Закарпатські держслужбовці для підвищення кваліфікації з'їздили до Німеччини

Європейська Академія Берліну у рамках проекту Німецько-Української академії ефективного управління та розширення громадянських прав у Європі «AGREE» впроваджує навчальну програму, яка фокусується суто на українських інтересах та відповідає найновішим фаховим і педагогічним стандартам якості. Службовці органів виконавчої влади Закарпаття стали слухачами семінарів, які ця організація проводить за дорученням Міністерства закордонних справ Німеччини.

Основна мета проекту «AGREE» охоплює принципи ефективного управління, сприяє обміну новітнім досвідом і базується на аналізі потреб українських партнерів.

У квітні-травні 2015 року участь у семінарі Європейської Академії Берліну  проекту AGREE  «Німецько-Українська академія ефективного управління та розширення прав і повноважень у Європі» у м. Берлін взяла делегація Закарпатської облдержадміністрації у складі начальника відділу інформаційної та видавничої діяльності управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Марини Чепа-Марковці, начальника відділу управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Уляни Гурчумелії та заступника директора департаменту екології та природних ресурсів Юрія Шпонтака.

Від України участь у зазначеному семінарі проекту AGREE 2015 брали також делегації Полтавської, Черкаської, та Івано-Франківської облдержадміністрацій.  

Теми семінару були присвячені обміну практичним досвідом між службовцями німецьких і українських органів державної влади з питань ефективного управління, боротьби з корупцією та місцевого самоуправління. Презентації та дискусії були зосереджені на ознайомленні з практикою децентралізації державних функцій, підтримці фінансової самостійності місцевих органів влади, побудові громадянського суспільства як сили демократії, протидії соціально-економічній нерівності у регіональному розвитку. Крім цього, держслужбовці поглибили свої основні навички презентування, ведення дискусій, внутрішньої комунікації та посередництва, зовнішньої комунікації та компетентності щодо зв’язків з громадськістю, а також ведення переговорів та лідерства.

У рамках курсу українські держслужбовці відвідали та ознайомились з роботою Канцелярії Сенату Берліна, Міністерства внутрішніх справ ФРН, Міністерства фінансів ФРН, Міністерства економіки та європейських справ землі Бранденбург, Федерального відомства з надання фінансових послуг, представництв в Берліні федеральних земель Північний Райн-Вестфалія, Тюрінгія, Бюро з прийому громадян, Саксонської рахункової палати,  Дойчландрадіо, громадської організації «Суспільні блага в руках громади» тощо.  

Участь державних службовців Закарпатської облдержадміністрації у таких тематичних навчальних курсах є корисною як для розуміння сучасної практики діяльності регіональних та муніципальних відомств країн ЄС з метою підвищення ефективності державного управління, так і для налагодження нових контактів з розширення торговельно-економічного, інвестиційного та транскордонного співробітництва на регіональному рівні в Україні та за кордоном.

При цьому важливо відзначити, що зазначені навчальні поїздки державних службовців облдержадміністрацій до Німеччини як держави-члена ЄС, здійснюються відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 р. № 847-р. та обласного плану заходів із забезпечення виконання завдань, передбачених Планом заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, з іншої сторони.

Продовження співпраці Закарпатської обласної державної адміністрації з Європейською Академією Берліну планується й у подальшому.

Довідка

Європейська Академія Берліну є неурядовою, некомерційною і позапартійною громадською організацією. Із часів її заснування у 1963 році, згідно своїх статутних обов’язків, академія робить внесок у міжнародне взаєморозуміння та проводить освітні заходи щодо європейської інтеграції, зокрема налагодження діалогу між Сходом та Заходом.

За останні 20 років академія підтримувала трансформаційні процеси у Східній Європі, на Південному Кавказі та у Центральній Азії за допомогою численних семінарів та зустрічей. У 90-х роках XX ст. у тісній співпраці з польськими, угорськими, чеськими, словацькими та балтійськими інституціями, академія сприяла процесам вступу цих країн до Європейського Союзу. І навіть після їх вступу до ЄС ця співпраця досі триває. У той же час, академія концентрує свою увагу на країнах Східної Європи та Центральної Азії для підтримки трансформаційних процесів у них. Ця підтримка включає: видавництво посібників для журналістів з України, Білорусії, Грузії; співпраця з університетами Казахстану; тісна співпраця у формі семінарів з дипломатичними установами Болгарії та Хорватії; заходи та семінари по підтримці громадянського суспільства у Косово та тренінги для політиків з Македонії, а також співпраця з місцевим Музеєм Голокосту.

 

Управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Закарпатської ОДА

09 червня 2015р.

Теги: держслужбовці, кваліфікація

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини