На Закарпатті реєструватимуть осіб, які ухиляються від мобілізації та призову на строкову військову службу

Закарпатців повідомляють про створення Єдиного реєстру військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації, призовників, що ухиляються від призову на строкову військову службу та керівників підприємств, які перешкоджають своїми діями проведенню заходів мобілізації.

На Закарпатті реєструватимуть осіб, які ухиляються від мобілізації та призову на строкову військову службу

У відповідності до Указу Президента України зараз в державі проводиться 5 черга мобілізації та весняний призов громадян на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України.

Генеральним Штабом Збройних Сил України визначені завдання щодо поставки у війська військовозобов’язаних, призовників та техніки з усіх регіонів України, в тому числі визначені завдання для Закарпатської області. Ці завдання є помірними і цілком реальними для виконання.

Всі, хто буде призваний по мобілізації, перед відправкою у війська, пройдуть підготовку в навчальних центрах по військово-обліковим спеціальностям. 

Всі, хто призвуться на строкову військову службу будуть її проходити в пунктах постійної дислокації військових частин і ні за яких умов в район проведення Антитерористичної операції направлятись не будуть.

Керівниками органів державної влади, місцевого самоврядування, працівниками військового комісаріату, при залученні працівників міліції проводиться робота щодо оповіщення військовозобов’язаних та призовників для їх доставки у військовий комісаріат для проходження медичних комісій. Проте, результати цієї роботи незадовільні. Значна частина осіб, хто підлягає призову, враховуючи недосконалість законодавства знаходить різни способи ухилитись від виконання військового обов’язку. 

Цей час проводиться робота щодо створення загальнодержавного Реєстру осіб, які ухиляються від мобілізації та призову на строкову військову службу а також керівників підприємств які своїми діями перешкоджають проведенню заходів мобілізації. Цей Реєстр буде постійно оновлюватись та їм будуть керуватись всі правоохоронні органи (МВД, ДПС, Фіскальна служба і решта державних служб). На осіб, які будуть внесені до цього Реєстру передбачається розповсюдження ряду обмежень чи заборон, а саме: виготовлення закордонного паспорта, перетин державного кордону України, отримання кредитів в банках, зміна місця реєстрації, продажа (купівля) нерухомого та рухомого майна, постановка та зняття з обліку транспортних засобів, прийом на роботу на підприємства, установи та організації всіх форм власності і інше. 

Формування бази даних для створення даного Реєстру у військових комісаріатах України вже розпочата і до нього вносяться особи, які у відповідності до списків оповіщення не прибувають до військового комісаріату та керівники підприємств які своїми діями перешкоджають проведенню заходів мобілізації. 

З метою упередження негативних наслідків в майбутньому пропоную, всім військовозобов’язаним і призовникам прибути до районних (міських) військових комісаріатів по місцю проживання для уточнення військово – облікових даних, визначення ступеня придатності до військової служби, повідомив т.в.о. військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Г.В. Долгашов.

05 травня 2015р.

Теги: мобілізація, реєстр, служба

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини