На Закарпатті напали на добровольців батальйону "Донбас" за їх форму (ФОТО)

17 січня 2016 року близько 2:30, в селі Керецьки Свалявського району, близько 20 осіб здійснили напад на хлопців-патріотів, що пройшли спочатку київський Майдан, а потім як добровольці батальйону "Донбас", ще й пекло 4-місячного полону після бою під Іловайськом – Руслана Тинкалюка ("Тин") та Валерія Маринця ("Хромий"), а також його племінника Євгена Кікало.

На Закарпатті напали на добровольців батальйону "Донбас" за їх форму (ФОТО)

Як повідомив закарпаття онлайн закарпатський волонтер і громадський активіст Віталій Грегор, 29 серпня 2014 р. під Іловайськом в районі хутора Красносельськ, Валера та Руслан, як добровольці батальйону "Донбас", після виснажливого бою, в якому було знищено не одну сотню російських бойовиків, зокрема псковських та рязанських десантників, були оточені і взяті в полон російськими регулярними військами, які мали відповідні розпізнавальні знаки. Їх було звільнено 26 грудня 2014 року під час обміну полоненими у складі 146 інших заручників – українських бійців з різних батальйонів.

Особливу зухвалість та цинізм ситуації полягає в обставинах цього нападу та побиття.  Ввечері 16 січня до Валерія, який напередодні приїхав провідати свою маму в с.Керецьки, приїхав в гості його івано-франківський побратим  Руслан. Близько опівночі вони разом з племінником Євгеном зайшли повечеряти в місцеве кафе-бар "Зодіак", а близько другої ночі  Руслан, який був одягнутий у військовий одяг з українською символікою, та Валерій вийшли перекурити. В цей момент до Руслана  підійшов місцевий житель років 35, кремезної статури, та запитав: "Чому ти стоїш в формі та дивишся на мене?", після чого відразу наніс різкий удар Руслану в обличчя. Валерій намагався захистити побратима, однак отримав у відповідь численні удари від осіб, що набігали з різних боків, після чого періодично втрачав свідомість. Його племінник, побачивши, що з кафе почали вибігати люди, вийшов на вулицю та побачив близько 15-20 осіб, які оточили та завдавали удари Валерію, який, лежачи на землі, власним тілом прикривав непритомного Руслана. Євген намагався зупинити це побоїще, однак у відповідь на нього налетіла частина осіб з тієї ж групи та також почала завдавати удари. Лише завдяки небайдужим гостям кафе, які почали вибігати на вулицю, вдалося ненадовго зупинити це побоїще. Тоді Євген встиг викликати "швидку". "Швидка" доставила хлопців в міську лікарню м. Сваляви, де їм була надана перша медична допомога, накладені шви на голову та госпіталізовано. Окрім того, у хлопців внаслідок отриманих ударів були вибиті зуби, розбиті голови, забої по тілу, струс головного мозку. По характеру травм вже зрозуміло, що удари завдавалися з використанням сторонніх предметів типу біти, труби, пляшки тощо. Наразі стан хлопців стабільний.

Свалявськими міліціонерами того ж дня були внесені відповідні відомості в Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.296 "Хуліганство".

Щодо встановлення осіб нападаючих ведуться слідчі дії.

"Йдеться про наших земляків-Героїв, які, ризикуючи своїм життям врятували сотні життів українців та яким ми завдячуємо мирним небом тут. Бійці пройшли Майдан, беручи активну участь у захисті прав та свобод нашого українського народу, пекло бойових дій на Донбасі та вижили в полоні проросійських бойовиків, і в той же час тут, у рідному краї, їх мало не вбили свої ж земляки-односельчани! Я навіть уявити собі не можу, що відчули на душі наші бійці за таку «вдячність» дома?

Гірко та гидко про таке чути у нас на Закарпатті. Бити за військову форму?!. Наших добровольців, що не чекали повістки, а самі пішли свідомо захищати нас там, на Сході !!?? В той час коли ті ж нападники, здорові хлопаки, не бажають проявити свій героїзм на Сході, а ховаються тут від мобілізації, скоріш за все через «подарунки» певним посадовим особам, та нічим не журячись відпочивають з чаркою тут, у своєму безтурботному автономному світі?!! Що це – сепаратизм чи просто геть пропиті алкоголем мізки та совість? На це мають дати відповідь відповідні структури", – вважає В.Грегор.

Активіст апелює до Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та прокуратури Закарпаття і вимагає взяти розгляд даної справи під особистий контроль, вжити всіх невідкладних заходів для притягнення до відповідальності всіх винних осіб та повідомляти громадськість про хід її розгляду. Також В.Грегор просить Управління СБУ в Закарпатській області здійснити додаткову перевірку на предмет відсутності в цих злочинних діях ознак сепаратизму. "Оперативна затримка злочинців, що вчинили цей зухвалий напад на наших Героїв-захисників має стати для Вас справою честі", – звертається В.Грегор до працвників СБУ.

Також він закликає не стояти осторонь громадськість та патріотів Закарпаття і проявити свою громадянську позицію. Адже завтра подібне може статися з кожним із нас або з нашими близькими, що повернуться з пекла війни на Сході України.
Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, у Мукачеві бандит з оточення нардепа Михайла Ланя (кримінальна кличка "Блюк") напав на майора резерву Нацгвардії, добровольця Дмитра Зотова.

А на автозаправці в Ужгороді невідомі в куртці "Росія" "ностальгували" за СРСР та провокували бійку.

20 січня 2016р.

Теги: доброволець, полон, Керецьки, Руслан Тинкалюк, Валерій Маринець

Коментарі

Орій 2016-01-21 / 17:16:04
Зі зброєю треба до дому вертатись...

очевидець 2016-01-21 / 11:11:21
там не стільки було тих що били як тих що розривали ту бійку,то старші почали з ними тігатись,а деякі особи їх відтягували,а ті що дійсно були в інциденті ті не постраждали,а я розривав і бачив як все було там...

Евген 2016-01-21 / 08:09:43


Анонімний тролінг з переходом на особистості. Коментар видалено. Адмін


SuperDima83 2016-01-20 / 20:26:48
За шоо!
Смерть т ворогам!
Слава Еврогабону!

Степан Крук -Циганчук Великый Гад 2016-01-20 / 11:49:01
Ти не циганчук, а особа без національності! Ти не Великий гад - ти дрібний слимак. Не булоб б таких дебілів, як ти та ті "тітушки" на Майдані, не булобі війни! Ти ганьба гір моїх!!!

Циганчук Великый Гад 2016-01-20 / 11:35:21


Коментар видалено. Адмін


Віталій 2016-01-20 / 10:48:14
Юристу Боєць приїхав у формі в гості на 3акарпаття, яка для нього і для всіх свідомих патріотів є символом борьби за вільну Україну, і він гордий тим, що її носить.
А поки ми будемо і надалі так жити, що типу війни не має, бо вона десь там і не треба нам в Закарпаті про неї говорити, по типу "моя хата з краю", то так і будемо жити.

Іван 2016-01-20 / 10:15:10
А ну тепер, як міліція оперативно спрцює, коли треба розслідувати, думаю союз мацкаля і блюка кончіться плачевно для них і поганими наслідками для нас.

юристу 2016-01-20 / 09:39:08
може ти фозекош блюківський? а простіше кажучи - іди на йух!

Йовжіко 2016-01-20 / 09:32:13
Мусор губернатор все зробив що йому сказав Ведмедчук, повернувши йому назад Закарпаття під СДПУо і Риггіоналів, а Блючара просто з Ослом братом його вірні дуполизи

Учасник 2016-01-20 / 09:27:13
До юриста: у нас воююча країна якшо ти не знаєш .Тебе не заставляють читати
цей сайт,сиди на сайті жаливи , а ще краще сходи в бібліотеку і замов собі
"Закарпатська правда" за 1985рік і читай --релаксуй ,спокою тобі..

Степан Крук -українцю 2016-01-20 / 09:11:34
Парадокс в тому, що більше платять в Блюка, а журналісти захищають добровольців. Так м і треба, щоб не виступали!

Степан Крук 2016-01-20 / 08:45:56
Це не є рядовий напад на патріотів! Сталося все по-найгіршому сценарію. На території свалявщини орудують інші "авторитети" -це бандити Блюка. Саме вони впровадили тут жорсткий контроль за процесами, які тут відбуваються. Іншої сили вони на "своїй території" не визнають. З огляду на "мукачівські події" загострення відносин між добровольцями та блюкофілами будуть тільки посилюватися. А лояльність Москаля та нинішньої влади до Блюка та компанії, безнаказаність цього злочинного формування буде тільки стимулювати агресію з їх боку. Це небезпечна гра з боку місцевої влади може привести до спалаху насильницьких дій в області. Треба зрозуміти, що москаль тупо використовує "тітушняк" Блюка для забезпечення власної владної недоторканості. Адже в добровольцях вбачає реальну загрозу дестабілізації та громадської активності.

Влад 2016-01-20 / 08:38:25
Ну що Гена Москаль теперь зробиш ? Так , патриотов в тюрьму , а бандити неустановлени исоби ? Оце ,Гена , результати твоеи дияльности .Покриваеш то Блюка , то донецких бандитив ..!

Василь з Сваляви 2016-01-20 / 06:43:49
А шо каже Гена Маскаль? Думаю замнуть все і уже заминають!!!! Бо ті Всілюди що били хлопців є бойовиками Блюкового Брата рідного Осла , мера нашого Свалявського тому нич небуде никому бізонь

Юрист 2016-01-20 / 06:32:32
Нема чого у формі військовій по питєйних закладах ходити. Тут не війна, не проходять військові дії. Дайте вже спокій спокійному Закарпаттю...

свалявчик 2016-01-20 / 01:44:39
се походу рук керецьківського перця "НІБУДУ". Пак той лим і шукать кожен день сі двіжєній. А кить ще і той москалик Ковач ай Гвоздика булись там, то се тоді вони хлопці будуть і з ними тоті іншаки

Михайло 2016-01-20 / 00:44:17
На Драгобраті у сутичці потерпіли бійці правого сектора.Інших учасників інциденту, яким ніби-то також нанесли травми "правосекторівці" ми поки-що не бачили (ЗМІ не подають ні прізвищ, ні фотографій). І от зараз СУДЯТЬ "правосекторівців" КОГО БУДУТЬ СУДИТИ У ЦЬОМУ КОНКРЕТНОМУ ВИПАДКУ ? І ЧИ ЗНАЙДУТЬ ВЗАГАЛІ НАПАДНИКІВ ?. А ЧИ НАМ ЗНОВУ БУДУТЬ ПОДАВАТИ "ВЕРСІЮ" ВІД ЯКИХОСЬ НЕВІДОМИХ СВІДКІВ?

Москаль 2016-01-20 / 00:35:45
Думаю, що тепер треба негайно арештувати Тинкалюка та Маринця, бо вони вчинили кримінально-хуліганський злочин, такий самий, як правосеки на Драгобраті. Арештованих треба ще трохи побити, бо ще дуже "файно" виглядають та запроторити у сізо до правосекторівців. Всім їм треба дати хочаб 15 років тюрми - нічого викобилюватися: Україну вздумали захищати, блін!

впевнений 2016-01-20 / 00:28:41
Наш губернатор області - Г. Москаль дасть вказівку, щоб всю цю справу похирили. Адже у нього завдання - чим більше патріотів, добровольців буде винищено - тим буде краще для Раші!

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини