Василь Кузан із Закарпаття став переможцем ІХ Всеукраїнського творчого конкурсу серед журналістів "Українська Мадонна"

21 жовтня 2007 року о 13.00 у приміщенні Українського дому відбувся ІХ Всеукраїнський творчий конкурс серед журналістів «Українська Мадонна» на кращий газетний, журнальний матеріал, радіо та телепередачу про жінок-сучасниць. Уже добре знаний в Україні конкурс успішно провів Міжнародний благодійний Фонд Святої Марії, який очолює заслужений працівник культури України – Ганна Матіко-Бубнова. Під час святкового дійства з ведучою – відомою українською телезіркою, Народною артисткою України Тамарою Стратієнко, за сценарієм і режисурою лауреата кількох літературних премій, поетеси Олени Матушек, відзначені 15 жінок-героїнь кращих журналістських творів та їхні талановиті автори, які проживають і працюють в різних областях України та у місті Києві, котрих високопрофесійне журі, під головуванням генерального директора Київської державної регіональної телерадіокомпанії, заслуженого журналіста України Віктора Пасака визнало переможцями.

Диплом Василя Кузана
Диплом Василя Кузана

Всіх 15 героїнь-сучасниць та журналістів – авторів кращих творів, оргкомітет конкурсу нагородив спеціальними призами, дипломами про присвоєння почесного титулу «Українська Мадонна» та за перемогу у конкурсі.



7 журналістів відзначено заохочувальними дипломами за активну участь у конкурсі.



Серед цьогорічних лауреатів – чудові, дивовижні жінки, яскраві особистості, які відіграють велику і важливу роль у розбудові України, показують надихаючі приклади в усіх сферах життя, є справжніми українськими берегинями.



Проведення урочистостей з нагоди привітання переможців конкурсу стало можливим за фінансової та моральної підтримки багатьох чуйних, небайдужих до благодійної діяльності, киян, народних та заслужених артистів України, популярних естрадних виконавців та фольклорного ансамблю «Іршава» із Закарпаття.



З часу започаткування Всеукраїнського творчого конкурсу серед журналістів «Українська Мадонна» у ньому взяли участь близько двохсот працівників засобів масової інформації з усіх областей України та Автономної Республіки Крим.



За підсумками роботи журі ( голова - Генеральний директор Київської державної регіональної телерадіокомпанії Віктор Пасак, співголова – Голова Національної Спілки журналістів України Ігор Лубченко) переможцями Дев"ятого Всеукраїнського творчого конкурсу стали 14 журналістів у чотирьох номінаціях «ВІРА» („Дорога до Храму” та „Боже, Україну збережи”), «НАДІЯ» („Серце матері” та „Зірки України”), «ЛЮБОВ» („Моя єдина” та „Любіть Україну, як сонце любіть!”) і «СОФІЯ» („Покликання” та „Сіль землі”). 15-ти героїням кращих газетних та журнальних публікацій, телевізійних і радіопрограм присвоєно почесний титул «Українська Мадонна».



































































 Журналісти –


переможці конкурсу


   (в номінаціях)



              Українські Мадонни



Наталія Комарова


радіо „Голос Києва”



 НАДІЯ


(Серце матері)



СОФІЯ


(Покликання)



 Валентина Іонова з Дніпропетровська – господиня дитячого будинку сімейного типу виховує 50 дітей. І для всіх вистачає материнського тепла, ласки, турботи. Лауреат премії „За прагнення до милосердя”.



Тамара Іванова - проректор Академії муніципального управління. Вона завжди мріяла бути освітянином і намагається щоденно, по краплиночці засвічувати  світло в серцях інших. Особливо уважна до тих, кого доля змалечку поставила перед жорстокими випробуваннями, позбавила родинного тепла і захисту. В академії навчається за кошти держави та спонсорів чимало дітей-сиріт про яких вона турбується щиро, як мати.




Віра Ісаченкова


газета „Подільські вісті”


(м. Хмельницький)



НАДІЯ


(Серце матері)




Тамара Кононенко з міста Дунаївці Хмельницької області разом із чоловіком ростять 14 діток – своїх та усиновлених, але всіх вважають рідними.






Альбіна Афоніна


газета „Київський вісник”                                 



НАДІЯ


(Зірки України)



Раїса Недашківська – народна артистка України. Добре відома як неповторна Мавка з “Лісової пісні” Лесі Українки,  колоритна Марія з кінофільму “Комісар”, дивовижна Катерина Білокур з кінофільму “Буйна”. Її удостоєно премії імені Сергія Бондарчука “За внесок у кіномистецтво”, нагороджена орденом Княгині Ольги.




Ніна Гаманіна


газета „Київський вісник”



СОФІЯ


(Сіль землі)





Світлана Левковська – директор Київського об’єднання Спілки Самаритян України. Вона допомогла тисячам знедоленим та нужденним людям. Саме завдяки їй в Україні прижився і дав благодатні паростки всесвітньовідомий рух “самаритян”.  Світлана Василівна долучила до цієї благородної справи десятки людей, серед яких і власна донечка Яніна.




Мирослава Грушевська


газета „Всевідо”


Івано-Франківської області



ЛЮБОВ


(Любіть Україну)





Марія Боєчко з Коломиї Івано-Франківської області пережила велике горе – після народження доньки у неї відмовили ноги. Але вольовий дух від тяжкого  випробування лише зміцнів. Не коритися – стало заповітом. І вона почала працювати ще з більшою самовіддачею… Нині її знають як автора п’ятьох поетичних книг, дитячих збірочок і нотних фольклорних видань, історичних досліджень і власних пісень. А ще вона  прекрасно вишиває, дописує в місцеві газети, незмінний учасник  різноманітних мистецьких заходів.




Оксана Радушинська  радіопрограма”Родовід” Хмельницької області



ВІРА


(Боже, Україну бережи )




Валентина Блюхер - директор Хмельницького благодійного фонду “Щедрик-Ведрик, яка називає себе «матір»ю чотирьох тисяч дітей…”.  Донька репресованого за сталінських часів славетного маршала Блюхера. А мати Валентини розстріляна фашистами в Летичеві.




Валентина Єфремова


журнал „Жінка”



Софія (Сіль землі)




Ганна Михайлова – голова  Сумського земляцтва в Києві, відомий підприємець і благодійниця,  турботлива мама, дружина і бабуся.  Ця мужня і мудра жінка будує дороги, прокладає газопроводи, проводить електроенергію на дачних ділянках.





Ольга Стельмашенко


газета „Час пік”



СОФІЯ


(Сіль землі)





Світлана Брижицька - єдиний на сьогодні і наймолодший кандидат історичних наук Шевченківського національного заповідника в Каневі,  ще з шкільних  років закохалася в безсмертну поезію Тараса Шевченка. І поставила собі за мету – нести світові  величну правду про нашого генія, відкидаючи усі брудні дешеві наклепи і вигадки, фактами і науковими доказами утверджувати справжність і масштабність Великого Кобзаря.




Василь Кузан


газета „Закарпатська правда”


СОФІЯ (Покликання)




Надія Мельник-Гудь із мальовничого Закарпаття - художній керівник народного фольклорного ансамблю «Іршава», заслужений працівник культури України.  Скільки себе пам’ятає – вона завжди  на сцені, завжди живе в полоні музики, співу, танцю.





Наталія Христова 


газета „Вечерний Николаев”



ВІРА


(Дорога до Храму)





Тетяна Губська - історик, краєзнавець та письменниця з Миколаєва, яка  ретельно досліджує архіви, вивчає історичні літописи. Вона зуміла відтворити забуті сторінки духовних подвигів і діянь багатьох священнослужителів міста, відродити для нащадків дивовижні історії миколаївських Храмів, видати унікальну книгу “Военное духовенство и священники Николаева”.


   



Ольга Козирєва 


газета „Київський вісник”



ВІРА


(Дорога до Храму)



Марія Мороз із Хмельницького майстерно відтворює своїми руками Храми в мініатюрі. Дивовижний талант жінки, який прославив її вже далеко за межами України, відкрився несподівано. Після травми ноги 18-літня дівчина  надовго опинилася прикутою до ліжка. І тепер у її домашній колекції  дивують вишуканістю та архітектурною граційністю метрові копії православних церков  і католицьких храмів.




Альбіна Салахова, Анна Бєлая 


журнал „Голден сіті”



ЛЮБОВ


(Моя єдина)



Раїса Голубенко - член парламенту жінок України, академік Національної академії наук  екологічних  технологій, член Конгресу Ділових Жінок України,  майстер спорту з п’ятиборства, кандидат у майстри спорту з шахів, розрядниця з волейболу, легкої атлетики, стрільби… А ще – чарівна жінка і гарна дружина, вірний друг і розрадник, благодійниця і справжній лідер…Усі свої життєві успіхи та досягнення присвячує коханому чоловікові Михайлу Петровичу.





Наталія Осипчук  газета „Демократична Україна”



ЛЮБОВ


(Любіть Україну)



Ніна Ігнатенко з мальовничого села Гусинці Хмельницької області має надзвичайну вразливу поетичну душу.  Через роки, власний досвід вона усвідомила всю трагедію  сотень тисяч людей, яких нерозумна політика колишніх можновладців позбавляла і рідних осель, і рідних краєвидів, і рідного коріння… І за всіх отих “зболених і знедолених” говорить сьогодні Ніна Ігнатенко у своїх віршах…А до цієї пам’яті, завдяки поетичній душі Ніни,  долучилося багато небайдужих сердець!




Дмитро Правдюк - газета „Вісті Роменщини”


Сумської області



ЛЮБОВ


 (Любіть Україну)





Валентина Єфремова присвятила своє життя творенню. Відомий мистецтвознавець  невтомно пропагує українську культуру, творчі надбання земляків не лише в Україні, а й за її межами. Понад 400 наукових публікацій побачило світ у зарубіжних видавництвах! А ще вона -  невиправна життєлюбка, збирає прислів’я, приказки та народні оповідки, бере участь у численних культурологічних програмах.




 


 


 


За високу професійну майстерність також відзначені семеро журналістів: Юлія Харченко та Андрій Лесів (газета „Сімейні справи”), Наталія Бойчук, Людмила Островська та Світлана Шведа (Тернопільська обласна державна телерадіокомпанія), Ілона Бойчук (газета „Воля” Тернопільської області), Юлія Лічман (газета „Подільські вісті” Хмельницької області).



7 журналістів відзначені заохочувальними нагородами за активну участь у конкурсі:



Юлія Харченко, Світлана Шведа, Ілона Бойчук, Андрій Лесів, Наталія Бойчук, Людмила Островська та Юлія Лічман.

Диплом Василя КузанаОфіційний веб-портал Київської міської влади
23 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини