Колоритний фестиваль вина у Середньому не обійшовся без бійки (ФОТО)

Її, як не парадоксально, започаткували бійці охоронної фірми з обласного центру, котрих організатори найняли, аби вони разом з правоохоронцями забезпечували громадський порядок.

Колоритний фестиваль вина у Середньому не обійшовся без бійки (ФОТО)

Однак, уже пообіді першого дня свята особи в камуфляжах ходили між господарями та численними гостями дійства “під мухою”, з помутнілими очима. Після півночі “градус” в охоронців досяг апогею, забаглося адреналіну. От вони і влаштували потасовку з місцевими, котрі теж доклалися до стакана. Довелося о 2-ій годині ночі піднімати на ноги селищного голову, щоб той втихомирив забіяк.

Сам же фестиваль був надзвичайно колоритним, насичений різними цікавими програмами, атракціонами, майстер-класами, розіграшами і, звісно, дегустацією вин та наїдків.

Порадували гості зі Словаччини, Румунії та Угорщини, які привезли в Середнє найкращі доробки власних вин: біля їх наметів завжди було людно, тут охоче зупинялись як закарпатці, так і туристи з інших регіонів України.

“Мені дуже смакували місцеві, так і закордонні напої,- сказав співвласник мережі супермаркетів “Базелік” з Рівного Анатолій.- Дуже хотілося б знайти тут партнерів, які б поставляли до нашого міста такий добротний товар.”

Сподобались закарпатські та вина з Румунії і землякам нашого співрозмовника Івану та Оксані з м.Дубно Рівненської області, котрі приїхали в Середнє спеціально, щоб скуштувати ігристі напої. Упродовж двох днів фесту з-поміж місцевих виноробів найбільше відвідувачів зупинялось біля шатрів тячівця Дмитра Марини, який вирощує виноград в берегівському Мужієві, та майстра з мукачівського Дерцена Руслана Ороса. До слова, напої останнього причарували колегиню – журналістку з Криму Віру Левкович, яка приїхала в гості до ужгородських друзів Наталії та Євгена - вирішили разом навідатись на фест. Не обминали шанувальники хорошого винця й намет агро-промислової фірми “Леанка”, де пропонувались фірмове “Середнянське”, “Каберне”, “Гроно Закарпаття”, “Столове біле”, “Іршавське” тощо. Директор підприємства Юрій Шестаков особисто розповідав гостям про достоїнства вин, що вирощує й розливає АПФ.

Справжньою родзинкою і відкриттям свята стали напої румунських та словацьких виноробів. Ференц Коллош та Георгій Бостан, який раніше жив і працював технологом у Кишиневі, Дан Кабушану з чарівною дружиною Кармен привезли з Сату-Марського повіту справжні шедеври: королівську та білу леанку, рейнський рислінг, жовтий мускат, італійський рислінг тощо. Дивували добірними напоями і словаки – Яна Дюрікова з напарницею Маргаретою Грегановою, Діана та Тібор Крушіцкі, Петер Боднар з милою Габріеллою Бордаш з Віннічків, які разом зі студентами Свалявського технологічного коледжу обробляють в Середньому 3-гектарну дослідну ділянку: вирощують і доглядають тут ними ж висаджену лозу.

Полонила всіх насичена й різноманітна концертна програма – чого тільки в ній не було. І колоритні виступи малечі, й оригінальні номери від місцевих аматорів та сусідів з Худльова, народні пісні та танці від знаних “Карічки” та “Нашої файти” зі Сторожниці, незвична інтерпретація українських композицій у стилі бінг-бокс від гурту “Flaing Swan” з Луганщини, задушевні мініатюри від арт-студії “Небо”, жарти та співи вихованців Свалявського технологічного коледжу, феєричний вихід на сцену гурту-оркестру радості “Ватага”, де заворожував виконанням ведучий концерту, відомий шоу-мен, телеведучий і гуморист Олександр Мерявчик.

Учасників дійства тепло вітали зі сцени керівники Ужгородських районних ради Руслан Чорнак та державної адміністрації - Анатолій Синишин, консул Генерального консульства Словаччини в Ужгороді Яна Дворецька, директор департаменту освітніх та культурних закладів повіту Сату-Маре Брігітта Моніка Нодь, Середнянський селищний голова Емеріх Кріцкий, організатор проекту Леся Носенко. В торжествах взяли також участь Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі, угорський консул з Ужгорода Ференц Варга, аташе з економічних питань Угорщини Золтан Сокач.

У неділю розважали присутніх народний вокально-хореографічний колектив “Словенка”, угорський ансамбль “Чіпкейш”, чоловічий хор “Карпатські голоси” з Оноківців, академічний Закарпатський народний хор, соліст Владислав Товтин, який подарував румунським гостям навіть пісню на їхній мові, багато інших виконавців.

Завершував свято мега-популярний закарпатський гурт “Рокаш”, який співав і танцював разом з аудиторією з парасольками. Бо майже обидва дня в Середньому накрапав дощик. Та незважаючи на вологу погоду, фестиваль вин “Троянда Карпат” вписав свою яскраву сторінку в історію подібних свят на Закарпатті.

16 травня 2016р.

Теги: фестиваль, вино, Середнє

Коментарі

Серидняниць Я 2016-05-22 / 14:51:07
Легіон то не охрана а ЦИГАНСЬКО АРМЯНСЬка УЗбекободібна Х Р Е Н Ь.А ЩЕф ТАКОЖЕ СЛАБО УМНІЙ,.....

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини