На Закарпатті священик за розповсюдження антиукраїнських настроїв та молитви за "ополченців" відбувся застереженням

На Закарпатті СБУ оголосила офіційне застереження священнослужителю/

На Закарпатті священик за розповсюдження антиукраїнських настроїв та молитви за "ополченців" відбувся застереженням

Співробітники СБУ оголосили офіційне застереження одному із священнослужителів у Закарпатській області, який поширював антиукраїнські настрої серед прихожан та під час проповідей закликав їх молитися за так званих «ополченців «ДНР/ЛНР».

Його попереджено про відповідальність за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-група УСБУ в Закарпатській області.

14 березня 2016р.

Теги: застереження, священик, молитви, сепаратизм, ополченці

Коментарі

Фенек 2016-03-17 / 11:15:51
справді, бракує цитати. бо якщо молився за тих, хто "не відає, що творить", аби Бог відкрив їм очі - то це справді шляхетно, мудро і цілком по-біблійному. та ба, складно віриться, що православний піп спромігся на отакий власний погляд...
іхняя церковь завжди була партійним рупором, а з дотриманням професійної чи людської етики - як уже вийде.
чи не за таке служіння "вищі сили" посилають попикам майбахи?)))

юрій 2016-03-15 / 18:39:20
Страшно стає що такі попи смітять в нас на Закарпатті цікаво звідки ці нечисті прийшли кому вони служать , виходить що ці виродки служать сатані ,як що добре придивитися коли проходить цей піп нечисть то можна побачити яка в нього ненависть злість аморальність щоб ви сволочі падлюки згинули , щоб вас земля не сприйняла ці не нелюди московські запроданці поздихали як скажені пси.

Православний 2016-03-15 / 18:07:13
З кремлівсько-русинською пропагандою - на інші ресурси. Коментар видалено. Адмін

форестер 2016-03-15 / 16:35:52
Мукачівець, до чого тут величання глави церкви, якщо йдеться про молитви за країну, народ і воїнів?

Вже говорилося, що УГКЦ і УПЦ КП чітко моляться за Україну, український народ і українських воїнів. А в УПЦ МП - за Дєржаву і "о воинах, погибших в Донбассе" та "погибших участников военного конфликта на Востоке Украины".

Є різниця?

Ви російська церква - церква Путіна, Росії і російського народу. Ви чужі Україні і українцям.

Мукачівець 2016-03-15 / 15:01:53
А в кожній греко-католицькій церкві величають великого архієрея - няня римського, котрий є від корнів своїх і своїх предків сином Української Землі. А з якого дива молитись за нього? Відношення він має якесь до України??? Патріоти!!!!!!! Кого вибрали самі? Хто по крові наш Президент? А Прем'єр? А голова ВР???? А ви патриолізуєте Церкву, котра відокремленою є від держави, і незалежно від кольорів помаранчевих, в сердечка, горошок чи червоно-чорних, "політикою" Церкви є молитва за народ!!!

Гість 2016-03-15 / 10:02:00
В Чопі священники з великим задоволенням славлять "господина нашего кирилла"! ЦЕ ЯК????????В Церкву йти не хочеться!

Учасник 2016-03-15 / 08:10:57
Митрополит Володимир мав свою церкву?
???
Будь ласка Вірний не обманюйте ,не обманюйте в тому що УПЦ є самостійною ,і Онуфрія обрали без "добро" із Москви .

Вірний 2016-03-15 / 07:00:37
Троль - що тут скажеш! Троліть і надалі! Я вам одне, а ви мені інше, я вам про муху, а ви про слона! Якшо для вас канон про нероздільність Святої Церкви як Тіла Христового це дурня, то нема з ким тут говорити!
РПЦ, а точніше покійний патріарх Олексій, надав томос УПЦ ще в 1990 році коли предстоятелем УПЦ МП!! був нинішній так званий "патріарх" Філарет, в якому чітко вказано: "благословляем через настоящую Грамоту нашу силою Всесвятого и Животворящего Духа быть отныне Православной Украинской Церкви независимой и самостоятельной в своем управлении, а Вам, единогласно избранному 9 июля 1990 года епископатом Украинской Православной Церкви,- ее Предстоятелем. Мы уповаем, что Украинская Православная Церковь будет управляться согласйо Божественным и священным канонам и унаследованным от святых отцов обычаям Кафолической Православной Церкви и определениями сего Архиерейского Собора"

Український прапор був встановлений в Ставропігіальному чоловічому монастирі на честь св. Паісія Величковського - Крим (7 березня 2014 року).

Молитись за всіх то й означає за всіх!!!
У вас напевно з цим Путіним вже якась шизофренія..

А ми є українці!! Ми церква УПЦ - Церква покійного Блаженнішого Митрополита Володимира! Який був великим Українцем, та сином своєї Української землі, наразі нашу Українську Церкву очолює нічим не менший Українець Митрополит Онуфрій!
https://m.youtube.com/watch?v=QBUz22_OKRs

Більше не маю бажання слухати ваші скудні думки! Бог все і всіх розсудить, але не треба знову писати кого і як!!!!! Він Сам все знає! А не ви!!!

Миру вам та любові!

форестер 2016-03-14 / 23:44:48


Не розказуйте тут дурню про нероздільність церкви - РПЦ визнає тільки себе і більше нікого. Саме тому і пручається відновленню в Україні єдиної помісної церкви.

Ніяких українських прапорів на монастирях УПЦ МП в Криму нема - вішайте цю лапшу на вуха іншим. Бо це така ж брехня, як і ваше намагання переконати нас в тому, що Московський патріархат молиться за Україну і українських воїнів - з вашого ж посилання насправді видно, що московські попи в Україні насправді моляться за якусь Дєржаву і погібших на Данбасє сепаратистів.

Сидора також задаремно судили?

Не будете ви ніколи українськими.

Це моє право як вірника вимагати від попа молитися за тих, за кого хочу я, а не за кого вимагають молитися Кірілл Гундяєв і Путін.

А якщо Господь сказав молитися за всіх, то і моліться в Україні за Україну, українців і українських воїнів. А не служіть Росії.


Вірний 2016-03-14 / 23:01:07
Тутанхамону, Бог простить і я прощаю!

Тутанхамон 2016-03-14 / 22:54:02
Вірний, не ліпи горбатого, засунь собі в одне місце свій контекст

Вірний 2016-03-14 / 22:28:35
Цього саме я від вас і очікував))) а ви мені скажіть, що в так званій УПЦ КП у проханнях на єктеніях є чітко вказано за Україну??? Наскільки мені відомо, то там так само як і в УПЦ, тільки на українській мові. УПЦ є автономною самокерованою Церквою, яка має свого предстоятеля і молиться за свою, так як ви сказали "Дєржаву" - Україну! Її приходи до цих пір діють навіть на теренах Криму, Криму - українського, саме в одному з монастирів УПЦ, що знаходиться в Криму, майорить прапор України за яку ця Церква і молиться - до Вашого відому!

Церква Христова є Тіло Христове! І так як Тіло Христове нероздільне так і Церква Вселенська та Кафолична є нероздільною!! І вибачте мені не Вам вирішувати за кого і кому молитись! Тому що Сам Господь наш Спаситель нас закликає молитись за всіх - без винятку!

Які ж це "антиукраїнські настрої"?? Звідки така інформація?? В якому контексті все було сказано?? Ось коли будуть чіткі дані, тоді можна й буде поговорити! А наразі бажаю сходити в храм Божий і послухати Покаянний Канон Св. Андрія Критського! Бог всех в покаянии приемлет!

Коопт 2016-03-14 / 21:23:11
За всіх

форестер 2016-03-14 / 21:09:23


За яку "Дєржаву" і чию владу молиться в такому випадк УПЦ Московського патріархату, яка є підрозділом Російської православної церкви? За Російську? Бо УПЦ КП і УГКЦ в такому випадку чітко моляться за Українську державу.

За цим же посиланням я не знайшов підтвердження того, що московські попи моляться за українських воїнів. Прочитав, натомість, що моляться "о воинах, погибших в Донбассе" і "погибших участников военного конфликта на Востоке Украины". Це в той час, коли в УПЦ КП і УГКЦ чітко моляться за українських воїнів.

А ваш піп, за котрого ви вступаєтеся, чітко "поширював антиукраїнські настрої серед прихожан та під час проповідей закликав їх молитися за так званих «ополченців «ДНР/ЛНР». Це теж за Україну і українських воїнів?


Вірний 2016-03-14 / 20:51:51
Форестер, то сходіть до Храму і почуєте!!
Тому що Церква молиться по-перше, це за Державу і воїнів її, і за мир сюдячи з цього - в Україні, тому що саме вона являється нашою Державою, під час кожної Літургії ми в єктеніях чуємо прохання: "Еще молимся о Богохранимей стране нашей, властех и воинстве ея, да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте.", по-друге за те щоб Господь подав на мир і дружбу між собою, щоби ми віддалялись від сварок та ворожби, про це ми чуємо в цьому проханні: "О мире всего мира, о благосостоянии святых Божиих церквей и соединении всех Господу помолимся", а по-трєтє, з приводу того що ви зауважили начебто УПЦ Мп "не молиться" за вбитих українських воїнів, то і на кожній Літургії, під час заупокійної єктенії і зокрема на літіях згадують "за усопших воинов на поли брани живот свой за Отечество положивших".

І ось зокрема ссилочка, щоб дійсно бачили картину ясну: http://news.church.ua/2016/02/23/v-upc-pomolilis-o-voinax-pogibshix-v-donbasse/?lang=ru

І підтримаю Перехожого! Господь закликає нас молитись за ворогів наших! А тим більш у Святу Чотиридесятницю, а священник просто міг закликати людей молитись за "ополченців" щоб Всемилостивий Господь вразумив їх і нам послав миру! Миру і добра якого так нам не вистачає! Прошу вас станьте добрішими хоч на період Святого Велокого Посту!
Прошу вибачення якшо когось чимось образив!

Перехожому 2016-03-14 / 20:10:48


І за Сталіна молиться? І за Гітлера? І за Путіна?


форестер 2016-03-14 / 20:04:04


Розкажи це своєму Гундяєву. Хай помолиться за убитих росіянами українських вояків.

А ще я чогось не чув молитов за вбитих українців від попів УПЦ МП на Закарпатті. Максимум - за мир. А мир - то обов'язково чиясь перемога. Зокрема, проросійських сепарів. Вони за їх перемогу моляться?


Перехожий 2016-03-14 / 19:52:24
Люди, ви що!? Священник молиться за людей... всіх!!! незалежно від статі, релігії та політичних вподобань!!!!
Тим більше, ми ж Європа - демократія, плюралізм... - знайомі вам поняття???

Вірний 2016-03-14 / 17:59:19
А нікого не цікавить в контексті чого був цей заклик??

Учасник 2016-03-14 / 17:52:31
Та хоч 377-раз будь у московскому
патріархаті ! Але закликати молитися за бойовиків днры і лнры ...
ДУРНА мавпа в рясі ...ну а як ще охарактерезувати ?!!!

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини