На Міжгірщині говорили про перспективи туризму в нацпарку "Синевир"

Засідання керівництва Міжгірського району, національного парку та основних представників розвитку туристичної галузі відбулось 29 вересня 2015 р. у візит-центрі НПП «Синевир». Урочисте засідання присвячувалось святкуванню Міжнародного Дня туризму.

На Міжгірщині говорили про перспективи туризму в нацпарку "Синевир"

Голова Міжгірської РДА та районної ради нагородили суб'єктів туристичної діяльності, які зробили вклад у розвиток туризму району. Директор відділу рекреації НПП "Синевир" Федір Матічин розповів про туристичний потенціал парку та можливість поселення 53 осіб у місцях розміщення, які належать НПП.

Лейтмотивом зустрічі стала презентація проекту "Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток та промоцію її туристичного потенціалу". Зокрема, Валерій Грищенко, директор АРР "Закарпаття", розповів та наочно показав ескізний проект Центру прийому туристів у НПП "Синевир". Присутні ознайомились з результатами проходження та опису туристичних шляхів, здійсненого в рамках проекту, які проходять територією національного парку "Синевир". Крім того, експертом проекту було презентовано місця обрані для розміщення туристичних зупинок та висвітлено принцип обрання даних місць.

Місця обиралися на основі результатів вивчення туристичних шляхів спільно з начальником відділу рекреації національного парку. 5 зупинок буде розміщено таким чином, щоб маршрут проходження від однієї зупинки до іншої становив денний похід і на момент перепочинку на ніч турист міг добратися до найближчої туристичної зупинки і на ранок продовжувати рух маршрутом до наступної туристичної зупинки.

Це дасть змогу збільшити тривалість перебування туристів на території національного парку та розширить логістичні можливості проходження туристичних маршрутів. Зупинки будуть розташовані на озері Озерце (Дике озеро), озері Синевир, Присліп, село Негровець та урочище Сухар.

Несподіванкою стала присутність на засіданні радника голови Закарпатської ОДА Петра Гриника, в минулому начальника департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України. Приємно було почути висловлені схвальні відгуки щодо ескізного проекту центру прийому туристів, планів розвитку рекреаційних зон території НПП "Синевир" та перспектив розвитку туризму.

Нагадаємо, що в липні цього року, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко,  директор КП "Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва "Закарпаття" Закарпатської обласної ради" Валерій Грищенко та директор Національного природного парку "Синевир" Микола Дербак підписали Угоду про партнерство в рамках проекту "Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток і промоцію її туристичного потенціалу"  між трьома сторонами. Сторони угоди домовились виконувати завдання Проекту, які сприятимуть розвитку туризму та його промоції в Закарпатській області, на території Національного природного парку "Синевир" та запровадження інноваційного підходу до розвитку туризму в регіоні. Одним з основних заходів проекту є створення центру прийому туристів на території НПП "Синевир", що допоможе підвищити туристичну привабливість Закарпаття.

Довідка

Проект "Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток і промоцію її туристичного потенціалу" (Грантова угода No 2014/343-149 від 24.07.2014 р.) реалізується Закарпатською обласною радою у партнерстві з КП "Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва "Закарпаття" Закарпатської обласної ради" та фінансується Європейським Союзом в рамках Програми підтримки політики регіонального розвитку в Україні.

01 жовтня 2015р.

Теги: нацпарк, Синевир

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини