Екс-міліціонер і контрабандист, комбат ПС Роман Стойка розповів про причину перестрілки в Мукачеві (ВІДЕО)

Ключовою особою збройного конфлікту в Мукачеві став командир 1-го (Закарпатського) запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» Роман Стойка.

Екс-міліціонер і контрабандист, комбат ПС Роман Стойка розповів про причину перестрілки в Мукачеві (ВІДЕО)

Про це сам Р.Стойка повідомив у відео, відзнятому в польових умовах після резонансних подій за участю закарпатських "правосекторівців", кримінальних елементів з оточення народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя та міліціонерів під керівництвом начальника УМВС України в Закарпатській області Сергія Шаранича.

Комбатом 1-го ЗБату ДУК ПС Р.Стойка був призначений наказом командира Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» Андрія Стемпіцького 16 березня 2015 року. В "ПС" він з'явився вже після перемоги Революції Гідності, однак швидко пробрався в керівництво організації, успішно взявши її під контроль разом зі ще одним контрабандистом за "фахом" – Володимиром Гласнером, котрий також проник в ПС Закарпаття вже після захоплення учасниками закарпатського Майдану споруди Закарпатської ОДА.

Біографія Р.Стойки насичена і цікава. Наприкінці 2008 – в першій половині 2009 років він, як офіцер міліції, брав участь у "ментовських" війнах за сфери впливу між силовими структурами, будучи, за інформацією в правоохоронних структурах, "стукачем" на свою структуру в СБУ (де свого часу працювали його брат Богдан і батько, який все це "кришував" і "відмазував"), через що врешті був змушений покинути службу в МВС. В останні 2-3 роки перед кар'єрою в "ПС Закарпаття" Р.Стойка – сигаретний контрабандист з використанням літальних апаратів, якими управляв сам, учасник "розбірок" між силовими відомствами (МВС, Державна прикордонна служба, СБУ) за право "кришувати" і керувати контрабандними потоками на кордонах з сусідніми державами, заграє з пресою, пописує на сайт ОРД. З першої половини 2014 р. він – один з очільників Закарпатського відділення організації Правий Сектор (згідно чуток – як наслідок інкорпорації в організацію «своїх людей» від СБУ).

Батько Р. Стойки, Стойка Василь Васильович, свого часу – колишній начачальник СБУ Ужгородського району, далі – начальник Відділу власної безпеки Закарпатського обласного відділення СБУ, як співробітник Відділу з питань запобігання та протидії корупції Ужгородського національного університету перепав у «спадок» новому керівництву УжНУ після ректорства «регіонала» Федора Ващука. Зі Стойки-старшого і почався резонансний скандал з ПС-шоу в ректораті УжНУ.

Тому не дивно, що, як інформує у відеосюжеті сам Роман Стойка, темою його перемовин в спорткомплексі "Антарес" був розподіл впливу у контрабандному бізнесі. Ланьо (Блюк) "начав мені розказувати свою "політику", що тут його територія, тут його земля і контрабандний "бізнес" весь його і вони з Шараничем (начальником УМВС України в Закарпатській області Сергієм Шараничем - ред.) нас сюди не допустять. І що за ними стоїть Медведчук", – щиро розповідає Р.Стойка.

Факт своєї бесіди з "комбатом "Правого сектора" в свою чергу підтвердив і М.Ланьо.

Переділ контрабандного бізнесу між керованим контрабандистами "Правим Сектором Закарпаття", криміналітетом М.Ланя і міліцією С.Шаранича – це і є ключова суть всіх подій у Мукачеві. А все інше не має суттєвого значення.

Крім, звичайно, жертв, що були іграшками в цинічній грі ключових фіґурантів зазначеної історії.

12 липня 2015р.

Теги: Роман Стойка, Володимир Гласнер, Сергій Шаранич, Михайло Ланьо

Коментарі

Крайняй 2015-07-17 / 11:33:19
Рішення Авакова А., щодо зняття з посади Шаранича С.О., є справедливим.
До 2010року Шаранич С.О., Гецко І.І., Банк М.В., обіймали великі посади в Закарпатському УБОЗ. Однак вмісто того, щоб займатися своїми функціональними обов'язками возглавили та займалися кришуванням контрабанди сигарет, ігрового бізнесу, експортом краденого лісу, крадення нафти із трубопровода та багато іншого. Однак за дане кришування їх зняли із займаних посад та призначили (сховали) у Львівській області, щоб Закарпаття за них на деякий час забули, до кращого часу. За час перебування на займаних посадах в Закарпатському УБОЗ, вони встигли заробити багато грязних грошей, здобуті професійною діяльністю та недбальством до роботи, які за їхніми словами і так як вони їх тратили, гроші не смердять. За дані грязні гроші придбали собі багато нерухомості, елітні транспортні засоби БМВ Х,Субару, Фольцваген Пасат, Мітцубісі Педжеро, які звісно оформлені на їхніх дружин та довірених осіб, мов це не моє ! Це дружини ! Як я можу купити то чи інше майно, на міліцейську зарплатню, зокрема придбали собі високі посади у Львівшській області.
"Свята троїця" скинулись грошима за призначення на посаду начальника ДВБ МВС у Львівшській області Шаранича С.О., після призначення і дурню ясно, що своїм заступником вже призначив проплоченого Гецка Івана і прицепом Банка Михуйла співробітниками цьогож ДВБ. Після призначень цієї "Святої троїці" пішло, як у казці, щемили в прямому смислі слова всіх працівників ОВС по дорозі із Закарпатської області в напрямок Львівської області, одним словом "ЦАРЬКИ" не бідували на даних посадах, тому що зловили колишні працівники ДАЇ їх на радар за перевищення швидкості, всунули йому хабар в кишеню, і хай ДАЇшник доказує свою невиновність "Святій троєці" та іще при трьох свідках ПАНІВ офіцерів ДВБ МВС, кожне зайве слово працівника ДАЇ +100$ а зранку на червоний килим, якщо не розуміє, службове розтеження і поза межі з ОВС, алеж не кожен хоче втратити роботу із-за цих перевертнів у погонах, зрозуміло всім, що всі лягали під них і під їхню роботу. Після того, як налагодили канали контрабанди, звязки з криміналом, та працівниками ОВС, підтягнули до роботи, ну а хто заважав або діяв згідно чинного законодавства просто відсторонили від роботи всіх а в основному підставляли ! Закарпатських контрабандистів та своїх людей, злодіїв впихнули працювати на Львівську митницю та навпаки Львівських контрабандистів на Закарпатські митниці, як у казці.
Після революції у 2014 році вони зрозуміли, що у Львівській області вони більше незможуть кришувати даний бізнес, данна "Свята троїця" за отримані грязні гроші, отримані контрабандним шляхом"Свята троїця" скинулись грошима за призначення на посаду начальника ДВБ МВС у Львівшській області Шаранича С.О., на нову посаду начайником УМВС України в Закарпатській області і зновж таки після призначення і дурню ясно, що своїм заступником вже призначить проплоченого Гецка Івана начайником УБОЗ УМВС України в Закарпатській області і також знов-таки прицепом Банка Михуйла заступником НАЧАЙНИКА УБОЗ УМВС України в Закарпатській області, якого рідний брат Банк В.В., "працював" та "КРИШУВАВ" на даній посаді контрабанду в Закарпатській області, який за свою кар'єру завдяки свому старшому брату Банка М.В., дослужився до підполковника міліції, за вагомий внесок у контрабандній сфері і крім підстав НІЧОГО !
Після усіх призначень, щоб із системи працівників ОВС Закарпатської області, ніхто не пихав свого носа в їхній бізнес, Шареничем С.О., та Гецком І.І., було вирішено та домовлено із ДВБ МВС України, покласти свого підлеглого та касира на посаду заступника начальника ДВБ МВС України в Закарпатській області Шаленика Ярослава, який мав даний бізнес також кришувати, так як до цього обіймав посаду заступника начальника міждународного відділу у Закарпатської області ! Чим вигідний ? Тому, що на даній посаді знає кожного контрабандиста і всю роботу по контрабанді в Закарпатській області. Ну а Банк М.В., На даний момент має великий вплив із постачанням контрабанди в Закарпатську область із любої області України, так як його коріш Купранець начальник новоствореної економічної служби МВС України.
Совпаденіе ? Недумаву !

Степан 2015-07-16 / 02:28:58
Та сесь Стойка дол....йоб, ото ун і наколов сих дрив на всю Україну, невростенік який хотів кусок з контробандного корита, лиш ситуація вийшла з-під контролю... От і вся історія...

Дмитро 2015-07-15 / 15:14:51
Не всі у ДУК ПС такі, як ця гнидота, я би цього Стойка сам би власноруч пристрелив. Де він був під час Майдану, я щось його там не бачив!

Йовжі 2015-07-15 / 13:50:51
Так де ж ці робінгуди? Преса мовчить. Можна в ліс йти за грибами? 5 днень без ночівлі і жратви! Я нич ся не розуміву!!!!!!

Іван 2015-07-14 / 15:46:47
Романе, нащо ви мою машину обстріляли, я що контрабандист? Ні я мирний громадянин своєї країни. Ти Романе не патріот, ти такий же злочинець, як Блюк та Балога. Ні навіть ти гірший, бо прикриваючись патріотизмом вчиняєш злочинні дії!

Рома 2015-07-14 / 14:41:25
Да,вони знімали капусту,але з кого?З яких бізнесменів?Бариг,які ввозили контрабас?З таких хай краще вони знімають ніж мусора і жирні митники.

инна 2015-07-13 / 23:43:56
< i > круто

Йося 2015-07-13 / 18:46:26
Бляха, та як можна було міліціонера в правий сектор взяти, щей сигаретчика?

ВАСЯ 2015-07-13 / 17:42:36
ПРАВИЙ СЕКТОР- БАндити, які грабують, кришують! Вони обклали данню таможню, бізнесменів! І все це під прапорами патріотизму, боротьби з корупцією.! СВОЛОЧІ! А народ ім спочатку повірив!

сашо 2015-07-13 / 16:00:52
шкода реально простих міліціонерів, яких перевертні - полковники послали на стрілу до Ланя, бо далі хочуть ділити бабло з границі разом з міліцією. Ментовське начальство лим за то треба звільнити, що дали підлеглим вказівку перекрити міжнародну трасу поруч з двома АЗС (одна газова!). До реальної біди лишалось півкроку, міг бути взрив двох АЗС, оце професіоналізм. Знають лим бабло ділити, а простих міліціонерів заганяти під пулі, бо ті ДУРАКИ.

Іван 2015-07-13 / 15:47:47
чом прокуратура і міліція нич не кажуть про причини багаторічного незакінчення кримінальної справи по стойці за побиття пограничників та незаконного перельоту через границу на дертоплані з тими же цігаркам
може саме ця бездіяльність і стала наслідком....

Іван 2015-07-13 / 15:42:56
а шо з прикордонниками я чогось думав шо це вони надають канали для контри цігарок

Нік До адміна 2015-07-13 / 14:22:52
Пардон, забув, що на Вашому сайті негатив на Балог удаляють

Вася з контрабаса 2015-07-13 / 14:22:04
Яценюк доручил главе ДФС уволить всех работников Закарпатской таможни — от начальника до рядового работника. Для обеспечения работы таможни — направить в область сотрудников из других регионов.
Арсен Аваков должен провести расследование фактов контрабанды и злоупотреблений на Закарпатской таможне и по его результатам возбудить уголовные производства.
Об этом премьер-министр написал в социальной сети Facebook
Правильно, а ще б варто звернути увагу на міграційну службу яка дуже воняє від взяток. Там без баксів паспорта не зробити. Якщо б їх порозганяли, думаю булоб дуже доречно.

наталя 2015-07-13 / 12:40:18
Бандити і ті і інші! Найбільше болить те, що до перемоги революції гідності примазуються. І це не тільки в закарпатті таке твориться, а скрізь. Все лайно на місцях, яке було, тепер сплило, і назвалося побратимами Правого сектору. Вельмишановний пане Ярош! Більш виважено підходьте, до відбору своїх членів,а то бачите, що робиться. Вони ж вас дискредитують!

Катерина 2015-07-13 / 12:17:38
Суки і одні і другі!!! Уже в простих людей стріляють!!! Мало їм Донбасу!!! За проаво контролювати конрабас готові перестріляти усіх. Правий сектор як і менти - хорошим хороші гроби, а поганим погані гроби!!! Нікому не має віри!!! Одні бандюгани та наркомани!!!

Степан Крук 2015-07-13 / 11:50:45
Ситуація в Мукачево відзеркалює некроз системи державного управління, з одного боку. З іншого - свавілля та безкарність осіб близьких до криміналітету, озброєних (жодна громадська організація не має права носіння зброї) та жорстоких. Коли кажуть про озброєних патріотів котрі із зброєю в руках борються проти контрабандної мафії - у мене появляється сарказм! Мова йде лиш про конфлікт інтересів в неправомірному переміщенні товарів через кордон. В той же час треба розуміти, що не "Правий сектор" є стороною цього кровного конфлікту, а окремі його представники, в котрих від безкарності повністю зірвало дах. Саме вони, а не "ПС" повинні відповідати перед законом. Такого безчинства на нашій благословенній землі більше не повинно бути. Будьмо мудрими!

Вася з контрабаса 2015-07-13 / 09:52:33
Весь цей бедламс починається з митниці. Якби там був порядок, не було б і контрабаса. Там роками беруть взятки, вже й дітей своїх прилаштували, мабуть купили їм по метру кордону. Стоврилися такі злодійські династії. Розігнати вщент це кодло -- підніметься довіра людей до влади. Нехай пояснять, звідки вілли, джипи та інше. Банду геть!

До 777 2015-07-12 / 23:26:35
Хай живуть на одну зарплатню простого міліцейського, який отримує 2.000 гривень на місяць ! А іще купляють канцелярські товари, папір, і заносять хабарі пак цим даунам ! Слава українському народу ! Які не бояться ворушити це говно яке смердить в правоохоронних системах ! Хай йдуть коз пасти !

777 2015-07-12 / 23:09:09
Погано що за ментів які протирають штани на роботі такі як Шаранич, Гецко, Русин, Банки, Пеняк, кришують весь контрабандний товар через кордони та митниці, внічому невинні підлеглі виконують їхні вказівки та забаганки. Звільнити цю всю банду.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини