Більше половини своїх доходів (54,2%) витрачало у ІІІ кварталі 2015 р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 3580,39 грн (включаючи вартість продуктів отриманих з особис¬того підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (685,59 грн), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 576,55 грн, молоко, сир та яйця – 484,21 грн, овочі – 355,19 грн, цукор (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), мед – 265,86 грн, олію та жири сало (сало, масло тощо) – 265,47 грн, фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 232,38 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 19,4 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 3,8 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 16 яєць, 0,4 кг – риби і рибо¬продуктів, 1,6 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,0 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 7,1 кг – картоплі, 13,1 кг овочів і баштанних та 8,8 кг хліба і хлібних продуктів, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ статистики у Закарпатській області.