На реалізацію програми підтримки учасників АТО та їх сімей на Закарпатті необхідно 43 млн грн

Розробили програму в департаменті соціального захисту населення ОДА. Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам’яті загиблих героїв.

На реалізацію програми підтримки учасників АТО та їх сімей на Закарпатті необхідно 43 млн грн

Програма на сьогодні є надзвичайно актуальною та потребує залучення фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів. В рамках програми заплановано надавати одноразову грошову допомогу учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції; додаткові пільги, крім передбачених законодавством. Також передбачено надання учасникам АТО та членам їх сімей, у тому числі членам сімей загиблих учасників АТО, комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг; забезпечувати потреби у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров’я учасників АТО, у тому числі шляхом залучення обласних лікувально-санаторних закладів, денних стаціонарів.

На момент розроблення програми в Закарпатській області нараховувалося 59 загиблих учасників АТО, понад 200 поранених. Члени сімей загиблих та члени сімей інвалідів потребують фінансової допомоги, деякі з них – поліпшення житлових умов, а також психологічної підтримки.

Програмою передбачено утворити інформаційно-консультативний центр для надання допомоги військовослужбовцям, учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей, членам сімей загиблих учасників АТО, надання їм відповідних послуг за принципом „єдиного вікна”, а також соціальних та медичних послуг із виїздом у місця проживання демобілізованих військовослужбовців і запровадження роботи телефонної „гарячої лінії».

При обласних лікувальних закладах будуть створені пункти надання психологічної допомоги сім’ям загиблих та учасникам АТО.

Також буде створено робочі групи для вирішення проблемних питань учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та сімей загиблих військовослужбовців – учасників АТО, які проживають на території району, міста (із залученням спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, територіальних управлінь (відділів) центральних органів виконавчої влади, військкоматів, представників громадських організацій, волонтерів, благодійників тощо.

Депутатам різних рівнів,благодійників та меценатів пропонуватимуть взяти шефство над кожною сім’єю загиблого учасника АТО.

І цього року, згідно програми влада надаватиме одноразову матеріальну допомогу учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції.

Діти загиблих учасників АТО та поранених учасників АТО, які втратили працездатність будуть забезпечені безкоштовним оздоровленням та відпочинком. Учнів 1 – 11 класів дітей загиблих учасників АТО забезпечуватимуть безкоштовним харчуванням. Ця ж категорія дітей харчуватиметься безкоштовно і в дитсадках. Студенти, чий батько загинув зоні АТО матиме право на безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах – вартість навчання компенсуватимуть з обласного бюджету.

Програмою передбачено забезпечення позачергового санаторно-курортного лікування учасників АТО, а також відшкодування за самостійне санаторно-курортне лікування цієї категорії громадян.

Пропонується на території населених пунктів області встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок загиблим в АТО українським військовослужбовцям.

На реалізацію програми протягом трьох років необхідно більше 43 мільйонів.

 

Прес-служба Закарпатської облради

01 квітня 2015р.

Теги: програма, учасники, підтримка

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини