Зареєструвала рекорд представниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. Вона повідомила, що команда експертів із Києва зафіксувала встановлення нового рекорду: сьогодні у Косині зварили бограч об’ємом 2496 літрів. Попередній рекорд із цієї категорії був встановлений минулого року та становив 2030 літрів.
Працювали над приготуванням рекордного гуляшу 4 місцевих кухарів. Варити бограч почали ще о першій ночі, відтак готувалася страва понад 11 годин.
Для приготування кухарі використали 625 кілограмів свинини, майже 92 кіло копченого сала, 917 кілограмів картоплі,200 кг цибулі, 47 кг свіжого перцю, понад 8 кг ерош-пішти та ще кілька сотень кілограм інших інгредієнтів.
Наразі усі гості фестивалю бограчу мають можливість скуштувати страву-рекордсмен. Щоправда, порція "рекордного" бограчукоштує цілих 40 гривень.