Низка начальників управлінь разом із Василем Скрипом йдуть із посад у Закарпатській ОДА (ВІДЕО)

22 липня в Ужгороді відбулася прес-конференція начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Василя Скрипа та начальника управління капітального будівництва Закарпатської ОДА Едуарда Барчія, які прокоментували кадрові зміни в області.

Низка начальників управлінь разом із Василем Скрипом йдуть із посад у Закарпатській ОДА (ВІДЕО)

Василь Скрип розповів: «Вчора я одержав пропозицію звільнити місце своєї роботи і прийняв її. Хочу поділитися тим, що зроблено. Навіть коли йшов на цю посаду, демонстрував, що не тримаюся за чиновницькі крісла. Абсолютно справедливо і логічно, що роботодавець має право вибрати собі підлеглих. Все ж, для моїх колег (а це майже 25 тисяч осіб) це несподіванка, тому хочу звернутися і до них. Я закарпатець, тут живуть мої батьки, діти і внуки. Я прийняв управління медичною сферою Закарпаття у дезінегрованому стані. Першими моїми кроками були кадрові рішення, але при цьому ніхто не залишився без роботи. У нас з’явилися економічні проблеми, нестача палива та медикаментів, наприклад, матеріалів для гемодіалізу, вакцин БЦЖ, відсутність капітальних видатків на галузь. Ми видали спільне розпорядження голови Закарпатської ОДА та облради щодо реформування медичної галузі на Закарпатті. Багато що із наших нововведень було взято і для реформи медичної галузі України. Йшлося насамперед про альтернативні джерела фінансування, ми зрозуміли, що варто активізувати роботу із добровільного страхування, формувати лікарняні каси, розширити платні послуги тощо. Незважаючи на складні часи, не був скорочений жоден обласний медичний заклад. Нам вдалося дофінансувати обласну лікарню та обласну дитячу клінічну лікарню, щоб забезпечити важливі потреби закарпатців, зокрема, щодо імплантів, трансплантації кісткового мозку, хіміотерапії тощо. За усім цим – врятовані життя. Аналогів такої роботи в Україні немає і я б хотів, щоб мої наступники обов’язково продовжили цю гуманну справу. Ми допомагали і бійцям АТО, хоча вони не підпорядковані цивільним медичним закладам». 

За словами В. Скрипа, управління впроваджує і міжнародні проекти. Разом з тим, залишається і ряд проблемних питань, наприклад, із обласним перинатальним центром. Крім того, існує певна проблема із кадрами – чимало лікарів виїхали за кордон. На Закарпатті відчувається нестача анестезіологів, лаборантів, сімейних лікарів.

Начальник управління капітального будівництва Закарпатської ОДА Едуард Барчій зауважив, що майже половину свого терміну роботи на цій посаді провів в АТО. «Свою роботу в АТО вважаю успішною, фортифікаційні споруди виконані на 100 %. Наступникам бажаю ще більших успіхів. А причина мого звільнення – із ОДА йде вся команда, а я член команди. Я прийняв це рішення сам, але вже після першої наради відчув, що це рішення було правильним». 

Наприкінці засідання доповідачі повідомили, що із Закарпатської ОДА звільняються також начальники управлінь та департаментів лісового господарства, освіти, інформаціції, економіки, житлово-комунального господарства та ще кількох відомств М. Ківкович, В. Пригара, В. Цап, В. Піпаш, М. Мотильчак, М. Липчей та Є. БіровЮ повілдомили в Ужгородському прес-клубі.

22 липня 2015р.

Теги: Скрип, кадри, управління, посада

Коментарі

Правый сегмент. 2015-08-04 / 11:07:50
Второе. Не знаю лично Скрипа, но к сожалению, медицина у нас пребывает в ужасном состоянии. Да, человек что-то сделал, но многие скажут "Знаете, был в поликлинике нашей, и такой там бардак". И будут правы! Поэтому, остается надеяться, что Москаль назначит на место Скрипа человека не хуже (а если лучше, это вообще здорово). Главное, чтобы результат хороший был.

Правый сегмент. 2015-08-04 / 11:03:05
Обращусь тут, ко всем. Да, это плохо! Плохо!
Но, извините, при рыночном строе, мало работать честно. Не знаю, хорошо ли это или плохо, но .... Рынок требует, увы, не только одной честности, а и других качеств. Аналогично, можно винить Саакашвили - уволил, дескать, порядочного Катеринчука, поставив вместо него, грузинского генерала МВД. Но, уволил не за патриотизм, а поскольку требовалось кардинальное вмешательство, и не знаю, справился бы Катеринчук, хоть он и честный.

Читач 2015-07-23 / 15:36:25
А коли вже виженуть ригоАнала Глебу з управлінні культури? По його упралінню та підлеглим йому організаціям культури порушені кримінальні провадження за злодійську розтрату бюджетних коштів!!! Москалю про це хтось доповість? Чи ця Глеба буде продовжувати грабувати бюджет?

Челядник 2015-07-23 / 12:53:25
москаль нічого ніколитолкового не зробить!!!! Він єпопулістом і брехачем

Лівий сектор 2015-07-22 / 20:22:06
Повністю згідний з Круком. Зараз прийде псів багато, но солонини більше не стане. Гратися в політ чні ігрища на рівні регіону і звільняти людей, які від ЄЦ, до речі єдина опозиція до яничар на Закарпатті, це м'яко говорячи виглядає антидержавно і в любому випадку погано закінчиться.

Степан Крук 2015-07-22 / 15:43:21
Прикро! Я відслідковую діяльність Скрипа більше 15 років, опублікував багато статей з цього приводу. Де б не керував Скрип - через півроку результати були очевидними. 1. Скрип - головний лікар маленької туб лікарні (с. Жорнава, В.Березнянського р-ну). В умовах жорстокої економічно кризи зумів відбудувати лікарню, котра була схожа на конюшню. 2. Скрип - головний лікар В.Березнянської ЦРЛ. Провів грамотно кадрові перестановки, зміцнив матеріальну базу закладу. І це все за дуже короткий час. 3. Скрип - головний лікар обласного тубдиспансеру (ОТМО "Фтизіатрія") В корпусах лікарні, в котрих 40 років не було капремонтів, перекрив дахи всіх будівель, повністю змонтував по-новому систему водогону та каналізації, гнилі вікна "времен очаковских и покорения Крима" замінив сучасними пластиковими, облаштував територію. Зараз любо зайти в тубдиспансер, око радує все. Хочу відмітити, що львину долю коштів на фінансування дали спонсери. Раніше. люди казали, що в тубдипансер направляють тільки померати. Мені прикро і боляче, коли з прекрасними керівниками, спеціалістами, патріотами, чесними і професійними керівниками "влада" так безциремонно розлучається. Уже є очевидним, що принцип підбору кадрів новою закарпатською "владою" такий: "за Балогу - проти Балоги". Скрип депутат облради від "Єдиного центру". Я сподівався, що воля та досвід Москаля приведуть до позитивних змін в області. Зараз константую: НЕ БУДЕ З ПСА СОЛОНИНИ!!!!!! Але все має свій початок і свій кінець...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини