Вищий господарський суд у Києві остаточно унеможливив забудову спільного для понад 4 тис ужгородців двору

​Сьогодні, 29 вересня, Вищий господарський суд України у судовому засіданні задовольнив касаційну скаргу заступника прокурора Закарпатської області на постанову Львівського апеляційного господарського суду від 08 липня 2015 року у справі із забудови спортивних майданчиків двору вулиць Генерала Свободи, 8-го Березня, Можайського.

Вищий господарський суд у Києві остаточно унеможливив забудову спільного для понад 4 тис ужгородців двору

Так, Вищим господарським судом було скасовано постанову суду апеляційної інстанції. Тоді як рішення місцевого господарського суду, що було ухвалено на користь мешканців мікрорайону, залишено в силі. Провадження у справі за касаційною скаргою Майстренко Н.М. припинено.

При цьому касаційна скарга Ужгородської міської ради, яка нібито надсилалась до Вищого господарського суду України через суд апеляційної інстанції, зникла безслідно, а відтак у касаційній інстанції не розглядалась, повідомила Закарпаття онлайн правник Наталія Майстренко.  

Як повідомляло Закарпаття онлайн,  22 травня суддя Господарського суду Закарпатської області Оксана Ремецькі ухвалила рішення, яким відмовила у задоволенні позову приватного підприємства «ЗакарпатІнвестбуд» (засновник Павло Маєрчик) до Ужгородської міської ради та Департаменту міського господарства. У такий спосіб господарський суд, ставши на бік мешканців спільного для кількох тисяч мешанців двору, унеможливив його забудову.

Втім, на цьому забудовник, що мав види на двір, не зупинився - справа опинилася у Львівському апеляційному суді, який інтересами ужгородців, що захищали власний двір від забудови, знехтував, ухваливши відповідну постанову про продовження оренди на 5 років до грудня 2018 року "Закарпатінвестбуду" 17 соток прибудинкової території словацьких будинків по вул. Можайського, Г.Свободи і 8 березня . 

Однак нині, врешті, завдяки наполегливості громади, остаточні крапки над "і" розставив Вищий господарський суд у Києві, задовольнивши касаційну скаргу на користь ужгородців.

29 вересня 2015р.

Теги: касація, двір, забудова

Коментарі

Наталка Майстренко 2015-10-02 / 20:00:15
Повернувшись додому, мала змогу почитати повідомлення з приводу засідання в суді касаційної інстанції та коментарі. Вдячна за увагу, однак, мушу зауважити, що особисто моєї заслуги в Вищому господарському суді України немає. Персональної. Була команда і відчуття підтримки навіть в залі суду в Києві, де приєднався до мене наш сусід з будинку №34. Причому колегія суду обрала для підстави ухваленого рішення аргументацію (позицію) саме касаційної скарги прокуратури. Тож вдячна інтелектуальному доробку Олександра Губаля у цій справі, Департаменту міського господарства УМР, які підтримували без огляду на особистості. Однак, з касаційною скаргою міської ради "неувязочка", на мою думку, сталася не зовсім випадково,вірніше,- зовсім невипадково. Підкреслюю - моя думка, моя.

111111111111 2015-10-01 / 09:36:51
Боже дай здоровя тим людям, що відстояли наш двір від того ненажери Маєрчика, скільки років всі жили як на пороховій бочці, чекаючи, коли двір обнесуть синьою клейонкою і наші діти у котловані під 16-поверхівку будуть пасочки ліпити, скільки гнилих піарників перед черговими виборами обіцяли, що епопея з забудовою двору закінчиться, а п.Наталію, свою захисницю, половина двору і влице не знає, проте її допомога очевидна для всіх, на противагу щадеям, румянцевим і всім їм подібним. МОЛОДЕЦЬ!!!!

мешканка 2015-09-30 / 10:48:23
Наталія Майстренко - молодець!

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 7
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини