Закарпатська "мінералка" загоїла виразку шлунка за десять днів

Гідромасаж прискорює виведення шлаків та відкладень солей

Масажист ”Квеле-Поляна” Наталя Тенкач робить гідромасаж киянці Наталі Ротай
Масажист ”Квеле-Поляна” Наталя Тенкач робить гідромасаж киянці Наталі Ротай

61-річній Марії Барнич, жительці с. Керецьки Свалявського району Закарпатської обл., видалили жовчний міхур в обласній лікарні. За тиждень її направили в санаторій ”Поляна”, що  в с. Поляна того ж району. ”Там швидко одужаєте”, — запевнили лікарі.

— Після операції все нутро боліло. Нічого не могла їсти, схудла, — розповідає хвора. — Ледве на ногах стояла, але, скорчившись, поїхала. Сусідки по палаті мене втішали: ”Будете видіти — за п’ять днів попустить. Ми такі само, як ви, приїхали”. У мене ”букет” болячок — панкреатит, гастрит, коліт. Ще й суглоби боліли.

Марії Барнич призначили шість разів на день пити мінеральну воду ”Поляна купель” і жовчогінний чай. Також ходити на мінеральні ванни та масаж.

— За тиждень у боці попустило — ходжу рівно, — веде далі Барнич. — А то було, наче кілок встромили.

Священик Сергій Наливайко, 43 роки, приїхав лікуватися до ”Поляни” з міста Батайськ, що за 11 км від Ростова-на-Дону (Росія).

— Уперше я лікувався в Поляні 2003-го, — каже чоловік українською. — У мене ерозійний гастрит та виразка шлунка. Хвороба загострювалася навесні й восени.

Через внутрішньо-шлункові кровотечі Наливайко мав низький гемоглобін. За десять днів аналізи крові показали підвищення показників. Нормалізувалася швидкість осідання еритроцитів. Шлунок перевірили ендоскопом. Виразка загоїлася.

— Хоча головний ендоскопіст Північно-Кавказької залізниці ще три роки тому запевняв, що таку виразку ніде не вилікують, — згадує Сергій Наливайко. — Я їздив до Трускавця пити ”Нафтусю”. Допомогло ненадовго. По великому блату мені привезли 20 пляшок ”Поляної купелі”. Пив удома. Подіяло. За рік приїхав лікуватися до Поляни.

Воду ”Поляна купель” можна пити відразу після операції чи при загостренні хвороби, кажуть лікарі санаторію ”Поляна”. А ”Нафтусю” чи ”Моршинську” призначають лише в стані ремісії — тимчасового ослаблення або зникнення проявів хвороби. ”Поляною купіллю” лікують усі види гастритів і виразок шлунка, коліти, гастродуоденіти та ентерити — запалення кишок.

— Наша гідрокарбонатна вода містить бор та інші мінерали, що усувають гелікобактеріоз — причину гастритів та виразок шлунка, — пояснює головний лікар санаторію ”Поляна” Борис Марусанич, 62 роки. — За півтори години після вживання води шлунок починає виділяти гормон гастрин. Він стимулює активність шлунка, дванадцятипалої кишки та жовчного міхура. Вода нормалізує всмоктування вітамінів у тонкій кишці. Відтак нормалізується обмін речовин та виводяться шлаки.

100–150 мл ”Поляної купелі” призначають пити шість разів на день за 15–20 хв. перед їжею.

— Вода гасить кислотність у шлунку краще за альмагель чи гастрофарм. Болі у шлунку від виразки одразу припинилися, — запевняє Сергій Наливайко. — А за десять днів мені зробили ендоскопію. Виразка загоїлася!

— Та перші дні не можна відходити далеко від туалету, — сміється чоловік. — Печінка починає працювати, жовч добре виходить, то раз по раз тягне ”на сідало”.

Хворим із колітами призначають зрошування — клізми з мінеральною водою. Так звільняють пряму кишку від шлаків. Лікують у санаторії хворих із камінням в жовчному й сечовому міхурі. Вода нормалізує вміст калію, натрію та кальцію, пояснюють медики. Тому солі розсмоктуються.

— Половина пацієнтів із захворюваннями шлунка, печінки чи підшлункової залози мають проблеми з опорно-руховим апаратом — хворіють на артрити, подагру, — продовжує Борис Марусанич. — Після вживання води їхній стан значно поліпшується.

У Марії Барнич після лікування мінералкою припинилися головні болі. Шийний остеохондроз затискав нерви, тому й голова болить, пояснювали лікарі. У санаторії їй призначили ручний та гідромасаж.

— Вода розм’якшує відкладення солей, а гідромасаж прискорює їхнє виведення, — пояснює Наталя Тенкач, 37 років, медсестра-масажист відпочинкового комплексу ”Квеле-Поляна”.

Медсестра наповнює теплою водою пластикову гідромасажну ванну. Запрошує на процедуру 28-річну киянку Наталю Ротай. Вона лікується в ”Квеле-Поляна” другий день. Працівниця вмикає насос — із форсунок на дні ванни починають вирувати струмені води. Зі  шланга скеровує їх на живіт пацієнтки.

— Мінеральна вода очищає кишковик, а струмінь води промасажує його. Він глибоко проникає — струменем води Наталя Тенкач робить кругові рухи. Потім просить пацієнтку лягти на живіт. — Струмінь води дістає важкодоступні для рук точки, наприклад, в основі черепа. Там теж відкладаються солі. Ось так роблю рухи донизу уздовж хребта. Відкладення розбиваються й виводяться.

Мінеральну воду ”Поляна купель” слід пити 18–24 дні. Гідромасаж та інші лікувальні процедури призначають на 10.

Мінералка з пластикових пляшок спричинить рак грудей та простати

Пластикові пляшки, в які розливають мінеральну воду, можуть стати причиною тяжких захворювань. Такого висновку дійшли британські вчені.

Поліетилен для пляшок містить бісфенол А. Учені вводили вагітним самкам мишей різні дози цієї речовини. Потім у народжених мишенят-самців виявили патологічні зміни передміхурової залози. А в мишенят-самок молочні залози розвивалися вчетверо швидше за норму. На думку авторів, це перший крок до розвитку раку.

Виробники напоїв не реагують на застереження, бо поліетиленова тара без бісфенолу А обходиться дорожче. Для харчових упаковок щороку виробляють близько 2,8 млн т цієї речовини. Донедавна в такій упаковці продавали й дитяче харчування. Вона шкодить розвиткові зародку. Якщо вагітна питиме воду з пластикових пляшок, виготовлених із застосуванням бісфенолу А, це збільшує ймовірність розвитку раку простати її синів або раку грудей у доньок.

В Україні теж провели дослідження з одноразовим пластиковим посудом, пише УНІАН. У пластиковий стакан наливали горілку. За кілька хвилин хімічний склад рідини перевірили. У стакані виявився шкідливий хімічний розчин на основі ”зеленого змія”.

Європейські країни пластик замінюють папером.

Сергій Громовий, "Газета по-українськи"
29 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини