Прокурор Закарпаття вже не в курсі двох "очевидних, зрозумілих кримінальних проваджень" по "Короні" і "спихнув" запит на Зареву (ДОКУМЕНТИ)

Прокуратура Закарпатської області не володіє інформацією щодо стану "досудового розслідування у двох кримінальних провадженнях по об'єкту культурної спадщини - цілісному майновому комплексу "Корона".

Прокурор Закарпаття вже не в курсі двох "очевидних, зрозумілих кримінальних проваджень" по "Короні" і "спихнув" запит на Зареву (ДОКУМЕНТИ)

Про це йдеться у відповіді прокуратури Закарпаття на інформаційний запит правника Наталії Майстренко за підписом заступника прокурора Закарпатської області Павла Русняка.

Як стверджується у відповіді, "прокуратура області не є розпорядником відповідної інформації", а тому запит переадресовано прокуратурі Ужгорода, що її очолює іван Зарева.

Раніше прокуратура Закарпатської області була абсолютно в курсі зазначених кримінальних проваджень: зокрема, 30 червня під час власної прес-конференції факт відкриття двох проваджень по "Короні" підтвердив прокурор Закарпатської області Володимир Янко.

«По ужгородській «Короні» закінчують досудове слідство, встановлять винних у міськраді і будуть подавати у суд, якщо буде така потреба. Якщо у добровільному порядку не відшкодують збитки біля 8-мільйонів, ми подамо у суд, а поки працюємо над справою», – повідомив В.Янко.

За його словами,"суд надав дозвіл на доступ до документів. Це очевидні, зрозумілі кримінальні провадження, які будуть доведені до логічного заврешення".

Як повідомляє прокуратура, йдеться про два "кримінальні провадження щодо незаконного продажу, руйнування і пошкодження об'єкту культурної спадщини - цілісного майнового комплексу "Корона".., а також проведення ТОВ "Проект готель консалтинг ЛТД" і ТОВ "Бізнес центр Корона" без відповідних дозвільних документів будівельних робіт  на архітектурній пам'ятці - комплексі "Крона" і внесення службовими Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради неправдивих відомостей у договір купівлі-продажу комплексу "Корона" №762 від 15.04.2014".

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, за зверненням громадських активістів з Ужгорода Романа Богуславського, Євгена Рахімова та Олександра Пересоляка з приводу історичної пам'ятки «Корона» розпочато два досудових розслідування.

Про це йшлося у надісланих за їх заявою і датованих 9 червня повідомленнях за підписом старшого слідчого Слідчого відділу Ужгородського міського відділу УМВС України в Закарпатській області майора міліції В.Сабова.

Відомості про кримінальні порушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у першому випадку йдеться про кримінальне правопорушення, попередньо кваліфіковане за ст. 366 ч.2 Кримінального кодексу України - службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, якщо воно спричинило тяжкі наслідки. Карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення у другому випадку - ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу України. Тобто, йдеться про зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки. Карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тоді ж міський голова Ужгорода Віктор Погорелов сказав, що достеменно не знає, яка нині ситуація із комплексом "Корона". Так він відповів на репліку журналіста щодо того, що фасад закладу уже більше півроку у занедбаному стані, жодних робіт не проводиться і чи може міська влада контролювати цей процес.

Міський голова сказав, що лише зі ЗМІ дізнався, що щодо "Корони" порушено дві кримінальні справи. "Там без дозволу розібрана внутрішня частина, я навіть не знав, що там дозволу нема. Вперше почув, що частина "Корони" продана іншій структурі. При керівництві Щадея продана", – зазначив мер.

Також мер нагадав, що у покупця комплексу було зобов'язання відремонтувати Театральну площу, однак нічого не зроблено. "Буду спілкуватися з тими, хто купив, і тими хто продав", – резюмував мер.

За інформацією Закарпаття онлайн, йдеться про обставини, про які вже неодноразово повідомляло наше видання - фіктивний перепродаж «Корони», придбаної за 8 мільйонів, за 1,25 мільйона, внаслідок якого громада міста позбулася ще 8 млн грн. А також про факт руйнування цієї архітектурної пам'ятки без жодних потрібних у такому випадку документів.

Як повідомив 17 червня Закарпаття онлайн голова Громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк, у своїх заявах активісти посилалися на те, що Департамент міського господарства Ужгородської міськради при погодженні перепродажу пам'ятки архітектури "Корона" перевищив свої повноваження, оскільки конкурсом було передбачено конкретного переможця та його обов'язки перед містом.

Також активісти повідомили, що будівельні роботи на об'єкті культурної спадщини здійснювалися без дозволу, що містить ознаки кримінального правопорушення. А діями групи осіб, які діяли у змові, місту були заподіяні збитки у розмірі понад 8 млн. грн.

 

 

07 вересня 2015р.

Теги: Корона, Наталія Майстренко, Володимир Янко, Іван Зарева

Коментарі

ужгородка 2015-09-07 / 12:52:58
Раніше Вошина прокуратура вигороджувала. А тепер не тільки порушила кримінальні справи, але й скидає як проблему один на одного.
Це означає, що Воші "всьо плохо".

Янко 2015-09-07 / 08:29:49
Нич не знаву! Дайте гроші!

НОВИНИ: Кримінал

16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
» Всі новини