Закарпаття: Водієм-убивцею виявилася ...медсестра

Ліквідація підрозділів державтоінспекції у районах призвела до небувалого зростання кількості дорожньо-транспортних пригод. Тому нещодавно знову відновлені відділення ДАІ, котрі одразу ж взяли ситуацію на дорогах під контроль. Щоправда, чимало водіїв за інерцією продовжують нехтувати правилами дорожнього руху, що, у свою чергу, призводить до трагедій. Ось дві історії, що мали місце на Тячівщині.

Закарпаття: Водієм-убивцею виявилася ...медсестра

...Вже зовсім стемніло, і 26-річна селянка Марія з двома синочками поверталася додому. Старший ішов неподалік матусі, а молодшого, півторарічного, вона штовхала у дитячому візку. Аж раптом автомобіль, котрий рухався з великою швидкістю, збив молоду жінку, котра враз опинилася на землі. Дитя з візка, перелетівши на інший бік дороги, опинилося в канаві. Старший син якось встиг відскочити убік. Замість того, щоб зупинитися й надати невідкладну допомогу, водій раптом натиснув на педаль газу і рвонув з місця, залишивши у важкому стані потерпілу. Свідки, почувши глухий удар і вийшовши на дорогу, побачили молоду жінку, котра лежала на асфальті непритомна. Її син, ковтаючи слова, розповідав про автомобіль, котрий збив маму та малого братика. Травмованого малюка сільчани знайшли у канаві, почувши його плач. У дитинки виявилася зламаною ліва ручка. Якби не висока трава, на котрій опинився малюк, то все могло завершитися значно гірше. Обох потерпілих швидко достави-

ли у районну лікарню. Незважаючи на всі зусилля медиків, врятувати Марію не вдалося. Від важких травм потерпіла, так і не прийшовши до тями, померла.

У розкритті тяжкого злочину були задіяні всі сили працівників Тячівської державтоінспекції. У розшуку невідомого поки що зловмисника за кермом посильну допомогу надавали і працівники Дубівського відділення міліції. НачальникТячівської ДАІ капітан міліції Василь Худан разом з підлеглими приїхав на місце події. Тут правоохоронці побачили уламок переднього бампера, котрий міг, певніше всього, належати автомобілю марки "Жигулі" п'ятої або сьомої моделі. Неподалік місця ДТП один з "даішників" запримітив шматок захисника фари, що дозволило визначити напрямок руху машини. Під час огляду місця події стражі порядку встановили, що ав-тівка, котра збила людину, червоного кольору. Маючи на руках певну інсрормацію, правоохоронці вирішили у селі, де трапилося ДТП, провести подвірні обходи. Все скидалося на те, що винуватець аварії втекти далеко не міг і просто десь затаївся. Втім, на пошуки зловмисника довелося витратити аж три доби.

Коли працівники міліції перевірили більшість автомобілів, до дільничного інспектора, котрий обслуговує зону,- зателефонувала жінка. Витримавши паузу, схвильовано повідомила: це я, мабуть, збила людину на дорозі! Відчувалося, що у неї здали нерви. Після цього жінка зустрілася з працівниками міліції, котрі, до слова, під час проведення подвірних обходів вже були недалеко від її будинку.

33-річна Ірина (ім'я з етичних міркувань змінено) виявилася односільчанкою потерпілої. Того злощасного вечора, розповідала, вона посварилася з чоловіком. У збудженому отані сіла за кермо:і йа великій швидкості помчала сільською вулицею. У темряві, вочевидь, не одразу зауважила жінку з дітьми, що рухалася узбіччям. Від сильного удару її жертва опинилася на землі. Та замість того, щоб надати допомогу, Ірина (котра, до речі, працює медсестрою) не знайшла нічого кращого, як втекти з місця пригоди: мабуть, забула про клятву Гіппократа... Причину втечі пояснила тим, що була шокована. Можливо, якби вона надала допомогу потерпілій, молода мати залишилася б живою.

Подібна пригода трапилася днями і в с Нересниця цього ж району. Вечірньої пори 21-річний місцевий житель Михайло, котрий їхав теж червоними "Жигулями" першої моделі, скоїв наїзд на свого односельчанина, 47-річного Віктора, котрого у важкому стані доставлено у реанімаційне відділення Тячівської райлікарні. Замість того, щоб зупинитися та надати допомогу потерпілому, водій з місця пригоди втік, залишивши потерпілого у тяжкому стані. Працівникам районної ДАІ та автотехнічної інспекції, що обслуговує район, для "вирахування" й затримання зловмисника знадобилося лише кілька годин. Потерпілий досі .у лікарні, медики борються за його життя.

— З відновленням на Тячівщині відділення державтоінспекції ситуація з розкриттям ДТП стала поліпшуватися, — розповідає начальникТячівської'ДАІ Василь Худан. — Так, лише протягом жовтня наші працівники затримали 32 водіїв, котрі знаходилися за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Розкриті два злочини, коли зловмисники втікали з місця ДТП, 8 автомобілів знаходяться на штраф-майданчику. У згаданих випадках порушені кримінальні справи, після розслідування яких винуватці постануть перед судом.

Іван Ладжун
29 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини