Закарпаття: На Виноградівщині підбили підсумки перевірки району щодо промислової безпеки, охорони праці та надр

Вчора у конференц-залі Виноградівської райдержадміністрації підбито підсумки комплексної перевірки підприємств та організацій району стосовно дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці та охорони надр.

Закарпаття: На Виноградівщині підбили підсумки перевірки району  щодо промислової безпеки, охорони праці та надр

Комісія за участі інспекторів Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області, представників виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань, санітарно-епідеміологічної станції, визнала роботу з дотримання вимог чинного законодавства у працеохоронній царині задовільною. Разом з тим, перевіривши 55 суб промислової безпеки, охорони праці та охорони надрєктів господарювання, виявивши при цьому 1268 порушень, призупинивши роботу 154 одиниць обладнання та притягнувши до адміністративної відповідальності 57 посадових осіб (з яких 25 – перших керівників), голові Виноградівської райдержадміністрації ВасилюЯкобу запропоновано розробити план заходів з усунення виявлених порушень та інформувати про проведену роботу наглядовий орган.

В обговоренні стану та проблем працеохоронної роботи на Виноградівщині взяли участь начальник Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Михайло Саварин, заступник Голови райдержадміністрації Юрій Крайняй, керівники провідних підприємств району різних форм власності.

- Ми з вами – партнери, - наголосив, виступаючи перед учасниками зібрання, Михайло Саварин. – Але лише до того моменту, коли бачимо правильну реакцію роботодавця та служб охорони праці на наші вимоги, піклування з вашого боку про здоров’я та життя наших земляків, належне за чинним законодавством фінансування потреб виробничої безпеки у розмірі 0,5% від обсягів реалізованої продукції. Коли ж ми цього не спостерігаємо, то відразу опиняємося по різні сторони барикади. Така ситуація склалася на сьогодні з чотирма суб’єктами господарювання в районі – Виноградівським РЕМом, місцевою філією ВАТ “Закарпатгаз”, КП ”Виноградівтеплокомуненерго” та ДП “Виноградівське лісове господарство”. І не тільки тому, що ці підприємства допускають випадки травматизму на робочих місцях, що для Виноградівщини, мусимо визнати, нехарактерно, а й тому, що проігнорувавши нашу сьогоднішню розмову, вони демонструють, м’яко кажучи, безвідповідальне ставлення до справи, яка сьогодні потребує найпильнішої уваги.

Учасники наради продемонстрували свідоме ставлення до ситуації з виробничим травматизмом, бажання робити все необхідне для зниження його показників до мінімуму, наголошували на необхідності активізації працеохоронної роботи, поверненні до життя колись дієвої, але сьогодні чомусь призабутої на більшості виробництв системи управління охороною праці.

- Я вдячний інспекторам ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області, - наголосив, зокрема, директор Виноградівського заводу залізобетонних виробів Федір Щербан, - що вони допомогли мені, як керівнику, подивитися свіжим оком на те, що вже, здавалося, перестав помічати у створенні безпечних умов праці. У нас 8 кранів, більшість з яких потребує експертного обстеження та техоглядів, важливі також навчання та перевірка знань для кранівників. Від усього цього залежить безпечна робота моїх підлеглих. За такі упущення, наглядовці, якби переслідували мету не налагодити справу, а вставити палиці в колеса, могли зупинити завод, і покласти хрест на сто працюючих та їхні родини. Проте, переслідуючи мету не покарати, а домогтися зрушень на краще, комісія сприяла усуненню більшості порушень безпосередньо в ході перевірки. А ще бачу позитив в тому, що обличчям до цієї важливої справи повернеться й влада на місцях, бо де ж це видано: на догоду ситуативним колізіям скоротити районну ланку служби охорони праці?

Довідково:

13 листопада в Закарпатській облдержадміністрації відбулася нарада, темою розмови на якій стала розробка регіональної програми на 2008-2009роки, заходи якої мають бути спрямовані на вирішення проблем у сфері охорони праці.

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області
15 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини