Більше половини своїх доходів (47,7%) витрачало у ІV кварталі 2014р. населення області на харчування (у середньому по країні – 54,0%).
Щомісячно середньостатистична закарпатська сім’я спрямовувала на продукти харчування 3045,30 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства) при 2305,88 грн. в середньому по країні.
Найбільше грошей витрачали жителі області на м’ясо та м’ясопродукти (556,40 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 437,40 грн., молоко, сир та яйця – 414,56 грн., овочі – 360,42 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 236,13 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 227,36 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 19,9 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,1 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць, 1,1 кг – риби і рибопро¬дуктів, 2,0 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,3 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 7,8 кг – картоплі, 10,9 кг овочів і баштанних та 10,2 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з жовтнем–груднем 2013р. залишилося без змін споживання яєць, риби і рибопродуктів, олії та інших рослинних жирів, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду. Змен-шилося споживання: м’яса, м’ясопродуктів та сала, молока, молокопродуктів та масла – на 4,7–5,6%, картоплі – на 11,4%, овочів та баштанних – на 16,0%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 19,5%, повідомляють в ГУ статистики у Закарпатській області.