Минулого року на Закарпатті зусиллями організації Червоного Хреста проведено 72 благодійні акції

В Ужгороді відбулася прес-конференція голови закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванни Сабо та Марії Кітченко, заступника голови Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Минулого року на Закарпатті зусиллями організації Червоного Хреста проведено 72 благодійні акції

В Україні та на Закарпатті розпочався всеукраїнський місячник Червоного хреста, який стартував під гаслом «Боротьба за мир – боротьба за здоров`я. Приєднуйся до руху червоного хреста» і спрямований на допомогу найбільш соціально незахищеним верствам населення, переміщеним  особам з території проведення АТО та з анексованого Криму, сім`ям, які втратили годувальника в АТО. 

«Товариство Червоного Хреста України щорічно проводить дві найбільш масові гуманітарні акції: Всеукраїнський місячник та Акцію Милосердя. Всеукраїнський місячник стартував 1 квітня і триватиме до 4 травня, - розповіла Іванна Сабо. -  Цей захід проводиться щороку до професійного свята червонохрестівців - 8 травня, яке відзначають у 183 країнах світу». За словами Іванни Сабо, упродовж місяця організація поширюватиме інформацію про свою діяльність; залучатиме грошову, натуральну, гуманітарну допомогу і, що найважливіше, здійснюватиме гуманітарну місію допомоги мало захищеним громадянам, у тому числі і переселенцям із зони АТО, анексованого Криму та сім’ям учасників АТО. 

«Минулого року, завдяки підтримці нашим партнерам вдалося надати допомогу 3819 громадян Закарпаття на суму 349,2 тис.грн. Було залучено понад 10 тон товарів першої необхідності, вдалося провести 72 благодійні акції допомоги для громадян, - каже Іванна Сабо. - При міських та районних організаціях Червоного хреста відкрито 34 пункти прийому різної допомоги. Також ми поширюємо членські марки товариства, залучаючи громадян до членства товариства. Закликаємо усіх небайдужих долучитися до місячника та допомогти співгромадянам, які опинилися у скруті». 

По Закарпаттю буде традиційно розставлено скриньки Червоного хреста, проводитимуться й інші заходи.  «Для нас важливо, щоб люди не були байдужими, - додає Іванна Сабо.  - Жертвуючи бодай 1 грн., ви робите великий вклад. Також додам,  що до Великодніх свят прийнято чистити свої помешкання, перебирати свої шафи. Принесіть речі, які вам не потрібні до нас. У Товариство червоного хреста щодня приходять громадяни і просять допомогу: одяг, постільну білизну, памперси, навіть кухонне приладдя, елементарні побутові речі». 

Найбільшою програмою ЧХ є робота патронажної служби на дому та медико-соціальних підрозділах. На Закарпатті взято під опіку 4,1 тис. Самотніх, самотньо проживаючих та соціально одиноких громадян краю.  Близько 8 тис. громадян потребують медичної та соціальної допомоги на дому. Здійснюється також медикосоціальний супровід хворих на туберкульоз (338 пацієнтів 1-3 категорії, хворих на туберкульоз). Медичні сестри товариства щоденно здійснюють контроль прийому препаратів. 

За минулий рік понад 500 сімей переселенців зі Сходу та Криму отримали допомогу від ЧХ Закарпаття на суму 170 тис.грн, У цьому році до обласної організації ЧХ вже звернулося 141 родина переселенців і отримали допомогу різного роду (одяг, взуття, засоби догляду за інвалідами). Сума наданої допомоги склала 41,6 тис. грн.. Ми також направили 4 гумвантажі нашим колегам, які працюють у Донецькій, Луганській областях (загальна сума допомоги- 176,1 тис.грн.).   Також представники міжнародного комітету працюють з полоненими, головна мета -  гуманне людське ставлення до військовополоненого. Ті вояки, які складають зборою, потребують допомоги і потрапляють під опіку. У Мукачівський шпиталь передано допомогу на 11,9 тис.грн Проводяться акції по здачі крові, за 1 квартал 2015 року проведено 4 таких заходів. 

«Одна з найважливіших на сьогодні програм ЧХ – Служба розшуку, яка працює з 1992  р. і є єдиною офіційно визнаною службою в Україні, яка надає допомогу з розшуку членів родин, зв'язок з якими втрачено через збройні конфлікти, стихійні лиха, техногенні катастрофи тощо. За 2014 було розглянуто 97 звернень громадян, дані рекомендації та адреси установ, із 7 запитів про зникнення 5 вирішено позитивно ( 3 з них по розшуку військових, які потрапили у полон у Луганську у червні)», - наголосила Марія Кітченко. 

Також при обласній організації ЧХ діють курси з навчання наданню першої долікарської допомоги, пройти які може кожен охочий.

Закарпатська обласна організація товариства звертається до усіх мешканців краю підтримати благодійний  місячник по залученню коштів та товарів першої необхідності для надання адресної допомоги  цим людям. 

Адреса обласної організації Товариства Червоного Хреста: м.Ужгород, наб.Незалежності, 11. Час роботи 9.00-18.00, тел. 61-61-08, повідомляють в Ужгородському прес-клубі.

03 квітня 2015р.

Теги: Червоний Хрест, допомога, акція

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини