Волонтери Углі, що на Тячівщині, вчергове доставили на Схід "гуманітарку" для військовиків та мирного населення (ФОТО)

З самого початку конфлікту на сході нашої країни, волонтер з Углі Віталій Богдан їздить з благодійною місією в зону АТО. Сотні тонн гуманітарного вантажу доставлено ним українським військовим та мирному населенню.

Волонтери Углі, що на Тячівщині, вчергове доставили на Схід "гуманітарку" для військовиків та мирного населення (ФОТО)

Зовсім недавно він разом з іншими активістами здійснив свою 10 поїздку на схід, під час якої навідався в Луганську область до нашої Закарпатської 128 -ї гірнично-піхотної бригади. Як розповідає Віталій, у дорогу вирушили на двох авто - у МАН загрузили більше 8 тонн вантажу, а у Спрінтер вмістилося майже 3, 5 тонни.

Заїжджаючи в зону АТО розділилися - хлопці на Спрінтерові повезли продукти у напрямку Маріуполя, вони ж подалися до місця дислокації бійців 128 - ї бригади. Адже саме для них був призначений основний вантаж, про який вони просили.

На цей раз окрім продуктів харчування зібрали для бійців чимало інструментів та підручних матеріалів для будівництва, електропобутових товарів, матраців, спальних мішків, покривал, теплого одягу тощо. А також інших речей, необхідних для перебування у польових умовах при несприятливій погоді.

- Ми проїхали чимало блок - постів, де зустріли й наших земляків - міліціонерів із Закарпаття. Вони нас радо вітали й казали, що зараз дуже мало заїжджає волонтерів у порівнянні з тим як було раніш. Хоч допомоги тут потребують і місцеві жителі, і бійці , - розповів волонтер. 

Військові зізналися, що державне забезпечення армії хоч трохи і покращилось, однак ще не відповідає всім потребам. Тож щиро дякували за харчі та теплі речі, які їм залишали углянські волонтери.

А що стосується умов проживання та облаштування побуту наших бійців 128 -ї бригади, то Віталій Богдан тільки розводить руками...

- Фактично нічого не змінилося. Як їм було важко Дебальцеві, коли жили в бліндажах і солдати навіть не мали, де помитися, так і тепер. Благо, що хоч не під відкритим небом, - каже Віталій.

А поселили бійців на фермі, у звичайнісіньких ... коровниках, які вони своїми силами потроху облаштовують під казарми. Тому й просили бійці побільше привезти інструментів для роботи, вже й розпочали поруч будівництво лазні. Адже скільки часу затримаються на цьому місці не знають. Хоч зимувати тут, певно, доведеться...

- Ситуація зараз на передовій така, що в будь-який момент може початись наступ. Поки з тієї сторони стріляють рідко, солдати радіють кожному мирно прожитому дню, - резюмує волонтер.

Окрім того, що військові самотужки повинні готуватися до зими, по першому ж наказу мають стати в бій і захищати українські позиції. Така вона реальність сходу...

Тож дякують бійці волонтерам за допомогу, без якої було б їм дуже важко на передовій. Особлива подяка благодійникам, людям доброї волі, які допомагають формувати вантажі та надають кошти для організації поїздки. Адже зібрати продукти та речі це лише половина справи. Їх ще потрібно відвезти і надати тим, хто цього потребує. А це немалі зусилля та витрати.

Як наголошує Віталій Богдан як завжди активно до організації цієї поїздки підключилися вірники церков ЄХБ - з села Угля, Вільхівці, Вільхівці-Лази, Нересниці, Тернова, Ганичів.

А також Закарпатський благодійний фонд "Дім милосердя", який передав на схід майже дві тони овочів - картоплі, капусти, буряка, моркви тощо. Продукти харчування - рис, макарони крупи отримали волонтери від приватного підприємця Олександра Бордея з Хуста. Борошно та хлібобулочні вироби від власника пекарні Івана Шобея з Буштина, який кожного разу передає на бійцям свіжу випічку.

До організації поїздки також долучилися інші приватні підприємці, зокрема Іван Немеш з села Колодне, Іван Стан (фірма "Стаф"), Василь Волос (пекарня ) та депутат Тячівської районної ради Іван Корнута з Углі, Михайло Підгірний з Буштина та інші.

Всім їм від імені командування та військових 128 – ї бригади комбат, полковник Віталій Погасій висловив велику вдячність. Вкотре бійці дякують волонтерам, які знаходять час та можливість і, не дивлячись на небезпеку, їдуть на Схід.

Віталій Богдан каже, що ця його поїздка не остання. З Божою поміччю знову ладиться в дорогу, сподівається вирушити ще до настання холодів. Адже дуже просили бійці теплі речі, обігріваючі прилади та запчастини на автомобіль, який їм теж вони подарували. На жаль, техніка ламається, а без авто вони там як без рук. Також волонтери збирають кошти для придбання ще одного позашляховика, який конче необхідний бійцям 128 -ї бригади у зоні АТО.

Окрім того мають намір продовжувати допомагати місцевому населенню, яке через військові дії на сході перебуває назараз у дуже скрутному матеріальному становищі. А вони сподіваються на нашу з вами підтримку. Тож долучаймося і творімо добро разом!

Любов Немеш

06 листопада 2015р.

Теги: волонтери, Угля, гуманітарка

Коментарі

Женя 2015-11-06 / 11:19:32
Молодці!

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини