Депутати Ужгородської міськради вимагають звільнити свого колегу Ковальського з посади директора ЖРЕРу

Постійна комісія Ужгородської міської ради з питань законності, Регламенту та депутатської етики надіслала звернення до міського голови з проханням перевірити законність діяльності, наявність порушень в діях депутата Анатолія Ковальського на посаді директора ЖРЕРу № 5 та у випадку наявності таких – звільнити із займаної посади.

Депутати Ужгородської міськради вимагають звільнити свого колегу Ковальського з посади директора ЖРЕРу

Причиною цьому послужило скарги мешканців міста. За їхніми словами, Анатолій Ковальський злісно не виконує свої обов’язки, чим наразив на небезпеку руйнувань цілий будинок. По факту він відмовився сам і негласно заборонив іншим службам надавати допомогу мешканцям, у яких затоплювало підвал.

Йдеться про будинок по пр. Свободи № 28 (Ужгород), де нещодавно у прорвало трубу. Трапилось це ще перед новорічними святами. Мешканці звернулися до А.Ковальського – директора КП «ЖРЕР № 5», ПП «Ужбудсервіс» та депутата Ужгородської міської ради від партії «Європейська Партії України».

Євген Прозор, депутат Ужгородської міської ради, на окрузі якого сталась аварія, першим звернувся до Ковальського з проханням усунути поломку, але, з його слів, йому було відмовлено в грубій та нецензурній формі. Послався чиновник на наявність заборгованості мешканців будинку за надані ЖРЕРом послуги. Окрім того, ним було дано розпорядження взагалі перекрити водопостачання на свята, аби уникнути затоплення підвальних приміщень…

Відмовив Анатолій Ковальський і як директор ЖРЕРу,і як один із засновників ПП «Ужбудсервіс», яке фактично обслуговує частину мешканців, адже ті оплачують нібито надані послуги. Підприємством, що надає послуги з утримання будинку та прибудинкової території району, за конкурсом міськради було визначено саме ПП, яке і належить Анатолію Ковальському. Але під питанням і досі залишається прозорість конкурсу, де конкурентом директору комунального підприємства Ковальському був підприємець Ковальський. Конкурс оскаржується і учасниками, і Громадською радою за участі ряду активістів та депутатів.

Депутат Ужгородської міської ради Роман Богуславський (фракція «Солідарність»), наголошує: «Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» мешканцям багатоповерхівок було надано пільговий період в 1 рік від вступу в дію закону – 1 липня 2015 року, за який вони вправі самостійно обрати структуру, що буде обслуговувати їхній дім. Проводиться процедура через загальні збори мешканців, на яких певною визначеною нормами документу кількістю голосів приймається рішення.

Тобто, обирати мають самі мешканці. Незважаючи на це, наприкінці каденції колишнього мера Погорелова було проведено конкурс на обслуговування будинків і прибудинкових територій. Тепер йдуть суди, в яких оскаржуються і дії виконкому, і, власне, його правомочність. В основному відстоюють інтереси учасники, що не пройшли. Однак визнання переможцем А.Ковальського не оскаржується, позаяк він був сам собі конкурентом. Фактично він передав район із рук в руки, тож маємо конфлікт інтересів і недобросовісну конкуренцію. Також мова йде про банальний шантаж мешканців. Їм не видають довідки з паспортного столу, жодні документи із ЖРЕРу, як от виписки, тощо,  отримати неможливо. Тільки після підписання договору з ПП «Ужбудсервіс» – так відповідають мешканцям працівники КП ЖРЕРу № 5. Це примус, з цього приводу ми з депутатами, що входять до комісії з питань Регламенту та законності, звернулись і до правоохоронних органів».

Коли напередодні свят із ладу вийшов водопровід, мешканцям було поставлено умову сплатити заборгованість, яка нібито є за будинком і підписати договори на обслуговування із ПП «Ужбудсервіс». Однак з урахуванням вищевикладеного заборгованість, озвучена як привід для позбавлення людей водопостачання, цілком можна вважати надуманою.

Разом з тим, мешканців таки заледве не залишили без води на свята, а спроби викликати сантехніка із ЖРЕРу через аварійку результату не дали.

Депутат Євген Прозор (фракція «Відродження») розповідає: «Цей будинок знаходиться на моєму окрузі. Ситуація була катастрофічна.
Вони перекрили воду в будинку. Я був у міськраді 28 грудня, просив, аби включили воду, тому що за законом не мають права залишити людей без води. Увімкнули, але ремонт зробили аж після протокольного доручення, даного на сесії – більш як за тиждень. 
Я ходив в аварійку, говорив з Ковальським, я і дзвонив йому, але безрезультатно. Він відмовив і всім заборонив втручатися. 
Мешканці навіть хотіли відремонтувати все за свої кошти. Мова йшла про 5-7 тисяч гривень, можливо більше, але будинок без води і затопленим підвалом – не варіант. Вони викликали сантехніка, який працює у тому таки ЖРЕРі. Він прийшов, подивися, але усувати неполадки відмовився, мотивуючи тим, що його за це звільнять з роботи. Тобто Ковальський не тільки відмовився допомагати мешканцям, а ще й заборонив іншим це робити. 
Людина, яка очолює комерційну структуру, не може бути керівником КП, якщо вони мають одну сферу інтересів»

За даним фактом депутатами було сформульовано Протокол засідання комісії. Далі – цитата з тексту:
«Комісія пропонує наступні рекомендації: 
- Міському голові внести в порядок денний проект рішення про скасування рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради 29.07.2015 року № 243 «Про деякі питання організації відбору суб’єктів господарювання з надання житлово-комунальних послуг», а депутатам міської ради розглянути дане питання;
- Міському голові провести перевірку ефективності управлінсько-кадрових рішень Ковальського А.В. За результатом перевірки притягнути до відповідальності;
- Міському голові провести перевірку відносно Ковальського А.В. на предмет можливої наявності конфлікту інтересів. У разі підтвердження даного факту - звільнити із займаної посади директора КП «ЖРЕР № 5»;
- Міському голові призначити перевірку законності проведення конкурсу всупереч вимог ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» службовими особами ужгородської міської ради, за результатами перевірки винних притягнути до відповідальності;
- Директору КП «ЖРЕР № 5» надати інформацію про сплачені кошти мешканцями № 28 по пр. Свободи підприємству та акти виконаних робіт, які надавались цими підприємствами жителям зазначеного будинку; 
- Доручити департаменту міського господарства підготувати та заслухати на засіданні сесії інформацію стосовно вжитих заходів реагування по ліквідації ситуації, яка стала приводом для звернення депутата.»

26 січня 2016р.

Теги: Анатолій Ковальський, ЖРЕР

Коментарі

Ужгород 2016-01-27 / 11:03:47
Ковальський створив таку ситуацію, що я тепер не знаю, як і кому платити за послуги ЖРЕРу. Фактично існує ЖРЕР №5 з начальником Ковальським і паоалельно з ним працює ПП де начальник Ковальський. Так, як Ковальський позиціонується, як аферист платити жодному підприємству все одно, що вкинути гроші у яму на вулиці :.)Очікую, коли Ковальського знімуть, тоді буду платити.

Ужгородець 2016-01-27 / 10:33:08
Ковальський поганий, а Прозор дорбрий, справжній хазяїн-доброчинець, люди ви себе чуете, брєд! Один одного вартий. Щоб створити ОСББ треба, як найменше дупу з дивана підняти та спочатку, збори зібрати, зареєструвати, роботу налагодити та ще й постійно бути комусь поганим, а не сидіти та коменти писати.

Санта 2016-01-27 / 02:55:08
То він спалив Чубіркові машину... Просто так... Следующий Моцкаль і Балога з Ратою....

Читатель 2016-01-26 / 23:15:06
Этого Ковальского давно пора привлеч к ответствености или как минимум дать по ушам)а Трактор молодец так держать,хоть у когото есть желание помочь людям,может после этого и у других депутатов появиться желание что то поменять в своем родном городе ,дворе районе.

Ковальскийю 2016-01-26 / 23:11:15
Я вор но мене нико не зможе посадити бо я маю кришу

деп-т 2016-01-26 / 21:27:06
Ха, хочу бачити, як Ковальсткий з Вошином тепер організують тиск на Андріїва, як це вони робили в кабінеті Щадея.

555 2016-01-26 / 21:23:42
Да Ковальський поганий. а хто його хоче зняти---ЦІГАН МАНДІЧ і Юрко Дурко Оксьон. ці 2 депутати директори жеків самі ніхрена не роблять а того який хоть щось робить гнати вони будуть. Мандіче йди хоть штось зроби у жеку 4 бо на твоїй території як у трущобах Бразилії. Ну і накінець--прийшов Трактор-о.....месія і спасіння

Виктор 2016-01-26 / 17:53:33
Жители 33-го дома по пр. Свободы обратились в ЖЕК №5 на счет замены електрощитовой, так как горели електроприборы (выбивало свет). Електрики ЖЕКа №5 во главе с главным инженером под патронажем Ковальского запросили у жителей этого дома по 200 гривен за замену щитовой + по 500 гривен за замену счетчиков. Замена счетчиков мотивировали тем, что в этих счетчиках другая индукция, потому как щитовая мощнее чем была, и все это вызвано выросшей потребностью населения в електроэнергии. Подрядчиком работ была частная фирма а не обл. энерго. После вмешательства Прозора работы были проведены бесплатно работниками облэнерго.

Виктор 2016-01-26 / 17:48:18
Ковальский - это аферист. По ул. Белинского был подобный случай с прорывом трубы в подвале. Жители дома обратились к Ковальскому, но тот отказал в помощи. Тогда обратились к депутату нашего района Е. Прозору. Проблема решилась довольно быстро. Ковальский вместо 3-х метров трубы ушедших на ремонт, хотел списать 50 м. + кучу расходников. Разоблачение произошло благодаря тому что один из жителей обратившихся к Прозору, следил за выполнением работ от начала до конца и сообщил об этом Прозору, которому было сообщено, что потрачено 50 м. трубы.

Йонко 2016-01-26 / 16:15:54
Цього Кавальського вірного жополиза і холуя Рати давно пара накопкати в його товсту Дупу з посади

Дені 2016-01-26 / 16:12:44
А чому співвласники будинку не створять ОСББ,або зборами співвласників управляють своїм будинком.

Богдан 2016-01-26 / 15:24:13
Не треба і Балоги)Між собою розбірки влаштували,або просто ламають комедію.

Трактор Прозор 2016-01-26 / 14:23:39
Нещодавно Ковальський замовив на мене замах. Але йому не вдалось мене залякати. Я Женя Прозор - хлопець з вашого району!!!

Андрій 2016-01-26 / 13:29:08
Ковальськй приватизував дитячий майданчик на Володимирській, щоб збудувати там 5 поверховий будинок.

журік 2016-01-26 / 12:40:50
Ковальський - афер і корупціонер. Він нажив великі статки на депутатстві і крадіжках ЖРЕРовських грошей. Його в тюрму треба садити, а не лише звільняти.

Вже мовчу про те, що він знову протиснувся у владу через так звану "Європейську" партію, якою в Ужгороді керує ще більший аферист і злодій Волошин.

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини