Ярмарок hand made працюватиме Ужгороді впродовж усіх вихідних грудня (ФОТО)

Близько двох десятків талановитих народних умільців представили численним відвідувачам ярмарку, який розмістився у супермаркеті «Дастор», власні вироби: фетрові та в’язані іграшки, імбирні пряники, прикраси, декоративні свічки та мило, картини, вишиті атласними стрічками, новорічні прикраси, вироби з тканини та кавових зерен у техніці де купаж та ще багато різноманітних предметів, зроблених власними руками.

Ярмарок hand made працюватиме Ужгороді впродовж усіх вихідних грудня (ФОТО)

Як і запевняли організатори виставки-ярмарку, тут - усе справжнє, у кожен виріб майстри доклали не лише своїх зусиль та праці, але й вдихнули душу. Можливо, тому чи не біля кожного столика відвідувачі затримувалися на довше, аби помилуватися чудовими рукотворними виробами, дізнатися, як вдається майстрам зробити таке диво, а потім і собі щось придбати.

Роботи Ольги Дудаш – подушки та картини, вишиті атласними стрічками – не могли залишити байдужими кожного, хто їх побачив. Квіти на творах пані Ольги виглядали справжніми і такими витонченими, що навіть не вірилося, що таке диво можна зробити руками із звичайних стрічок. Майстриня каже, що захопилася такою технікою вишивання півтора роки тому. Проте дуже скоро це стало для неї чимось більшим, аніж просто хобі. Нині вона вишиває коли тільки має хоч трішки вільного часу. Наразі у її доробку вже 140 робіт. І кожна з них – це справжній витвір мистецтва.

Ольга Дудаш

До вподоби відвідувачам ярмарку, а особливо, дітворі прийшлися й іграшки майстрині Ельвіри Крон, яка в’яже героїв мультфільмів та казок, а також шапочки та шарфики для малечі. Її вироби – дуже доречний подарунок до новорічно-різдвяних свят, хоча, як каже сама майстриня, її роботи вже знають і встигли полюбити не лише в Ужгороді та краї, але й в інших куточках України.

Ельвіра Крон

Молода майстриня Марія Воробець представила ялинкові прикраси, іграшки з фетру та ручної роботи фотоальбоми. Вона навіть під час ярмарку, як тільки випадає вільна хвилина, умудряється виготовляти сувеніри, бо більшу частину вже реалізувала.

Паралельно із ярмарком хенд-мейду у «Дасторі» працювали і волонтери із Руху підтримки закарпатських військових, які збирали пожертви для наших хлопців, організували благодійну безпрограшну лотерею та реалізовували сувеніри, виготовлені дітьми, книжки для дітей тощо. Долучилися до благодійності і учасники ярмарку, які презентували свої вироби для волонтерів. Як каже координатор Руху підтримки Галина Ярцева, лише за суботу вдалося зібрати 9 тисяч гривень. Усі кошти спрямують на ті речі, яких потребують закарпатські військовики в зоні АТО саме зараз.

Тож кожен, хто взяв участь у ярмарку, мав можливість не тільки реалізувати свої вироби чи придбати чудовий подарунок до свят, але й виступити у ролі Святого Миколая, як і він, обдаровуючи тих, хто цього дуже потребує. А хто не встиг долучитися до благодійності, ще матиме таку нагоду, адже організатори обіцяють продовження ярмарку упродовж наступних вихідних 12-13, 19-20 та 27-28 грудня.

 

Оксана Дудаш, "День"

06 грудня 2015р.

Теги: ярмарок, hand made, волонтер

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 7
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини