилося досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом пошкодження пам’ятки архітектури «Корона», а також проведення будівельних робіт на вказаному об’єкті без відповідних дозвільних документів. Як тоді повідомляла прес-служба прокуратури Закаратської області, у вказаних кримінальних провадженнях призначені судово-криміналістичні експертизи, а також проводяться інші слідчі дії, необхідні для прийняття кінцевого рішення.

Ще раніше, 30 червня, під час своєї прес-конференції прокурор Закарпатської обаласті Володимир Янко повідомив, що стосовно історичного комплексу "Корона" наразі відкрито два кримінальні провадження – за фактом несплати внеску до соціально-економічного розвитку міста при купівлі споруди, що передбачено угодою, та щодо відсутності дозвільних документів на розпочату реконструкцію цієї пам'ятки архітектури місцевого значення.

"По ужгородській «Короні» закінчують досудове слідство, встановлять винних у міськраді і будуть подавати у суд, якщо буде така потреба. Якщо у добровільному порядку не відшкодують збитки біля 8-мільйонів, ми подамо у суд, а поки працюємо над справою», – повідомив тоді В.Янко.

За його словами,"суд надав дозвіл на доступ до документів. Це очевидні, зрозумілі кримінальні провадження, які будуть доведені до логічного заврешення".

17 травня 2016р.

Теги: Корона, пам'ятка, Волошин

Коментарі

Адмін 2016-05-25 / 13:16:45
"Позором" є те, що ви власну неосвідомленість видаєте за, начебто, чиїсь прорахунки.

Читайте "Закарпаття онлайн" постійно, а не тоді, коли добираєтеся до інтернету, і тоді, може, зрозумієте, що наше видання першим зі ЗМІ, відразу після стрілянини, показало масштаби руйнування пам'ятки з внутрішнього двору - http://zakarpattya.net.ua/News/156084-Voloshyn-striliav-kilkarazovo-u-vidpovid-na-prokhannia-pokazaty-dozvilnu-dokumentatsiiu-na-roboty-na-Koroni-v-Uzhhorodi-%E2%80%93-Bohuslavskyi-FOTO

І про кривавий інцидент також повідомило (з фото) першим.

Загалом задайте в пошук по сайту слово "Корона" і начитаєтеся достатньо, аби усвідомити безпідставність свої претензій - інформації на цю тему на ЗО більш аніж достатньо.

п.с. І, будь ласа, менше окличних знаків, бо це свідчить про психічну неврівноваженість ))

**** 2016-05-18 / 15:52:43
Шановні, юристи, а за порушення забудови , будь-яких Паркових, зелених зон, чи можна притягнути до віповідальності.Згідно Генерального плану міста, згідно КЖК.

Прокурор 2016-05-18 / 12:59:12
Прокурор Янко вніс пропозицію мусору Москалю - площу Театральну перейменувати на площу Волошина.

ЛуКА 2016-05-17 / 21:27:48
Оба диви , ВОША ще когось розвів на гроші!!!!Ще є необізнані...

Віталій Грегор 2016-05-17 / 11:48:31
Сатисфакція.. Або як то кажуть Бог палицею не б'є.. wink смайлик http://gregor-ua.blogspot.com/2016/05/korona-uzhgorod.html

Віталій Грегор 2016-05-17 / 11:16:49
#Корона – історико-культурна пам'ятка місцевого значення м. Ужгород чи об'єкт "дерибану" міського депутата разом з прокуратурою Закарпатської області?
Найближчим часом ми всі отримаємо відповідь..
Сподіваюсь, що прокуратура вже зробила відповідні висновки і зі зміною генпрокурора ми на кінець отримаємо і тут позитивні зміни-зрушення щодо вже реального захисту законних інтересів територіальної громади обласного центру Закарпаття.

Публічно звератаюсь до Oleksandr Brodi​ що я готовий надати кваліфіковану правову допомогу в справі про порушення Вами ПДР на Корзо біля ЗОШ №1 через неправильне паркування.
А для громадськості поясню:
-вчора, 17.05.2016 р. близько 18:00, йдучи разом з Наталія Гнесь​ по Набережній з міської ради у напрямку Пішохідного мосту, що на Театральній, були практично майже збиті 2-а вантажівками марки "КАМАЗ" із номерними знаками: АО4733ВС та АО4758ВО, які чим душ гнали зі сторони історичного комплексу "Корона" у напрямку СБУ. Ми вирішили спитати у водіїв, що саме вони перевозять, оскільки з кузову виднілися гори будівельного сміття, на що ті пояснили, що везуть залишки від будівельних робіт з Корони на Театральній, 7. Що вони вже декілька днів возять і нічого. На що ми попросили покати дозвільні документи на вантаж та і шляхові листи, на що отримали негативну відповідь, а серед документів лише лист заступника Ужгородського міського голови Олександра Габора (http://rada-uzhgorod.gov.ua/aparat/gabor-oleksandr-myhajlovych/) про те, що він надає дозвіл на транспортні перевезення по місту, однак жодних інших документів.

У зв'язку з чим я звернувся по 102 до Патрульна поліція Ужгорода та Мукачева​, однак нажаль результати в даному випадку їх роботи на жаль маємо більш ніж негативні, через що хочу звернути увагу їх керівника Юрій Марценишин​, а також керівника CALL-центру ГУ НП в Закарпатській області (Національна поліція України​в Закарпатті та особисто Arsen Avakov​ ), які не забезпечили належного реагування своїх підлеглих, згідно 90 Наказу МВС України, а саме, мною було зареєстровано виклик про ознаки злочину, на що виклик реєструвався десь 10 хвилин та з 3-ї практично спроби. Спочатку, при першому наборі тривалий час ніхто телефон по 102 не піднімав і була чутна "приємна" мелодія очікування. Після я надав відомості достатні для відправки наряду Поліції чи слідчо-оперативної-групи і чесно очікував. Через 10 хвилин, я перетелефонував і запитав в оператора Поліції про орієнтовний час прибуття патрульни, на що отримав відповідь "Не знаю, спитаєте у патрульних, що приїдуть". Ще хвилин 10 пройшло і ніхто не приїхав, тому ми розуміючи, що водії практично є також заручниками ситуації і їх вдома чекають сім'ї, відпустили їх. Однак не встигли ми відійти, як до нас підбіг Броди Александр​, який запитував чому ми здійснювали перешкоди вантажівкам, водії якого звернулися до нього з відповідними скаргами по телефонує Ми відповіли, що нікому нічого не перешкоджаємо, на що прибіг інший "бойовий" побратим, схоже, що із групи Волошина, кремезного типу з лисиною і на закарпатсбкому діалекті, намагався мене чи то залякати, чи то погрожувати, я щось не зрозумів зі словами: "Ти ков такий. Пак позерай не ходи там біля Корони, бо цеглина може тобі на голову впасти".

Принагідно раджу "розумникам" псевдо-активістам типу і його "лисого" подільника, що мав наглість та сміливість мені тоді погрожувати, що час не тільки лічить, но і калічить ;) Це моя відповідь на ваше ", а також за криві слова в бік Батальон "АЙДАР"​.. за це Вам буде окремо.. - Айдар Акбар ;) ..

Сатисфакція.. Або як то кажуть Бог палицею не б'є..

З повагою, громадський правозахисник, керівник Закарпатська волонтерська сотня​ ГО "Айдар Волонтерська Допомога"​ Vitaliy Gregor​

#Закарпаття #Ужгород #Корона #дерибан

А також рекомендую переглянути і наступне ВІДЕО:
https://www.youtube.com/watch?v=izREFOyP6zQ
https://www.youtube.com/watch?v=33W720y22as

Деталі:
https://www.facebook.com/gregor.vitaliy/posts/1797009893863841
http://zakarpattya.net.ua/News/155969-Popry-dva-kryminalni-provadzhennia-po-ruinuvanniu-Korony-na-maizhe-zruinovanii-pamiattsi--vidnovyly-roboty-FOTO-VIDEO

Наталка Майстренко 2016-05-17 / 10:24:38
Реконструювати чи знищити? "Реконструкція", як її в розуміє і реалізовує І. Волошин, це фактично повна руйнація памятки, що заборонена законом "Про охорону культурної спадщини". А тому "естетам" з кацапетівки пряма дорога в Дісней-ленд для візуальних емоцій. Площу Театральну, загалом як і все місто, потрібно спасати. Але спасати місто - це багаторічна програма, яку має місто, міський муніципалітет затвердити і виконувати, а не на відкати озиратися. Не обійдемося і без підтримки обласного бюджету, а можливо і прямих субвенцій з державного бюджету, фондів розвитку, можливо грантів. Але поки в нас тут прийшли пересидіти на посадах певні особи, які прямі службові обов’язки не виконують, поливааючи на пресухах воду, а рівень місцевого менталітету сягає лише описати загальні враження від зустрічі з мером Корвалісу, інший "специфічний" менталітет зруйнує вщент не тільки памятку місцевого значення, а й центр міста.

антицирк 2016-05-17 / 10:10:55
Зато тепер "Корона" прєдєл убогого "совешенства" а-ля Великі Лучки. І мусорам подобається!

цирк 2016-05-17 / 09:18:34
Хай вже реставрують ту Корону, бо вона спотворює площу . Тих хто гавкає що Волошин її зруйнував , помиляються, бо не були в середині приміщень які ще 10 років тому розвалювались. Коли там був МАУП не надто турбувався про ремонт і верхні поверхи просто руйнувались.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини