Невдалими вийшли "гастролі" львівських зайд на Закарпатті

...По обіді у магазині "Золото.Срібло", що у центрі Ужгорода, було велелюдно, як ніколи. Одні відвідувачі цікавилися жіночими каблучками, інші – ланцюжками. Продавці магазину, дві чарівні юнки, обслуговували всіх дуже ввічливо, надаючи повну інформацію про ту чи іншу прикрасу. Найбільшу увагу дівчатам довелося приділити двом молодикам, які хотіли придбати для свого товариша-іменинника цінний подарунок.

Хлопці перебрали майже десяток золотих ланцюжків, але врешті-решт  так нічого й не купили. Наступна відвідувачка вибір-таки зробила. Та під час розрахунку з нею виявилося, що з-під прилавка безслідно зникла картонна коробка, в якій знаходилася уся денна виручка –  понад дві тисячі  гривень. Зрозумівши, що їх пограбовано, дівчата зателефонували власнику магазина пану Володимиру та на 02...

...Отримавши повідомлення про крадіжку в ювелірному магазині, оперативний черговий Ужгородського  міськвідділу  УМВС майор міліції Віктор Власик відразу спрямував  на місце злочину слідчо-оперативну групу у складі  старших слідчих Сергія Роговика та Віталія Іванцика, оперуповноваженого карного розшуку Юрія Цапа, дізнавача Дениса Нестерова, оперуповноваженого служби БЕЗ Григорія Молчанова та дільничного інспектора Федора Бокоча. А в цей час з іншого кінця міста,  вул. Айвазовського, до ювелірного магазину поспішали вояки внутрішніх військ  Володимир Воробель, Іван Гоздик,  командир роти Павло Хуторський та його заступник Віталій Олійник. Їх на допомогу викликала одна з продавщиць магазину – знайома командира роти.

Члени слідчо-оперативної групи уже встигли на цей час опитати продавщиць та переглянути запис системи відеоспостереження, якою завбачливий власник облаштував магазин. На плівці чітко було видно не тільки хто, але і як саме викрадав гроші. Як і підозрювали продавщиці, причетними до злочину виявилися два молодики, які так прискіпливо вибирали подарунок для свого друга. З їхнього боку це був, так би мовити, відволікаючий маневр. Саму ж коробку з грошима викрали два інші хлопці, які зайшли у магазин на кілька хвилин пізніше за своїх спільників. Спитаєте,  звідки вони знали, де  лежать гроші? Відповідь елементарна: коробку  було добре  видно у дзеркальних стелажах.

Опис зовнішності невідомих зловмисників відразу був переданий оперативному черговому ужгородської міліції, який, у свою чергу, зорієнтував на їх затримання усі патрульно-постові наряди в місті. Тим часом співробітники внутрішніх військ, проаналізувавши ситуацію, вирішили попервах перевірити усі кав'ярні та бари-ігротеки, розташовані поблизу ювелірного магазину. Уже через годину їм стало відомо, куди саме рухається розшукувана “четвірка”. А ще через кілька хвилин надибали на них у центрі міста. Грабіжники, явно перебуваючи в ейфорії від вдалої “операції”,  крокували вулицею, весело про щось розповідаючи один одному.  Побачивши  людей у формі, стали тікати у різні боки. Співробітники внутрішніх військ затримали трьох зловмисників, червертому вдалося втекти.

Як з'ясувалося, кримінальна  “четвірка” приїхала в Ужгород зі Львова. Старшому з них, Петру, 25 років, Сашку – 23, Андрію – 20. Такого ж віку і четвертий, Володимир, який ще “у бігах". Але  слідчий Ужгородського міськвідділу Богдан Рачкулинець, який веде цю справу,  запевняє бігати йому не довго. Бо його розшукують не тільки закарпатські правоохоронці, але й стражі порядку  сусідніх областей.

До речі, після пограбування ювелірного магазину зухвала четвірка відразу попрямувала в сусідній магазин, який торгує мобільними телефонами. Діяли за відпрацьованим  сценарієм: доки  Петро з Андрієм "пудрили" мізки продавцям, Сашко з Володимиром поцупили з вітрини магазину чотири престижні “трубки” загальною вартістю 12 тисяч гривень.

Старший із затриманих, Петро, ніде не працює і не вчиться, решта – учні СПТУ. До Ужгорода добиралися "попутками". Тут, розповідають,  вони хотіли трохи розважитися,  заодно й  грошима розжитися. Як не дивно, усі четверо походять із заможних родин, раніше до криміналу не притягалися. Тепер, судячи з усього, молодики "засядуть" надовго, бо "шлейф" аналогічних крадіжок тягнеться за ними  й  у Львові.

Катерина Кийович, "Відомості міліції"
16 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини