Юні повії закарпатської Тячівщини — "клієнтки" шкірвендиспансеру

Я щодня проходжу повз шкірно-венерологічний диспансер Тячівської райполіклініки. Одразу впадає у вічі, що на широкому подвір'ї знаходиться багато хлопчиків та дівчаток. Так, я не помилився -саме підлітків, а не юнаків та дівчат. Завідуючий відділення Павло Герасимчук згадав випадок із практики. До медичного закладу в примусовому порядку працівники міліції привели 15-річне дівчисько, хворе на сифіліс. Воно примудрилося заразити 19-річного юнака та його 14-річного брата...

Юні повії закарпатської Тячівщини — "клієнтки" шкірвендиспансеру

«Венеричні хвороби надто «помолодшали», — констатує пан Герасимчук. — Днями довелося лікувати 12-річну Світлану та 13-річну Оксану, котрі втекли з диспансеру. Правоохоронці знайшли цих малолітніх путан аж у Вінниці. Статистика жахлива: ще кілька років тому на всю Тячівщину налічувалося 15-20 випадків хворих на сифіліс, а сьогодні - 450-500. Почастішали випадки венеричних захворювань у підполонинсь-ких гірських селах і присілках...»

Заходжу до стаціонарного венеричного відділення і стає якось не по собі. Але Павло Герасимчук заспокоює: «Не хвилюйтеся, побутовий сифіліс з'устрічається дуже рідко. Скажімо, за свою 15-річну практику з подібним не зустрічався. Ця підступна хвороба передається лише статевим шляхом».

Здивувався, коли побачив двох молодих мам із малюками на руках. Пояснення було простим: хворіють мами, а діток лікують для профілактики. «Часто трапляються випадки, - продовжує Павло Герасимчук, - коли за подружню невірність чоловіків розплачуються їхні дружини та діти. А у разі гонореї- і бея родина».

Контингент хворих - повії. Тому медперсоналу доводиться нелегко, бо лікуються в диспансері також пацієнти з дерматозами, тобто запаленням шкіри невенерич-ного походження. До того ж хворі-сифілі-тички і тут намагаються влаштовувати «оргії». Якось стався такий випадок. Пацієнт В. одержав пенсію. До нього в палату увійшла 16-річна Наталка, яка лікувалася від сифілісу і вже добряче набридла медичному персоналу. Запропонувала літньому чоловікові свої послуги. До речі, путана за свій юний вік уже встигла «підчепити» аж сім венеричних болячок.

Коли «пригріла» пенсіонера, забрала у нього всі гроші і... втекла.

Дивує і хвилює те, що венеричні хворі хоч і дають підписку, що не порушуватимуть ст. 108 КК України, але все ж піддають небезпеці здорових людей. 17-річна Світлана Д. після чергових процедур подалася до міста, де зустріла чоловіка середніх років. Його дру-

жина якраз перебувала у відрядженні. Той запросив малолгтню додому, а через кілька днів ошелешений прибіг до диспансеру: «Невже у вас лікується така-то дівчина? Світланою звати. Вона дуже гарна. Я мав із нею гріх. А вранці вона мені заявила, що запізнюється сюди на укол...»

«Світлана - екземпляр рідкісний, - каже пан Герасимчук. - Назвала мені понад 60 партнерів. То ж чого можна очікувати далі? Часом приходять до нас мами дівчат і просять зробити ін'єкції, від яких їхні доньки не бажали б статевих зносин. Але не ліки потрібні їхнім чадам, а нормальне виховання...»

Справді, Світлана могла б нині навчатися у вузі, як її ровесники, або працювати. Але ні. Вона шукає «легкого хліба». «П'ять років тому розійшлися батьки. Вони забули про моє існування, - каже дівчина. - Нещодавно мама вийшла знову заміж. Пішла жити до вітчима, а мене залишила з немічним батьком. Я вперше вступила в сексуальний контакт у 14 років. Траплялися випадки, коли мене навіть ґвалтували. Коли дізналася про венеричну хворобу, то хотіла накласти на себе руки. Вилікуюся, то не буду більше такого робити. Мені заборонили впродовж 5 років мати дітей, доки кров не зміниться. Тільки після цього зможу створити сім'ю. У мене вУжгороді є порядний і хороший хлопець. Він не знає, яка я. Сподіваюся, ми одружимось...»

Іван Костевич, Тячів, "Фест"
12 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини