В Ужгороді суд за заявою активістів заборонив укладати угоди з підприємствами, якими планували замінити ЖРЕРи (ДОКУМЕНТ)

5 серпня ухвалою Ужгородського міськрайонного суду було зупинено дію рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 29 липня "Про деякі питання організації відбору суб'єктів господарювання з надання житлово-комунальних послуг" та заборонено Департаменту міського господарства Ужгородської міськради та виконавчому комітету вчиняти будь-які дії на виконання цього рішення.

В Ужгороді суд за заявою активістів заборонив укладати угоди з підприємствами, якими планували замінити ЖРЕРи (ДОКУМЕНТ)

Також вказаним структурам заборонено вчиняти будь-які дії на виконання протоколу засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу з надання житлово-комунальних послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій  у місті Ужгороді житлового фонду на території районів №№3,4,5 від 31 липня 2015 року.

У такий спосіб суддя Оксана Монич задовольнила заяву ГО "Громадська рада" про вжиття заходів на  забезпечення позову.

Як йдеться у результативній частині цього документу, оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвалу для виконання надіслано до виконкому міськради, міського відділу Державної виконавчої служби Ужгородського міського управління юстиції у Закарпатській області.

Тим часом, на сьогодні, 7 серпня, вже було призначено підписання договорів у рамках проведеного 31 липня конкурсу, в якому взяли участь три приватні фірми та одне комунальне підприємство.

Коментуючи проведення вказаного конкурсу, голова Громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк вважає, що "під благими намірами покращити якість надання житлово-комунальних послуг приховано звичайне бажання перемогти на місцевих виборах за рахунок адміністративного ресурсу. 
Замість проведення системної реформи житлово-комунальної сфери Ужгорода, створення конкурентних умов для обрання найкращих надавачів таких послуг, розроблення програми капітального ремонту житлового фонду Ужгорода, чиновники міської ради просто намагаються змінити вивіску з комунальних жеків на «приватні» ЖЕКи, в деяких випадках керівництвом переможців конкурку "приватних" ЖЕКІВ є колиші комунальні керівники або наближені до них особи"

На його думку, "такі "реформи" істотно не змінять якість надання житлово-комунальних послуг, оскільки в більшості випадків ми вже обслуговуємося у цих "приватних" ЖЕКах (ТОВ "Підзамок", ТОВ "ОІР-сервіс", ТОВ "ДІМ" тощо )".

"Сам конкурс як і його результати не мають для ужгородців наразі жодних юридичних наслідків. Уявіть собі, що міська рада визначить на конкурсі для нас фірму, яка буде нам продавати продукти або ремонтувати автомобіль! Нонсенс! Однак, чомусь міська рада без жодного нашого прохання чи доручення ще й з порушенням процедури та через «договорняки» визначила для нас фірму, яка буде надавати нам житлово-комунальні послуги. Таким чином, виконком наразі не має жодного права визначати фірми для обслуговування приватних будинків, а лише комунальних. Виконком вийшов за межі своїх повноважень, оголосивши конкурс щодо приватного житлового фонду", - наголошує О.Пересоляк.

З його слів, процедура проведення даного конкурсу грубо порушує чинне законодавство. Рішення про проведення даного конкурсу було прийняте 29 липня, а сам конкурс був проведений вже 31-го, тобто через три дні, з переліком наперед визначених фірм. "Зрозуміло, що в такому конкурсі жодним чином не врахована думка громади з приводу якості та переліку послуг, які бажають отримувати ужгородці. Фірми, які б бажали позмагатися на конкурсі та підвищити планку якості надаваних послуг, були в такому праві позбавлені через обмежені строки його проведення", - вважає О.Пересоляк.

07 серпня 2015р.

Теги: ЖРЕР, конкурс, Оксана Монич,

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини