Ветерани АТО в Ужгороді відзначали 9 травня окремо від влади (ФОТО)

В Ужгороді члени спілки учасників бойових дій в АТО "Побратими України" не взяли участі в урочистостях, влаштованих владою.

Ветерани АТО в Ужгороді відзначали 9 травня окремо від влади (ФОТО)

За інформацією "Громадського радіо", учасників АТО не запрошували брати участь в офіційних заходах, а на виявлене з їхньої сторони бажання  відповіли, що вони можуть взяти участь разом з усіма десь в кінці колони.

Відтак учасники АТО та волонтери за своєю програмою вшанувалиполеглих в боях за Україну під час Другої світової війни (1939-1945 рр.) та навідалися на могили сучасних Героїв, що склали голови в ході протистояння російському окупанту на Сході.

Як повідомив, пояснюючи ситуацію, волонтер та громадський діяч Віталій Грегор, напередодні 9 травня голова спілки учасників бойових дій в АТО "Побратими Закарпаття" Микола Марчищак звернувся до управління культури Ужгородської міської ради з пропозицією долучитися разом з бійцями з організації до заходів із вшанування загиблих.

"На що почув у відповідь: "Якщо хочете, то ставайте позаду, бо попереду будуть йти дуже важливі люди – перші посадові особи краю, далі ще хтось, а в кінці якщо хочете ви...", - розповів Віталій Грегор.

З огляду на це, учасники АТО провели свої заходи з нагоди річниці Перемоги над нацизмом: поклали квіти до Вічного вогню та на могили побратимів, вручили ветеранам медалі "Учасник АТО", на виставці озброєння біля ОДА влаштували змагання по розбиранню-збиранню автомата, відвідали музей АТО в ГУ Нацполіції а також виставку моделей в ужгородському аеропорту.

Як розповів учасник бойових дій на Сході Олег Височан, учасникам АТО дуже важливо було пройтися організованою колоною: «Враховуючи, що там, на Пагорбі Слави, захоронені й наші побратими, які загинули зараз під час війни на сході, я думаю, ми мали йти організовано. Ми зробили свій захід. Цей захід був щирим. Не тому, що так треба, так прийнято йти 9-го на Пагорб Слави. Ні. У нас була така необхідність, був такий поклик. Згадали хлопців, поклали квіти до меморіалу на Пагорбі Слави і пішли далі прогулюватися, дивитися, які заходи є в місті Ужгороді».

До ветеранів АТО долучилися й інші організації: «Карпатська Січ» та «Айдар Волонтерська Допомога». Вони разом вшанували пам’ять як полеглих у Другій світовій війні, так і українсько-російській, адже між собою події на сході вони називають виключно такими словами.

В телефонному коментарі кореспонденту «Громадського радіо» начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров наголосив, що нічого не знає про даний інцидент.

«Вперше про це чую. Зазвичай такі питання наші працівники вирішують швидко, особливо важливі відправляють до мене. Однак ніхто до мене з цього приводу не підходив. Я вважаю, що це, швидше за все, непорозуміння. Якщо дійсно хтось образив хлопців, то я одразу вибачаюся і завтра з’ясую подробиці. Але все ж думаю, що тут сталося непорозуміння», – наголосив чиновник.

10 травня 2016р.

Теги: ветерани, 9 травня, бойові дії, влада

Коментарі

ната 2016-05-10 / 12:57:40
Якщо так ставляться до учасників АТО зараз то що буде з ними через 5, 10 років. Про них ніхто і не згадає. А начальство як завжди має бути попереду а учасники бойових дій позаду. Це ті люди які захищають цих панів та їх дітей. Ганьба нашій владі!!!

Ужгородці 2016-05-10 / 11:52:13
А де був великий директор департаменту комунікацій з громадськістю ОДА - друг Москаля Галас? Чи він з громадськістю не дружить? Чому не залучив хлопців до заходів до Дня Перемоги??? За що він отримує зарплату? За піар Москаля?

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини