Волонтери з Тячівщини доправили допомогу воякам на Схід і повернулися з листами-подяками для земляків

Із чергової волонтерської поїздки на передову повернулися волонтери благодійного фонду «Горгани» тересвянці Богдан Колодницький та Юрій Данилюк. Вони везли бійцям АТО у найгарячіші точки передової теплі речі, зокрема, в’язані шкарпетки від рукодільниць Тячівщини і Рахівщини, термобілизну, вишиванки, які так просять військові, а також смачні гостинці від земляків – сухофрукти в шоколаді від буштинських підприємців, каву, чай, домашні ковбаси, сало, адресні посилки. І найголовніше – вкрай необхідні медикаменти.

Волонтери з Тячівщини доправили допомогу воякам на Схід і повернулися з листами-подяками для земляків

Крім цього, у Києві помічників армії ще довантажили волонтери-афганці – передали масксітки, зимові балаклави, кікімори та інше. Загалом, близько чотирьох тонн вантажу. З Києва в зону АТО їхали разом з айдарівцем Саїдом (Олександр Шиговський). 

«Це була одна з найважчих поїздок, – розповідає Богдан Колодницький, – адже ми проїхали по всьому фронту – побували у Станиці Луганській, Горлівці, Пісках, у Волновасі, де відвідали всіх наших земляків, та багатьох інших пунктах. В дорозі провели 16 діб. Найбільшою перешкодою стала негода: від сильних морозів у мікроавтобусі мерзла солярка, відмовляли гальма, весь час дошкуляли снігові замети та ожеледиця на дорозі. Але всю дорогу нам допомагав Бог, і транспорт витримав, хоч іноді доводилось його ремонтувати на ходу. А як було приємно бійцям, що ми їх навідали, незважаючи на страшну негоду, адже інші волонтери не наважувались, чекаючи потепління».

Передусім, відвідали 72 бригаду під Маріуполем, яка перебуває там від самого початку АТО. Зустрілись із комбригом і передали військовим частину вантажу.  

Відтак виїхали у Піски, де позиції займають бійці окремої роти «Карпатська Січ» 93 ОМБр під командуванням тячівця Олега Куцина. Комбату-земляку теж передали допомогу і найбільш необхідне – ліки. 

«Нам було дуже приємно дізнатись, що саме наш земляк – Олег Куцин – став першим і єдиним добровольцем, який отримав офіцерське звання, а перед тим був нагороджений орденом «За оборону Донецького аеропорту», – каже Богдан Колодницький.

Тут же, на базі , волонтери зустрілись і з іншими військовими з Тересви, які захищають Україну на самій передовій, – Олегом Синько та Володимиром Дьологом. Їмтакож передали адресні посилки.  

Навідались і під Горлівку, на позиції «Айдару». Відтак –  до Майорська та Зайцевого, де просто у бліндажі зустрілися з тересвянцем Віталієм Бенчаком.

«Посиділи з ним у бліндажі, чаю попили, – каже Богдан Іванович. – Можна з честю сказати, що це справжній патріот. І так сталося, що зараз він у найгарячішій точці сходу, щодня й щоночі під обстрілами. Дуже гордо за нього, бо за тиждень до нашого приїзду Віталію вручили посвідчення учасника бойових дій». 

Потім відвідали позиції 26 бригади, 130 розвідбатальйону у Сєверодонецьку, де познайомилися з військовослужбовцем із Хуста, Трьохізбенку, Станицю Луганську. Також у Сєверодонецьку волонтери зустрілися з сім’єю переселенців з Луганська, яка кілька місяців тимчасово мешкала в Тересві у Юрія Данилюка, але змушені були повернутись (про це напишемо окремо – авт.).

Крім цього, волонтерам «Горган» вдалося допомогти ліками й 128-й бригаді.  

«Коли ми були в Сєвєродонецьку, з полігону Широкий Лан на Миколаївщині зателефонував комбат 128-ї і стурбовано розповів про проблему: півбатальйону – з грипом. Тоді військові 130 батальйону позносили свої запаси медикаментів і «Новою Поштою» відправили на 128 бригаду. Ось таке бойове братерство!», –  мовить Богдан Колодницький.

Волонтери «Горган» розповідають: на цей раз їх вразила велика кількість капличок на лінії фронту, куди приходять молитись бійці. Під час подорожі вони познайомилися і спілкувались з багатьма капеланами, які відіграють дуже велику роль на фронті.     

Зі сходу волонтери привезли багато листів-подяк, які найближчим часом вручать благодійникам Тячівщини, які допомагають армії, повідомляють у Тячівській РДА.

12 лютого 2016р.

Теги: волонтери, допомога, Схід, листи-подяки

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини