Листопадовий паводок на Закарпатті завдав збитків на понад 30 млн грн

Таку цифру озвучили під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням в.о. голови Закарпатської ОДА Олександра Петіка.

Листопадовий паводок на Закарпатті завдав збитків на понад 30 млн грн

Про ситуацію, що склалася внаслідок дощового паводку, який пройшов по території області 20-22 листопада, доповідали, зокрема, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак та начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович.

Внаслідок стихійного лиха завдано пошкоджень і руйнувань автомобільним дорогам загального користування у Воловецькому, Міжгірському, Рахівському і Тячівському районах. Там провели комісійний  огляд пошкоджених щляхів і визначили обсяги руйнувань. «Зруйновано і пошкоджено 5,6 кілометрів доріг, понад 2 тисячі кубометрів підпірних стінок, пошкоджено 9 мостів, нанесено селів на дороги в обсязі понад 4 тисячі кубометрів. Згідно з актами комісійних оглядів, орієнтовна вартість завданих дорожньому господарству збитків склала 21 млн 596 тисяч гривень. Вартість відновлення пошкоджених та зруйнованих ділянок доріг і споруд у постраждалих районах становитиме 52 млн 647 тисяч гривень», - поінформував начальник Служби автомобільних доріг.

Швидкоплинний паводок пошкодив та частково зруйнував 3,9 км нереконструйованих захисних дамб та 1,86 км берегоукріплень. Сума збитків склала 11,9 млн гривень. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт 86,7 мільйонів гривень, з них 6,7 мільйонів – на розчистку русел річок. «Фахівці Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса обстежили захисні дамби, берегоукріплення тощо. Спеціалісти визначили три критичні ділянки, де необхідно провести невідкладні роботи по ліквідації паводку на р. Тересва в селах Калини та Нересниця, на р. Мокрянка в с. Руська Мокра, - повідомив Володимир Чіпак. – Загальна кошторисна вартість невідкладних робіт лише на цих трьох об’єктах складає 2,8 млн гривень».

Заслухавши інформацію доповідачів, комісія визначила: негативного впливу стихії зазнали 8 адміністративно-територіальних  одиниць  області, найбільше постраждали Рахівський, Тячівський та Міжгірський райони. Згідно з оперативними даними, орієнтовні збитки склали понад 34 млн. гривень. Зокрема по водогосподарському комплексу області - 11,9 млн. гривень, по об’єктам Служби автомобільних доріг - 21,6 млн. гривень, по об’єктам електромереж області (Міжгірський, Тячівський та Рахівський райони) – 530 тисяч гривень, по об’єктам газопостачання області (Хустський район) збитки склали 650 тисяч гривень.

Відтак, після обговорення, комісія вирішила визначити ситуацію, що склалася в області 20-22 листопада надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня.

Наразі в облдержадміністрації збирають, обробляють та узагальнюють дані з районів щодо остаточного визначення завданих стихією збитків населенню, об'єктам інфраструктури, бюджетним установам.

Олександр Петік дручив відповідним управлінням невідкладно провести цю роботу, аби подати голові облдержадміністрації пропозиції щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету, або надання іншої субвенції постраждалим районам на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Крім того направити звернення до Кабміну щодо виділення на наступний рік коштів для відновлення постраждалих комунальних об’єктів області.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, одразу у перший день стихійного лиха на Закарпатті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, випереджаючи роботу спеціальних комісій, для центральних телеканалів "на око" оцінив збитки від паводку на суму в 2 млрд грн.

 

Прес-служба Закарпатської ОДА

10 грудня 2015р.

Теги: збитки, паводок

Коментарі

Степан Крук 2015-12-10 / 15:51:05
А чому тут дивуватися? В "ментовці" Москаля вчили українській мові (розмовній), стріляти (з рогатки), підписуватися (не писати), історії (Я не москаль), медицині (хвороби є дикі і свійські), реториці (у мене морда дурна, але я всьо соображаю), право (вибори бувають двоякі: по-закарпатськи і не по-закарпатськи). Рахувати Москаля вчили, але у доларах.А збитки від паводку фахівці порахували в гривнях. Коли Москаль вчився в школі, тоді ще гривні не було. А долари рахувати його "біда" заставила...

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини