Мукачівець на прізвисько Луї вирощував марихуану в квартирі, вартість урожаю якої складає понад півмільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)

В орендованій квартирі 38-річний мукачівець на прізвисько Луї вирощував 37 кущів штучної марихуани, так званої гідропоніки. За цінами чорного ринку вартість наркоурожаю – а це близько п’яти кілограмів висушеної марихуани, склала б майже 600 тисяч гривень.

Мукачівець на прізвисько Луї вирощував марихуану в квартирі, вартість урожаю якої складає понад півмільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)

Найбільшу з початку року нарколабораторію знешкодили вчора закарпатські правоохоронці. В орендованій 2-кімнатній квартирі в 9-поверхівці в мікрорайоні Росвигово в м. Мукачеві поліцейські виявили спеціально обладнану нарколабораторію для вирощування марихуани штучного походження, яку наркомани називають "гідропоніка" або "шишки".

У горщиках для квітів росли 37 рослин конопель, які вже майже дозріли. Через два тижні мав бути нарковрожай - близько 5 кг. висушеної марихуани, за яку на чорному ринку можна було вторгувати майже 600 тисяч гривень. Адже один грам "гідропоніки" серед наркоманів йде за 120-150 гривень.

Як з'ясували працівники обласного управління кримінальної міліції (колишній карний розшук) спільно з мукачівськими колегами, заправляв цим наркобізнесом 38-річний мукачівець П., відомий в певних колах на прізвисько Луї. Він і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців, хоча судимості поки не має.

Зловмисник вирішив зайнятися прибутковою справою – вирощуванням штучної марихуани-гідропоніки, яка на-ура йде серед любителів "кайфу". Лише цей наркобізнес потребує капіталовкладення: треба купити імпортне насіння (найкраще голландське), спеціальне обладнання для вирощування "травки". А головне – потрібно тепле приміщення, адже на вулиці взимку гідропоніка не виросте.

Луї вирішив зняти під нарколабораторію квартиру. Він має власну, але там побоявся. Більше того, аби не світитися самому, хитрий мукачівець винайняв квартиру у 9-поверхівці в районі Росвигово через свого приятеля. Зняв у жовтні минулого року 2-кімнатне помешкання й одну кімнату обладнав під нарколабораторію. З господаркою квартири через того ж приятеля розраховувався справно, тож жінка претензій не мала і в квартиру не приходила. Та й самого Луї, в разі чого, вона і в очі не бачила.

Наркоділок обклеїв кімнату спеціальною термоплівкою. Аби краще зберігалось тепло. Поставив лампи обігріву та освітлювання, вентилятор, датчики температури та вологості. Налагодив систему живлення рослин водою і міндобривами. Як пояснив сам Луї, все це він вичитав по Інтернету.

Правоохоронці не виключають, що в мукачівця могли бути спільники. Адже вирощування гідропоніки – справа доволі затратна. Саме лиш обладнання згаданої нарколабораторії в квартирі потягнуло на 40 тисяч гривень. Та всі затрати мали окупитися вже через два тижні. Тоді марихуана в горщиках остаточно б дозріла і можна було збирати врожай. Фахівці кажуть, що з цієї наркоплантації вийшло б близько 5 кг. висушеної марихуани, за яку Луї вторгував би щонайменше 600 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України (Незаконне вирощування конопель). Рослини й обладнання вилучено й направлено на експертизу. Щодо наркоділка вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Слідство також повинно встановити можливих спільників мукачівського Луї, повідомили у відділі комунцікації ГУ НП в Закарпатській області.

11 лютого 2016р.

Теги: нарколабораторія, квартира, Луї

Коментарі

Степан Крук 2016-02-11 / 15:52:59
Це не гідропоніка і не шишка. Це луїхуана!

Закарпатець 2016-02-11 / 13:54:58


не платив ментярам п***дрилам тому накрили


НОВИНИ: Кримінал

21:18
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 2
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
13:04
У затриманого в Мукачеві наркоторговця вилучили понад 200 розфасованих доз "товару"
22:23
/ 2
Депутат Тячівської райради уник тюрми за вчинення важкої ДТП, бо уклав угоду з прокурором
18:35
У ПП "Ужгород" українець хотів виїхати за кордон за підробленими документами "багатодітного" і "багатодружинного" "таджика"
15:53
/ 3
Ужгородець до смерті забив співмешканця матері, з яким пиячив
22:38
/ 2
Заступника керівника Закарпатської спецпрокуратури звільнили за корупцію
11:18
На Закарпатті "ухилянти" з Дніпропетровщини прямували на "штурм" Тиси з дитячими рятувальними жилетами патріотичних кольорів
23:20
/ 1
В Ужгороді двоє неповнолітніх хлопців пограбували жінку
19:17
Раніше судимий житель Ключарок "підробляв" торгівлею метамфетаміном
18:52
Закарпатця затримали на продажі гранатомета, гранат і набоїв
16:50
Справу ОЗУ наркоторговців зі Станова Верхньокоропецької громади передали до суду
14:53
/ 2
В Ужгороді на "транші" хабаря в $1500 затримали високопоставленого співробітника ГУ ДСНС
18:31
СБУ розповіла про затримання на хабарі посадовця Синевирської сільради
15:44
/ 1
На Закарпатті очільниці сільради повідомили про підозру в розтраті майже 680 тис. грн із бюджету громади
15:05
/ 12
У Тячеві після допиту у слідчого поліції затримали секретаря Хустської єпархії УПЦ МП Розмана
11:56
Затримали наркоторговців з Виноградова і Мукачева, які збували метамфетамін
11:31
/ 17
У Міжгір'ї на хабарі затримали начальника відділу земельних ресурсів Синевирської ОТГ. У справі фігурує голова ОТГ Іван Чуп
11:09
/ 21
У Хусті затримали пʼяним за кермом суддю Сергія Савицького
10:26
/ 3
На Закарпатті справу щодо підроблення фітосертифікатів на продукцію, яку експортували до ЄС, спрямували до суду
18:12
На посту у Нижніх Воротах "безправний" водій намагався дати патрульним 600 грн хабаря
14:47
В Ужгороді переправника "ухилянтів" взяли під варту з можливістю внести близько 1 млн грн застави
14:05
/ 5
У Мукачеві раніше судимий наркоторговець під час затримання наїжджав автомобілем на поліцейських
11:37
У Воловці неповнолітній пограбував чоловіка з інвалідністю
11:29
В Ужгороді чоловік удома вбив приятеля по чарці
» Всі новини