Балога пояснив свою законодавчу ініціативу щодо відповідальності за заперечення окупації територій України через ситуацію з Кока-Колою

У контексті своєї законодавчої ініціативи народний депутат Віктор Балога опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук новий статус, у якому йдеться про суть його пропозицій щодо посилення відповідальності за публічне заперечення тимчасової окупації територій України Російською Федерацією, зокрема і через призму резонансної ситуації з російським представництвом компанії Кока-Кола.

"Зверніть увагу – не пройшло і двох тижнів, як від рішучості борців з Кока-Колою не залишилося і натяку. Не можу сказати, що здивований. За роки в політиці навчився не дивуватися тому, що, так звана, принциповість за графіком, косить як старих, так і нових політиків.

Не знаю, чим під час різдвяних канікул займалися борці з Колою, а наша команда шукала правові механізми протистояння подібним випадкам. Адже питання не в конкретній компанії, а в прецеденті. Якщо Україна на нього ніяк не реагує, значить ми, як держава, не здатні захищати власні національні інтереси.

Розумію, що винести на голосування питання про заборону Кока-Коли – це політичний і юридичний популізм. Це те, що принесе багато галасу, але не дасть жодного результату. Тому зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за публічне заперечення тимчасової окупації територій України Російською Федерацією", – інформує політик.

Як повідомляє нардеп, вказаний документ "передбачає наступний механізм захисту наших національних інтересів у інформаційній та економічній сферах:

1. Визнання протиправними публічні заперечення тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, та виготовлення або розповсюдження матеріалів з таким запереченням.

Можливо когось це здивує, але в національному законодавстві відсутня відповідальність за заперечення окупації території України.

2. Надати Службі безпеки України повноваження ініціювати судову заборону на здійснення господарської діяльності компаній, які заперечують окупацію Криму".

"Хочу наголоси – це не боротьба з Кока-Колою, бо банити якусь шипучку – це примітивний підхід. Потрібна система комплексної протидії компаніям, які заробляють на ринку України гроші, але не поважають нашу державу і наш народ. Так вчинила б кожна країна, яка має гідність. Якщо її немає в перших осіб держави, то вона точно є у наших людей. Можливо і в залі ВР знайдеться 226 депутатів з гідністю, які підтримають цей законопроект", – сподівається В.Балога.

І дає посилання на текст документу – http://www.edc.org.ua/ua/law_initiative/88

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, американська компанія Coca-Cola на своїй офіційній сторінці в соцмережі "Вконтакте" принесла вибачення за публікацію карти Росії, на якій був відсутній Крим, Калінінградська область і Курильські острови.

"Неправильна" карта була опублікована на сторінці спільноти 30 грудня ввечері. Після того, як російські користувачі почали масово висловлювати своє невдоволення нею, компанія в ніч на 5 січня опублікувала нову карту, на якій Крим був позначений територією РФ, і принесла свої вибачення.

"Шановні учасники спільноти! Ми приносимо щирі вибачення за ситуацію, що склалася. Карта виправлена! Сподіваємося на ваше розуміння", – йшлося в повідомленні.

Після того, як на ситуацію звернули увагу ЗМІ, всі записи і коментарі на цю тему були видалені зі сторінки спільноти. 

15 січня 2016р.

Теги: окупація, Кока-Кола

Коментарі

ага 2016-01-16 / 02:11:36
все правильно

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини