Балога: Літак Гризлова в Борисполі – це тріумфальне повернення Росії в українську політику

Народний депутат Віктор Балога вважає тактично. перемогою путіна і поразкою української влади візит до Києва представника Росії в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова.

"Хотів би знову повернутися до вчорашнього приїзду в Україну Бориса Гризлова, – пише політик на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук. – Адже це не просто літак сів у Борисполі. Це тріумфальне повернення Росії в українську політику. Це демонстрація присутності і впливу.

Це і є той парад перемоги на Хрещатику, про який усі говорили. Але він не на танках і в центрі Києва не висить триколор, бо зараз XXI століття, а не XIX, але по своїй суті і по символізму – це парад перемоги на Хрещатику, замість українського параду перемоги в Севастополі.

Гризлов не просто прилетів поговорити. Його візит – це і демонстрація сили, і демонстрація того, що українська влада пішла на поступки. Вона це робила і раніше, але кулуарно. А цього разу – все відкрито".

"Не хочу вірити, що Гризлов просто прилетів зустрітися з Кучмою та іншими учасниками Тристоронньої групи. Це можна зробити на будь-якій іншій території. Він прилетів розмовляти з першими особами держави. І не про газ, як намагаються нав’язати суспільству, а про план капітуляції. А саме – як Україна здасть Донбас, а разом і з ним і частину власного суверенітету.

Ні для кого не є секретом, що українська влада хоче заспокоїти Росію будь-якою ціною. У них для цього є бажання, але немає голосів у ВР і головне – немає розуміння як втілити цей план так, щоб власний народ не виніс з кабінетів вперед ногами", – констатує нардеп.

На його думку, "усе це є наслідком підкилимних домовленостей, які тривали протягом останніх півтора року. Їх можна було б виправдати, якби за цей час Україна стала сильнішою у військовому і економічному плані і провела необхідні реформи. Але сьогодні ми слабші, ніж були після Майдану, героїзм наших солдатів не замінить сучасну військову техніку, реформу ЗСУ, ріст ВВП і укріплення національної валюти.

Тому, влада стоїть перед вибором – зривати кулуарні домовленості і йти на конфлікт, у якому не переможе, або, задуривши голову народу України, реалізувати усі забаганки сусіда.

І перший, і другий варіант не гарантує перемогу і навіть не залишає на неї шансів.

Проте у нас залишається третій шлях – обнулити владу. А саме – піти на перевибори, як парламентські, так і президентські, і тим самим нівелювати таємні домовленості, які досягалися на рівні конкретних осіб, а не держав.

Це дозволить Україні, а не першим особам, почати усе з чистого листа. І таким чином отримати ще один шанс на збереження власного суверенітету і вирішити конфлікт на Донбасі на більш прийнятних умовах".

"Але, перші особи України швидше зламають суспільство через коліно, ніж відмовляться від влади. Перш за все через власну жадібність, а також через страх, що їхні наступники піддадуть ревізії кожен їхній крок і кожну корупційну оборудку. В такому разі їм просто не залишиться куди втікати.

В будь-якому разі ми починаємо з того, чим закінчили в листопаді 2013-го року. Хочу вірити, що це не призведе до нових кривавих подій, які мали місце в нашій історії. Але і оптимізму це також не додає", – пише В.Балога.

12 січня 2016р.

Теги: Гризлов, Росія, Балога

НОВИНИ: Різне

15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 1
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
21:25
Чехія ставить на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною через "значні розбіжності"
13:49
Що треба знати про верстати з ЧПК до покупки
22:55
Особливості контекстної реклами
07:35
Що робити, коли у дитини болить горло?
06:58
Єврокомісія пропонує перевести оборонну промисловість ЄС у "режим воєнної економіки"
17:09
Види та призначення безшовних труб
17:25
/ 1
Італія виведе зі Словаччини систему ППО, бо потрібна в іншому місці
20:06
Що змінилося в Galaxy S24 Plus і чи варто оновлюватися з S22 Plus
19:55
Айпад 9 в Україні: скільки коштує доступний планшет від Apple
19:47
Основні причини, чому не заряджається телефон
19:48
/ 3
Макрон: Мої заяви про західні війська в Україні були "зважені й продумані"
» Всі новини