За умови прийняття "дерибанно-майнового" питання на сесії в Ужгороді об'єкти комунальної власності продаватимуться одноосібно

Про таке сьогодні зазначалося під час обговорення спірних резонансних проектів рішень, які виносяться на розгляд чергової сесії Ужгородської міської ради у контексті обговорення питання про приватизацію об’єктів комунальної власності.

За умови прийняття "дерибанно-майнового" питання на сесії в Ужгороді об

Як повідомляло Закарпаття онлайн, під час минулої сесії Ужгородської міської ради під тиском громади таки вдалося зняти з розгляду резонансне питання про передачу у приватні руки за сміховинними цінами цілої низки об’єктів комунальної власності у кількості 78 одиниць. Тоді громада спільно з депутатським корпусом дійшли спільного рішення про те, що до доопрацювання положення про Департамент міського господарства – щодо ціноутворення на кожен з об’єктів, що пропонується на продаж, механізм проведення аукціонів тощо. Тоді ж було погоджено, що при бажанні міської влади продажу об’єктів комунальної власності питання буде обговорюватися з громадою. Втім, без дотримання усіх вищезгаданих умов у міськраді знову підготували до розгляду на черговій сесії питання про приватизацію комунального майна.

Аби попередити черговий шкідливий для міста крок депутатського корпусу, що вже встиг втратити довіру містян, активна громадськість зібралась, щоби висловити свою незгоду із такими намірами влади та попередити про неможливість прийняття таких рішень в нинішніх умовах.

Як зазначалося під час обговорення, минулого разу, при спробі протягти  через сесію питання про приватизацію об’єктів комунального майна, громада чітко висловила свою позицію. Однак, констатують активісти, міській раді, вочевидь, до думки громади байдуже.

Тим не менш, зазначають активісти, не може бути все-одно небайдужим ужгородцям: за умови прийняття резонансного майнового питання на нинішній сесії, місто втратить низку об’єктів комунальної власності, які будуть продані за сміховинними цінами та ще й за непрозорими схемами.

«Згідно з положенням про Департамент міського господарства, після ухвалення програми комісії формуватимуться одноосібно начальником Департаменту, ним же визначатиметься ціна на об’єкт, організовуватиметься та проводитиметься конкурс, формуватиметься комісія з оцінки, до складу якої, до речі, з 5 осіб входить 4 представники департаменту», – йшлося на обговоренні.

Зазначалося, що програма приватизації, якою передбачається продаж, не враховує стратегії розвитку міста, якої, своєю чергою, Ужгород чомусь і досі не має. Що частина об’єктів є спірними, частина – знаходиться в оренді, яка приносить постійний дохід у бюджет міста. По деяких об’єктах не готове право власності, ще по інших – тривають судові процеси. Але й усе вищеперераховане не заважає міській владі виносити на розгляд питання продажу комунальних об’єктів.

До слова, рішення до розгляду підготовлено Департаментом міського господарства міської ради, який перебуває у компетенції першого заступника міського голови Івана Волошина. Який, знову ж таки, за умови прийняття рішення сесією, куруватиме питання продажу комунальних об’єктів.

За підсумком обговорення, активістами було прийнято рішення вимагати від міської влади та депутатського корпуса зняти питання з розгляду та накласти мораторій на розгляд аналогічних пропозицій до завершення каденції міської ради нинішнього скликання, яка не має довіри ужгородців. 

 
07 квітня 2015р.

Теги: дерибанно-майнове питання, комунальна власність

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 2
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини